Big Trending Topics: Οι έξι μεγάλες τάσεις που θα συναντήσουμε φέτος στο interior design

Ο γέρος χρόνος έφυγε και πάει στο καλό του. Ζήτω, λοιπόν, ο νέος χρόνος! Καιρός να ανανεωθούμε, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να βρούμε νέα όνειρα και καινούριους στόχους για να πετύχουμε και να αναδιαμορφώσουμε την καθημερινότητά μας! Άλλωστε, τι πιο ελπιδοφόρο από την θέληση για βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές; Και επειδή πέρα από τον εαυτό μας, το στοιχείο που μπορεί να εντείνει την ανανέωσή μας είναι ο προσωπικός χώρος μας, μάλλον έχει έρθει η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στα νέα μεγάλα interior trends που υποδεχόμαστε μαζί με το 2019!

Κάνε, λοιπόν, το scroll το down το σωστό για να δεις έξι από τις διακοσμητικές τάσεις που θα μεσουρανήσουν από εδώ και πέρα στο interior design!

Ο στόκος και ο γύψος

Μέχρι τώρα, το βιομηχανικό μπετόν είχε κυριαρχήσει σε δάπεδα και τοίχους. Το 2019, όμως, φέρνει τα πάνω-κάτω σε αυτή την αφαιρετική μεν, φυσική δε, αισθητική! Με ποιο τρόπο; Επαναφέρει υλικά, όπως ο στόκος και ο γύψος, που επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πιο φρέσκο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα παρόμοιο με την ιδιαίτερη υφή του τσιμέντου, αλλά και έναν περισσότερο εκλεπτυσμένο τρόπο επένδυσης των σπιτιών!

Το Wabi-Sabi

Είναι το mentality της Ιαπωνίας που αγαπά οτιδήποτε ατελές, ατημέλητο, ανολοκλήρωτο και προσωρινό. Είναι η νοοτροπία που θέλει να “ζούμε” στα σπίτια μας και να “αγκαλιάζουμε” τις ατέλειες που δημιουργεί η χρήση που τους κάνουμε. Αυτή, λοιπόν, η απάντηση στο “στημένο”, τέλεια τακτοποιημένο και παγερό interior που μπορεί να είχαμε συνηθίσει έως τώρα.

Το πράσινο χρώμα και τα οργανικά υλικά

Με τα φυσικά φυτά εσωτερικού χώρου να καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο… τους εσωτερικούς χώρους, δεν είναι παράξενο που βλέπουμε την πράσινη απόχρωση να γίνεται πιο δημοφιλής μέσα στο 2019. Την ίδια στιγμή, οργανικής υφής υλικά, όπως το μαλλί, το λινό, το δέρμα, τα κεραμικά δοχεία και οι μεταλλικές επιφάνειες κερδίζουν συνεχώς έδαφος!

Η μπεζ απόχρωση

Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει μια έντονη στροφή στις παλέτες των παστέλ χρωμάτων, με το millennial pink να πρωτοστατεί. Μένοντας, πάντως, στην οικογένεια των neutral και γήινων αποχρώσεων, η απόχρωση που φαίνεται πως θα μεσουρανήσει αυτή την χρονιά είναι η μπεζ! Άλλωστε, μπορείς να σκεφτείς κάτι πιο ουδέτερο και ζεστό από αυτή;

Οι βιβλιοθήκες και οι κονσόλες

Ένα στοιχείο που είδαμε να γίνεται must-have μέσα στο 2018 ήταν τα τροχήλατα μπαρ. Και ενώ παραμένουν ανάμεσα στις on-going τάσεις, ωστόσο έρχονται πλέον αντιμέτωπα με πιο ουσιώδη και μόνιμα έπιπλα, όπως είναι οι εντοιχισμένες βιβλιοθήκες, οι μπουφέδες και οι κονσόλες.

Ο μαξιμαλισμός

Το μινιμαλιστικό design μεσουράνησε τα τελευταία αρκετά χρόνια και όχι άδικα, χάρη στην σαγηνευτική αισθητική ανωτερότητά του. Πλέον, όμως, ο μινιμαλισμός έχει μετατραπεί σε μια mainstream μαζικότητα, καταντώντας πολλές φορές βαρετός και απρόσωπος. Γι’ αυτό και φέτος ο μαξιμαλισμός έρχεται να τον αντικαταστήσει με τον πλουμιστό χαρακτήρα και την έντονη προσωπικότητά του!

Read More

And More