Design trends 2018: Αυτές είναι οι τάσεις που όλοι “ορκίζονται” πως θα δούμε μέσα στη νέα χρονιά

Πόσο χειμώνας εκεί έξω, ε; Και σε λίγο θα δούμε και τα πρώτα χιόνια… στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές, φυσικά. Άσε, που το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το 70% των Αθηναίων πρέπει να στόλισε το σπίτι για τα Χριστούγεννα! Όλα αυτά είναι, εννοείται, ενδείξεις πως φτάνουμε σιγά-σιγά στο τέλος της χρονιάς και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το (ελπίζω πιο αισιόδοξο και τυχερό) 2018! Ναι, ναι, είμαστε στην τελική ευθεία και σύντομα θα αποχαιρετήσουμε τον “παλιό το χρόνο”, αλλά έχουμε τόσα πολλά να περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο έτος. Και ένα από αυτά είναι βεβαίως οι μεγάλες αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο interior design! Ακόμη, όμως, και μικρές να είναι οι μεταβολές, σημασία έχει πως νέα στοιχεία θα έρθουν στο προσκήνιο, κάποια προϋπάρχοντα θα εξελιχθούν και θα μεταλλαχθούν και ορισμένα ίσως και ξεχασμένα θα διεκδικήσουν μια νέα θέση στη λίστα των διακοσμητικών trends!

Όπως θα έχεις αντιληφθεί, ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις των designers έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού. Άλλωστε, μια τέτοιου είδους ετοιμότητα είναι αναγκαία για να μπορούμε να μεταπηδάμε από τη μια εποχή στην άλλη με μεγαλύτερη ασφάλεια και επιτυχία. Ωστόσο, όσο προχωράμε πιο βαθιά στο χειμώνα και προς το τέλος της χρονιάς, αρχίζουν να εντείνονται οι προβλέψεις για τις νέες τάσεις που πρόκειται να δούμε… του χρόνου! Σαφώς, και όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές, δεν σημαίνει πως κάθε νέα τάση που προκύπτει πρέπει πάση θυσία να μπει στο σπίτι μας. Ο ρόλος των trends είναι να ανανεώνουν την εμφάνιση του χώρου και αντιστοίχως τη διάθεσή μας, ενώ δικός μας ρόλος είναι διαλέγουμε τι μας ταιριάζει και να καλύπτουμε τις εκάστοτε ανάγκες της διακόσμησής μας! Για αυτό, λοιπόν, αποφάσισα να σου παρουσιάσω μερικές από τις τάσεις που φημολογείται πως θα επικρατήσουν μέσα στο 2018! Κάποιες μας έχουν ήδη συστηθεί σε κάποια μορφή τους, ενώ άλλες τις εντοπίζουμε για πρώτη φορά. Όπως και να ‘χει, όμως, μένει να δούμε ποιες θα μας γοητεύσουν, ποιες θα ευδοκιμήσουν και ποιες δεν θα προλάβουν καν να πουν… Happy New Year!

Ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις τις τάσεις που κάνουν δυναμική είσοδο στο interior design και ευελπιστούν να μας απασχολήσουν μέσα στο 2018!


Οι πολύχρωμες κουζίνες

Ξέχνα την εκτεταμένη… ασπρίλα ή την βιομηχανική “μαυρίλα”! Οι κουζίνες αποφάσισαν να πάρουν χρώμα και ύφος και να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας τη νέα χρονιά! Είτε πρόκειται για τον χρωματισμό του τοίχου, είτε για τα έπιπλα και τις συσκευές, η νέα τάση “υπαγορεύει” ουδέτερες μεν αποχρώσεις, ωστόσο με έντονο χαρακτήρα! Μπλε, πράσινο και γκρι φαίνεται πως θα έχουν την τιμητική τους!

Τα νέα υλικά στους νιπτήρες και τους νεροχύτες

Γενικά, το πεδίο του… νερού φαίνεται πως μεταλλάσσεται! Αφήνουμε, λοιπόν, πίσω μας το συνηθισμένο inox στην κουζίνα και τη λευκή πορσελάνη στο μπάνιο και βάζουμε στόχο τα φυσικά υλικά! Βιομηχανικό μπετόν, μάρμαρο, πέτρα και γρανίτης είναι μερικά από τα υλικά που αναμένεται να επικρατήσουν στους νιπτήρες και τους νεροχύτες μας, κάνοντας στροφή προς τη φύση!

Οι “ζεστές” και ουδέτερες αποχρώσεις

Ναι, από το λευκό στο off-white και το ανοιχτό γκρι, οι neutral αποχρώσεις είναι ήδη στη λίστα με τα αγαπημένα και στιλάτα στοιχεία στο σπίτι. Η ερχόμενη χρονιά, όμως, φαίνεται πως θα δείξει μεγαλύτερη προτίμηση στους πιο θερμούς τόνους, που κάνουν μεγαλύτερη αναφορά στα γήινα χρώματα. Ταμπά, καμηλό, cogniac, rust, υποκίτρινο και taupe είναι τα cozy και elegant χρώματα που μάλλον θα μας απασχολήσουν!

Το τσιμέντο

Αποδεδειγμένα, το βιομηχανικό μπετόν είναι ένα υλικό “επίμονο” και διαχρονικό. Κατάφερε από τη βαριά βιομηχανία να βρει τον τρόπο να τρυπώσει στα σπίτια μας και οι… μετοχές του δεν φαίνεται πως μπορούν να πτοηθούν! Και ενώ μπορεί να μην είναι νέα τάση, ωστόσο ίσως την επόμενη χρονιά να το βλέπουμε περισσότερο σε έπιπλα και διακοσμητικά, παρά σε δάπεδα και τοίχους!

Τα wabi-sabiυπνοδωμάτια

Είμαι σίγουρη πως το newsfeed σου στο Instagram είναι ήδη γεμάτο με αυτές τις υπέροχες και επιμελώς ατημέλητες κρεβατοκάμαρες! Ξέρεις, εκείνα τα δωμάτια που δεν νοιάζεται κανείς αν το πάπλωμα είναι σωστά στρωμένο, αν η κουβέρτα ακουμπά στο πάτωμα, αν το ξύλο του δαπέδου είναι φθαρμένο ή αν ο τοίχος είναι βαμμένος-ξεβαμμένος! Γιατί αυτό είναι το wabi-sabi: η τέχνη της ατέλειας, της οικείας άνεσης, της stylish “αδιαφορίας” και της καθημερινής αριστοκρατίας!

Read More

And More