Black Beauty: Η ματ εκδοχή του μαύρου είναι το νέο μεγάλο interior trend που θα λατρέψεις

Αυτή η περίοδος του χειμώνα, λίγο μετά το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, αλλά αρκετά μακριά πλέον από τις γιορτές για να μας απασχολούν την μνήμη, χαρακτηρίζεται από την αίσθηση της μετάβασης. Είναι η φάση που θέτουμε κάποιους στόχους και έχουμε τεράστια επιθυμία για ανανέωση. Και αυτή η ανανέωση συνήθως ξεκινά από το σπίτι! Γι’ αυτό και ανυπομονούμε πάντα να γνωρίσουμε τις νέες τάσεις, να τις μελετήσουμε, να καταλήξουμε σε κάποιες που μας εκφράζουν και τελικά να τις υιοθετήσουμε στον προσωπικό χώρο μας. Το πρόβλημα, όμως, προκύπτει όταν βλέπουμε κάτι που μας αρέσει, αλλά ενδεχομένως δεν νιώθουμε να βρισκόμαστε σε μια τόσο θαρραλέα φάση της ζωής μας, ώστε να το προσθέσουμε στον χώρο μας. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι και το μαύρο χρώμα.

Και όμως, παρά την κλασικότητα και διαχρονικότητα που χαρακτηρίζει την μαύρη απόχρωση, όταν αναφερόμαστε στο interior design τα πράγματα γίνονται λιγάκι πιο περίπλοκα. Κι αυτό διότι είναι ένα χρώμα με έντονη προσωπικότητα, που έχει ταυτιστεί τις τελευταίες δεκαετίες με τον βιομηχανικό σχεδιασμό και το συναντάμε πιο συχνά σε loft και “πειραματικά” σπίτια. Έλα, όμως, που σε μια χρονιά που υπόσχεται να μας φέρει πιο κοντά στις έντονες, μυστηριακές και πολυτελείς αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων, το μαύρο μοιάζει σαν το μινιμαλιστικό στοιχείο που ψάχναμε διακαώς! Και πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στο ματ μαύρο, χωρίς γυαλάδες και glossy φινίρισμα, που κάνει ακόμη πιο “σκοτεινή” αυτή την all time classic απόχρωση.

Πώς θα καταφέρεις, λοιπόν, να εισάγεις την τάση του matte black στο σπίτι σου, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος; Ρίξε μια ματιά παρακάτω…

 

Με ένα ματ μαύρο αρχιτεκτονικό φωτιστικό και μερικά μαύρα κάδρα θα έχεις την αρμονία που χρειάζεσαι.

 

Στην ολόλευκη κουζίνα σου μια ματ μαύρη βρύση θα κάνει την διαφορά χωρίς να σε… τρομάζει.

 

Αν δεν νιώθεις καθόλου έτοιμη για την μαύρη “θύελλα”, τότε ένα μαύρο βάζο με ματ φινίρισμα είναι μια καλή αρχή.

 

Το ίδιο ισχύει με τις ματ κεραμικές γλάστρες και τα κασπώ για τα αγαπημένα σου φυτά εσωτερικού χώρου.

 

Ακόμη και το σερβίτσιο σου θα μπορούσε να πάρει την ματ μαύρη απόχρωση που όλοι ποθούν.

 

Οι μικρότερες διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως τα μαξιλάρια του καναπέ ή ένα poster με ματ φινίρισμα και μαύρη απόχρωση θα κάνουν την διαφορά.

 

Γιατί να μην επενδύσεις το stylish τζάκι σου με αυτή την ματ φινετσάτη απόχρωση;

 

Και στο μπάνιο, όμως, θα καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα πολυτελές σύνολο με ματ μαύρα πλακάκια και μεταλλικές λεπτομέρειες.

 

Είσαι σε mood για περισσότερες αλλαγές; Γιατί να πεις όχι σε μια matte black τραπεζαρία;

 

Και για εσένα που είσαι θαρραλέα και δεν φοβάσαι τις αλλαγές, ο μαύρος ματ τοίχος είναι το επόμενο βήμα!

Read More

And More