Διακόσμηση στο σαλόνι: Αυτά τα 4 deco trends θα μας απασχολήσουν πολύ την νέα χρονιά

Μην σε ξεγελάει ο λαμπερός ήλιος έξω από το παράθυρο. Ούτε ο υδράργυρος που δεν λέει να πέσει. Διανύουμε το φθινόπωρο. Είναι Νοέμβρης. Η χρονιά αυτή έρχεται στο τέλος της. Με την επόμενη λοιπόν να μας περιμένει στην επόμενη γωνία, δεν έχω καλύτερο από το να χαζεύω τα trends του 2024 και να σκαρφίζομαι έξυπνους τρόπους να τα εντάξω στην καθημερινότητά μου – είτε πρόκειται για τα πιο hot ρούχα, αξεσουάρ μακιγιάζ, χτενίσματα, είτε πρόκειται για τις τάσεις στην διακόσμηση του σπιτιού. Κράτα το δεύτερο για σήμερα!

Ψάχνοντας λοιπόν εδώ και εβδομάδες διάφορες ιδέες για να ανανεώσω το ντεκόρ του σαλονιού μου ενόψει φθινοπώρου, συνειδητοποίησα πως έχω συγκεντρώσει αρκετά deco trends – τα πιο σημαντικά της επόμενης χρονιάς – που δύνανται να βάλουν φωτιά στην έμπνευση και την δημιουργικότητά σου και να σε «σπρώξουν» να πειραματιστείς, δημιουργώντας τον πιο updated στυλιστικά χώρο.

Τέλος στα «κρύα», ολόλευκα, minimal σαλόνια!

Το 2024 προσθέτουμε στο σαλόνι μας τις πιο ζεστές αποχρώσεις της παλέτας, εκείνες που μπορούν να προσδώσουν θαλπωρή σε έναν χώρο, και αφήνουμε για λίγο στην άκρη το λευκό που θεωρείται πιο ψυχρό, ειδικά αν έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες. Με αυτό τον τρόπο θα τονώσουμε την διάθεσή μας, θα εξοπλιστούμε με έξτρα ντοπαμίνη, σύμφωνα με τους ειδικούς στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Θα κάνουμε το σαλόνι μας να μοιάζει με μια σφιχτή αγκαλιά. 

Πόνταρε στα παστέλ ή στις αποχρώσεις του ροδάκινου και της τερακότας και μάλιστα για ακόμα πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα φέρε τις κοντά με μπρούτζινα, χάλκινα και ξύλινα στοιχεία. Το σαλόνι σου πια θα είναι… καταπραϋντικό. Θα θέλεις να επιστρέφεις σε αυτό ξανά και ξανά.

Πινελιές που δεν είναι πινελιές

Τα ογκώδη διακοσμητικά στοιχεία έχουν την τιμητική τους πια. Πελώρια πουφ. Διακοσμητικά που στηρίζονται στο πάτωμα. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τον ιδιαίτερο, κρυφό ή πιο φανερό, φωτισμό. Τέλος στα απλά φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι. Επένδυσε σε κάτι επιδαπέδιο για τώρα. Και σε σποτάκια και πιο industrial βέργες φωτισμού.

Προσωπικές ιστορίες!

Το σαλόνι γεμίζει με προσωπικές μας ιστορίες, με αντικείμενα που έχουν ένα νόημα για εμάς τους ίδιους, που μας φτιάχνουν τη διάθεση, που μας θυμίζουν το ποιοι είμαστε, που φέρνουν στο μυαλό μια ρομαντική, μια αστεία, μια συγκινητική ιστορία του παρελθόντος.

Items που μας ταξιδεύουν σε εκείνο τον προορισμό που είχαμε βρεθεί κάποτε. Που μας είχε χαρίσει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Δίσκους, μουσικά όργανα, βιβλία, posters, ένα πελώριο, παγκόσμιο χάρτη με σημαδεμένες όλες τις πόλεις στις οποίες έχεις βρεθεί ανά τον κόσμο, pollaroid φωτογραφίες κ.α. Ιδέες δίνω. Διακόσμησε το σαλόνι σου με τέτοιες λεπτομέρειες, και κάνε αυτόν τον χώρο να φωνάζει το όνομά σου. 

Ο καθένας στην γωνιά του

Πλέον οι πολλοί μεγάλοι, ενιαίοι χώροι – που μοιάζουν με γήπεδα όπως συνηθίζει να λέει η μητέρα μου – δεν είναι στη μόδα. Μην πανικοβληθείς! Δεν χρειάζεται να κάνεις δομικές αλλαγές και να χτίσεις τοίχους. Μπορείς απλά να διαχωρίσεις τον χώρο με την βοήθεια μιας stylish βιβλιοθήκης, με ράφια, με πουφ, με πολυθρόνες, γενικώς με μια πιο μελετημένη διάταξη των επίπλων έτσι ώστε να δημιουργούνται cosy γωνιές.

Read More

And More