Drinks After Work; Ξέρουμε πού πρέπει να βγεις και τι ακριβώς πρέπει να πιείς

Διανύοντας πια τα μέσα του Οκτώβρη, μπορώ να πω πως έχει επανέλθει για τα καλά η ρουτίνα. Μεταξύ των διάφορων σταθερών σημειώσεων στην ατζέντα μου, η εβδομαδιαία συνάντηση με την κολλητή μου φίλη Ζωή. Είναι κάτι σαν το session με τον ψυχολόγο. Σπανίως αναβάλλεται. Είμαστε και οι δύο πολύ πιστές σε αυτό. Είναι η διέξοδός μας από την τρελή καθημερινότητα. Είναι η ψυχοθεραπεία μας. Είναι η διασκέδασή μας. Είναι ο τρόπος μας να παραμένουμε συνδεδεμένες.

Πού πραγματοποιείται η συνάντηση αυτή; Ως Ιχθύς και Παρθένος -μάντεψε τι είμαι εγώ- αναζητάμε τη σταθερότητα. Δεν είμαστε ιδιαίτερα fans των αλλαγών. Θέλουμε τη φωλίτσα μας. Το στέκι μας. Το καταφύγιό μας. Κάθε σεζόν είναι άλλο. Αυτή τη σεζόν, λοιπόν, δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να το βρούμε. Πρόκειται για την πιο ατμοσφαιρική ταράτσα της Αθήνας. Με θέα που κόβει την ανάσα. Με επιλογές σε ποτό και φαγητό που σε κάνουν να αδημονείς για την επόμενη επίσκεψη εκεί. Με vibes που σε χαλαρώνουν αμέσως, σε κάνουν να ξεφύγεις και ας είσαι στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας. Στον αριθμό 18 της πιο πολυσύχναστης οδού της πόλης, της Ερμού, βρίσκεται το ERMOU 18. Πρόκειται για all-day ταράτσα με boho but chic αισθητική, στην οποία μπορεί να καταφύγει κανείς το πρωί, το βράδυ, το μεσημέρι, για καφέ, για brunch ή lunch, για ένα ποτήρι κρασί και τσίμπι τσίμπι.

Αν και περιβάλλεται από ένα γοητευτικό αστικό τοπίο, ο χώρος του μαγαζιού με τις ψάθινες πολυθρόνες, τα πλεχτά πουφ, το άσπρο χαλίκι και τα εντυπωσιακά φυτά, μας ταξιδεύει στο πιο ατμοσφαιρικό νησί του Αιγαίου. Και ας είναι φθινόπωρο, κι ας βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη. Χαμηλά τραπέζια, άνετα καθίσματα, ό,τι πρέπει για «άραγμα» -ας μου επιτραπεί ο όρος- και χαλάρωση μετά από μια τρελή μέρα στο γραφείο.

Το ποτήρι κρασί που ανέφερα παραπάνω, δεν ήταν καθόλου τυχαία αναφορά. Εμείς, σε κάθε συνάντησή μας -συνήθως θα μας βρεις εκεί τις Τετάρτες- ανοίγουμε ένα μπουκάλι κρασί. Το σηκώνει η περίσταση, η κουβέντα και η διάθεση. Όχι όμως όποιο και όποιο κρασί. Το «Λευκό Γράμμα Boutari» είναι το αγαπημένο μας. Ένα κρασί που μας υπενθυμίζει πως πρέπει να απολαμβάνουμε στο έπακρον τις μικρές χαρές της ζωής. Μια πολύ αρωματική επιλογή, το χαρμάνι της οποίας αποτελείται από Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά. Το Ασύρτικο κρατάει το νεύρο και τη λεμονάτη οξύτητα, το Sauvignon τον αρωματικό χαρακτήρα και η Μαλαγουζιά το τροπικό φρούτο.

Το λαχταριστό Burrito από τον κατάλογο του ERMOU 18 που συνδυάζεται τέλεια με ένα ποτήρι κρασί Λευκό Γράμμα.

 

Το αποτέλεσμα; Ένα ισορροπημένο, δροσερό και απολαυστικό κρασί, το οποίο ονειρεύεσαι μέχρι να έρθει η επόμενη φορά που θα το γευτείς. Θυμάμαι πως μια φορά δεν άντεξα και ρώτησα να μάθω περισσότερα για το συγκεκριμένο. Δεν παράγεται στη Νάουσα, όπως νόμιζα, όπου μεγαλουργούν τα Οινοποιεία Μπουτάρη εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Το ψυχρό Αμύνταιο είναι ο τόπος του. Μάλιστα, έμαθα πως το υψόμετρο και το ψυχρό κλίμα της περιοχής αυτής βοηθά στην αργή ωρίμανση των σταφυλιών και στην ανάπτυξη έντονων αρωμάτων, ενώ διατηρεί την υψηλή οξύτητα. Έμαθα όμως και κάτι άλλο! Εξίσου ενδιαφέρον. Το όνομά του, «Λευκό Γράμμα Boutari», θέλει να μας υπενθυμίσει την αξία της νέας σελίδας στη ζωή, της νέας ευκαιρίας που μας δίνεται κάθε στιγμή. 

 

Και μιας και είχα πρόταση στο κρασί, ας προτείνω και στο φαγητό. Το burrito για κάθε πιθανή ώρα της ημέρας και το croque madame, αν πρόκειται για πρωί-μεσημεράκι, είναι ιδανικές επιλογές που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου. Πίστεψέ με! Ειδικά, αν συνδυάσεις τα πιάτα αυτά με ένα δροσερό ποτήρι «Λευκό Γράμμα Boutari». Καλή διασκέδαση!