Αυτή η πιτσαρία στη Βιέννη έχει…disco φαντασία!

Μμμ!!!! Μύρισε πίτσα! Αλλά αυτή η πιτσαρία είναι λιγάκι διαφορετική!

Άνοιξε πρόσφατα στη Βιέννη και είναι το δεύτερο κατάστημα στο είδος του. Το όνομά της;; Ένα όνομα με ιστορία! “Disco Volante”! Για τους γνώστες αυτό ήταν το όνομα του πολυτελούς γιοτ του κακού Emilio Largo στην ταινία James Bond “Thunderball”. Είναι επίσης το όνομα ενός ιστορικού μοντέλου αυτοκινήτου της δεκαετίας του 50 σχεδιασμένο για την Alfa Romeo.

Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού δεν διάλεξε τυχαία το όνομα. Ανέθεσε στον Αυστριακό αρχιτέκτονα Lukas Galehr να σχεδιάσει ένα μαγαζι που όχι μόνο να φέρνει στον επισκέπτη κάτι από ιταλική πιτσαρία στη Νάπολη αλλά να έχει την ελαφρότητα της εποχής της “Italo-Disco”, δηλαδή των δεκαετιών 70s και 80s.

Πώς τα κατάφερε; Μα είναι απλό!

Η “καρδιά” του μαγαζιού, ο ξυλόφουρνος που βγάζει τις λαχταριστές πίτσες είναι μια τεράστια δισκομπάλα!

/
Το στρωμένο με μικρά πλακάκια πάτωμα, οι ξύλινες καρέκλες και οι ασπρόμαυροι τοίχοι δίνουν στο μαγαζί μια νότα συνηθισμένου φαγάδικου. Το ματι όμως πέφτει αμέσως στη δισκόμπαλα!


Τη μέρα η δισκόμπαλα εκτελεί χρέη φούρνου, το βράδυ όμως τα φώτα χαμηλώνουν, ανάβουν λάμπες στρόμπο και η δισκόμπαλα φωτίζεται και περιστρέφεται ώστε να λειτουργεί το μαγαζί σαν ντίσκο! Υπάρχει μάλιστα και ένα σχετικό βιντεάκι που τι επιβεβαιώνει!


Το μαγαζί έχει άνετους και λιτούς χώρους για φαγητό που όμως εύκολα μετατρέπονται σε nightclub χάρη και στη δισκόμπαλα!


Τη μέρα, η εκπληκτική θέα στους δρόμους της πολύβουης Βιέννης κάνει το μαγαζί ιδανικό για ένα lunch break με ή χωρίς παρέα.


Λιτές, καθαρές γραμμές σχεδιασμού με ένα ιδιαίτερο focal point τόσο έντονο που κάνει τη διαφορά ήταν ο στόχος σχεδιασμού και επιτεύχθηκε απόλυτα.


Αυτή η πίτσα έχει σίγουρα άρωμα…. italo-disco!

Read More

And More