10 Urban Roof @Radisson Blu Park: Η νέα all day φυσική επιλογή του αθηναϊκού lifestyle

Ξεκίνα να μετράς μέχρι το 10. Έφτασες; Ωραία! Μείνε εκεί και ετοιμάσου για μια φυσική είσοδο σε έναν νέο χώρο αστικής Utopia. Καλωσόρισες στο 10. Στo ολοκαίνουργιο rooftop του εμβληματικού ξενοδοχείου Radisson Blu Park. Σε μια «ιπτάμενη» τροπική όαση που ξορκίζει την αστική μονοτονία με υψηλή αισθητική, κοσμοπολίτικα cocktails που επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Παπαϊωάννου και γαστρονομικές γεύσεις που υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ, Hervé Pronzato. Κι όλα αυτά με την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και το Πεδίο του Άρεως σε πρώτο πλάνο. Το 10 Urban Roof είναι εδώ για να ανεβάσει την αθηναϊκή ευζωία στα ύψη που της αξίζουν.

 

Τόσο πράσινο όσο και το γειτονικό πάρκο του Πεδίου του Άρεως που ατενίζει από ψηλά. Τόσο φυσικό, ειλικρινές και απροσποίητο όσο και οι σχέσεις ζωής που θα θέλαμε να έχουμε (ακόμα και με τα μέρη στα οποία επιλέγουμε να συχνάζουμε). Τόσο σύγχρονο όσο και η ζωή στο κέντρο της πόλης. Τόσο ακαταμάχητο όσο και οι γεύσεις και τα cocktails που σερβίρει. Τόσο γενναιόδωρο σε παροχές όσο και η 360 o θέα που προσφέρει. Το 10 Urban Roof είναι η ίδια η νέα φύση των (απολαυστικών) πραγμάτων.

Με μια εξωτική πισίνα να δεσπόζει στο χώρο, ένα τροπικό μπαρ σε ρόλο απαραίτητου backdrop για ένα -χαλαρό μεν, απόλυτα κοσμοπολίτικο δε- ποτό μετά το γραφείο και ένα υπερυψωμένο εστιατόριο να σημειολογεί για τις υψηλές γεύσεις που θα δοκιμάσεις εδώ, το Pool Bar Restaurant 10, στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park, χρησιμοποιεί μια πλειάδα τροπικών φυτών και τη φυσική κομψότητα των ακατέργαστων υλικών ως «ανάχωμα» στη βουή και τον έντονο «αέρα» της πόλης.

Η πρωτεύουσα ξετυλίγεται γύρω σου, καθώς εσύ περιτριγυρίζεσαι από μπανανιές, στερλίτσιες και lounge μουσικές. Η Ακρόπολη, ο Λυκαβηττός, το Πεδίο του Άρεως απλώνονται ολόγυρά σου, ενώ χαλαρώνεις στην καρδιά αυτού του μοναδικού τριγώνου, εδώ όπου, σαν στο μάτι του κυκλώνα, επικρατεί η απόλυτη νηνεμία.

Η διακόσμηση:

Οι φυσικοί κορμοί των δέντρων -σήμα κατατεθέν- στο ισόγειο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park -που εδώ και χρόνια κινείται στη φιλοσοφία του urban nature, συνδέοντας την αστική αισθητική με το πράσινο του όμορου σχεδόν πάρκου του Πεδίου του Άρεως- ανηφορίζουν στον 10 ο όροφο του κτηρίου για να εξελιχθούν σε μια τροπική όαση. Από τη γη στον ουρανό και από το lobby στο urban roof, το interior design «ανθίζει» και δημιουργεί έναν μοναδικό κήπο στην καρδιά της Αθήνας.

 

 

Τα φυσικά υλικά, η γήινη χρωματική αρμονία και η τροπική βλάστηση ξεδιπλώνουν την απλότητα του μεγαλείου τους στα διάφορα επίπεδα του 10. Το Pocahontas marble συνωμοτεί με το Τηνιακό πράσινο μάρμαρο, το ξύλο συνυπάρχει με τα πλακάκια με υφή μπαμπού σε μια αισθητική εδέμ γεμάτη μπανανιές και στερλίτσιες.

 

Βαθιές εισπνοές και εκπνοές υψηλής αισθητικής, εκεί ψηλά, ακριβώς κάτω από τον αττικό ουρανό. Ο χώρος μοντέρνος και μαζί εξωτικός, κομψός και συγχρόνως easy going, φέρει την υπογραφή της αρχιτέκτονα Αφροδίτης Μπονάτσου. Οι καθαρές γραμμές στο σχεδιασμό αναδεικνύουν τη φυσικότητα των υλικών και η γήινη
χρωματική βάση εμπλουτίζεται με αποχρώσεις του πράσινου.

 

Η πισίνα:

Είναι η αζούρ πρωταγωνίστρια αυτού του επιπέδου. Στο κεντρικότερο σημείο του 10, η πισίνα μονοπωλεί το ενδιαφέρον (στοιχηματίζουμε και τα Instagram stories…) με το τροπικό βαθύ γαλαζοπράσινο χρώμα της. Τα gazebo sunbeds -που το βράδυ μεταμορφώνονται αριστουργηματικά σε αναπαυτικούς καναπέδες- προσθέτουν πολλούς πόντους στυλ σε αυτό που αποκαλούμε «απόλαυση by the pool».

Το εστιατόριο:

Ο Hervé Pronzato, ένας από τους πιο δημιουργικούς σεφ που έχουν περάσει από την ελληνική γαστρονομική σκηνή,
επιστρέφει στα περί της υψηλής γεύσης του Radisson Blu Park και αυτή τη φορά υπογράφει το μενού του 10. Το rib eye με άγρια μανιτάρια, πουρέ τοπιναμπούρ και τερίνα πατάτας σε σάλτσα Porto, το ριζότο με λευκά σπαράγγια, guanciale, πεκορίνο και φουντούκια ή το λαυράκι σε σάλτσα καρύδας, με μοσχολέμονο, κόλιανδρο και κρέμα αβοκάντο, είναι η νέα comfort «διάλεκτος» του δημιουργού, με βάση τη μεσογειακή κουζίνα «πασπαλισμένη» όμως με ασιατικές πινελιές. Οι ελληνικές -στην πλειοψηφία τους- πρώτες ύλες, εμπλουτίζονται από εξωτικά στοιχεία, δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα και άκρως γευστικό διάλογο ανάμεσα στη Μεσόγειο και την Ασία.

Το μπαρ:

Σε αυτή τη μπάρα – έργο τέχνης που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε rainforest και σύγχρονο βιτρό, ο guru των cocktails Δημήτρης Παπαϊωάννου, από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς στη σκηνή των bar στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φέρνει τα handmade λικέρ και τις μαρμελάδες του για να δημιουργήσει τις πιο γευστικές και stylish υγρές αλχημείες του.

Πισίνα, εστιατόριο, μπαρ: Η τριλογία των αισθήσεων είναι εδώ για να σε παρασύρει στο ρυθμό της. Καλωσόρισες στην νέα αστική Utopia, φυσικά!

Info:
10 Urban Roof Radisson Blu Park, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, 10ος όροφος
Tηλ.: 210 88 94 550
Website: www.10urbanroof.com
Facebook: 10urbanroof
Instagram: @10urbanroof
Ωράριο: Καθημερινά, 10:30 – 01:00
Ωράριο Εστιατορίου: 19:00 – 24:00
Υπεύθυνος: Πάνος Παππάς

Read More

And More