Ajul Luxury Hotel & Spa Resort: Το νέο πολυτελές διαμάντι της Χαλκιδικής, πρέπει να το δεις με τα μάτια σου

«Σαν την Χαλκιδική δεν έχει», συνηθίζουμε να λέμε εμείς οι Θεσσαλονικείς και να φουσκώνουμε από περηφάνια για την μοναδική, φυσική ομορφιά, τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και τις μαγευτικές, χρυσαφένιες παραλίες, για τα οποία φημίζεται αυτός ο τόπος. Τώρα έχουμε έναν ακόμη λόγο: Το πεντάστερο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, το νέο, πολυτελές διαμάντι της Zeus International Hotels & Resorts, που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του λίγο έξω από την Αγία Παρασκευή, ένα καταπράσινο χωριό στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Πρόκειται για ένα καταφύγιο ευζωίας, που ενσαρκώνει πλήρως το motto της εταιρείας, «A Zeus experience», ως συνώνυμο της θεϊκής εμπειρίας.

Ήμουν από τους τυχερούς. Ούσα Θεσσαλονικιά, και έχοντας βρεθεί στο πιο σωστό σημείο την πιο σωστή στιγμή, μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτώ το Ajul πριν λίγες ημέρες. Και εκεί έζησα ένα ταξίδι ευεξίας, χαλάρωσης, ηρεμίας και αναζωογόνησης που αφενός σίγουρα χρειαζόμουν ύστερα από μια απαιτητική σεζόν και αφετέρου δύσκολα θα ξεχάσω. Οι λόγοι πολλοί και για αυτούς ακριβώς γράφω αυτό το κείμενο.

Το Ajul ξεχωρίζει για το παρθένο, γαλήνιο περιβάλλον μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένο. Με ένα πυκνόφυτο πευκοδάσος να το αγκαλιάζει, τα απολαυστικά ιαματικά του λουτρά και μια ιδιωτική, παραδεισένια, βοτσαλωτή παραλία να το δροσίζει, το συγκεκριμένο πολυτελές ησυχαστήριο μοιάζει βγαλμένο από καρτ ποστάλ. 

Δεν ξεχωρίζει όμως μόνο για αυτό! Την ίδια στιγμή η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και το σαγηνευτικό interior design του κέντρισαν επίσης την προσοχή και το ενδιαφέρον μου. Οι κοινόχρηστοι χώροι του, αλλά και τα 171 δωμάτιά, τα μπανγκαλόου, οι σουίτες και οι βίλες, οι περισσότερες εξοπλισμένες με ιδιωτική πισίνα, χαρακτηρίζονται από μια φιλοσοφία που ξεδιπλώνει το πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο νόημα της πολυτέλειας: ιδιωτικότητα, αυθεντικότητα, μοναδικότητα, ευεξία, αναζωογόνηση, χαλάρωση, ηρεμία και ησυχία δίπλα στη φύση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για τις καλοκαιρινές του αποδράσεις;

 

Χαλάρωση ή αλλιώς η Νο1 προτεραιότητα!

Το Ajul έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε μια περιοχή που από την αρχαιότητα ήταν ξακουστή για τα ιαματικά λουτρά της. Yπόγειες πηγές που αναβλύζουν, διαπερνούν την αγριάδα των βράχων και φτάνουν ως τη θάλασσα, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη ώστε να στηθεί το luxury Spa του ξενοδοχείου.

Θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, τζακούζι, μασάζ και φυσικές θεραπείες σώματος και προσώπου βασισμένες στο βούτυρο καριτέ, το ελαιόλαδο, τα σπάνια βότανα και τα αγριολούλουδα, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου και κάπως έτσι να βιώσουν την απόλυτη εμπειρία ευεξίας και χαλάρωσης, πάντα στα χέρια έμπειρων θεραπευτών. Μετά από όλα αυτά, μπορείς να φανταστείς πού ακριβώς πέρασα εγώ όλο το τριήμερο; Τα λόγια είναι περιττά!

 

Ταξίδι για τον ουρανίσκο…

Εκτός αυτών, το Ajul εγγυάται ανώτερες γαστρονομικές εμπειρίες και εστίαση στην τελειότητα, μέσα από local και farm to table προτάσεις στα 3 εστιατόρια που διαθέτει . Στο Infinity θα βρεις έναν πλούσιο μπουφέ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται επιλογές για όλα τα γούστα. Στο Thimari θα απολαύσεις ελληνικές γεύσεις, λαχταριστά πιάτα που φέρνουν στο μυαλό απευθείας όλα εκείνα που σου μαγείρευε τα καλοκαίρια η γιαγιά και έπειτα τρώγατε στην βεράντα παρέα. Last but not least το Ambrosia, ένα ιταλικό εστιατόρια που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αυθεντικά ιταλικά που θα βρεις στην Ρώμη ή το Μιλάνο.

Όποιο εστιατόριο και αν επιλέξεις, θα γευτείς μεσογειακή κουζίνα και τοπικά πιάτα, φρούτα και λαχανικά από την εύφορη γη της Χαλκιδικής, το ξακουστό μέλι της και τα ασυναγώνιστα ψάρια της, βότανα και μυρωδικά από τους καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου. Την εμπειρία συμπληρώνουν premium ετικέτες και εκλεκτά αποστάγματα στα 3 μπαρ του resort, εκεί που πάντα ένα signature κοκτέιλ με θέα τη θάλασσα είναι και μία ανεκτίμητη στιγμή ευτυχίας που μένει αξέχαστη.

Move it!

Για τους πιο δραστήριους και περιπετειώδεις επισκέπτες, όχι για εμένα δηλαδή αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort προσφέρει επίσης δύο γήπεδα τένις, ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο beach volley, καθώς και ένα adventure park με κατάλληλες εγκαταστάσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για δραστηριότητες όπως πύργος αναρρίχησης, mini soccer, τοξοβολία, υπαίθριες δραστηριότητες (ποδηλασία, πεζοπορία), όπως και θαλάσσια σπορ. Εδώ το νερό έχει την σκυτάλη. Πέρα από την θάλασσα, που βρίσκεται κυριολεκτικά στα πόδια σου, κάτω ακριβώς από το ξενοδοχείο, στις εγκαταστάσεις θα βρεις 5 πισίνες. Άντε να διαλέξεις τώρα, που θα βουτήξεις.

 

Οι μικροί μας φίλοι περνάμε εξίσου καλά στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, αφού μπορούν να περάσουν την ημέρα τους πλατσουρίζοντας στην παιδική πισίνα. Όταν δεν κολυμπάνε, έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν στο Kids Club ή στην πολυτελή παιδική χαρά, και να σε αφήσουν και εσένα – δόλια μάνα – να πιεις ένα κοκτέιλ ανενόχλητη.

Πέρα από premium τουριστικές υπηρεσίες, το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στοχεύει επίσης στο wedding tourism αλλά και στον συνεδριακό τουρισμό, διαθέτοντας χώρο άνω των 600 τ.μ. για να φιλοξενήσει κορυφαία συνέδρια, αλλά και ονειρικούς γάμους με θέα το απέραντο γαλάζιο. 

Info:
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, Αγία Παρασκευή, Δήμος Παλλήνης Χαλκιδικής.
Tηλέφωνο:
23740 47600.
Website: ajulresort.com