Διακοσμητικές σκάλες: Το trend που έρχεται να “καταλάβει” το interior design

Μπορεί να είναι ξύλινες ή μεταλλικές, χρωματιστές ή σε φυσική απόχρωση, ψηλές ή πλατιές, χρηστικές ή διακοσμητικές. Πάντως, οι “σκαλιέρες” είναι σίγουρα ένα από τα πιο hot διακοσμητικά αντικείμενα στο interior design και συνεχώς κερδίζει έδαφος στις… καρδιές μας! Κάθε “ενημερωμένο” σπίτι διαθέτει έστω και μία σκάλα σε κάποιο δωμάτιό του, ενώ όλες οι μεγάλες εταιρείες design λανσάρουν στις συλλογές τους διαφορετικά είδη, με περίτεχνα δεσίματα, ενδιαφέρουσες υφές και ξεχωριστές αποχρώσεις.

Εκείνο που κάνει τις “σκαλίερες” ένα must have έπιπλο είναι η διττή προσωπικότητά τους. Πέρα από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό που συχνά παρουσιάζουν, οι σκάλες μπορούν να αποτελέσουν την πιο εύκολη και όμορφη λύση σε ζητήματα αποθήκευσης, αφού πάνω τους έχεις τη δυνατότητα να… τακτοποιήσεις χίλια δυο μικροαντικείμενα, από περιοδικά και βιβλία, έως παπούτσια και πετσέτες. Την ίδια στιγμή, μπορεί ο ρόλος τους να είναι απολύτως χρηστικός, όπως όταν τοποθετούνται σε ψηλές βιβλιοθήκες ή ακόμη και στην κουζίνα. Ταυτόχρονα, όμως, οι σκάλες είναι μια εντελώς “διαφορετική” πρόταση για τη διακόσμηση! Ανάλογα με το υλικό της κατασκευής τους, η παρουσία τους σε ένα χώρο δίνει την κατεύθυνση γύρω από την οποία μπορεί να κινηθεί το interior! Ή και το αντίθετο, μιας και μπορείς να βρεις σκάλες σε τόσο πολλές παραλλαγές, ώστε να ταιριάζουν σε κάθε πιθανό διακοσμητικό ρεύμα!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για τους τρόπους που μια “σκαλιέρα” θα σε βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση!

Στο σαλόνι


Αν ακουμπήσεις στον τοίχο μια σκάλα, μπορείς να δημιουργήσεις μια πολύ ιδιαίτερη γωνιά στο καθιστικό. Είτε για να τοποθετήσεις μερικά περιοδικά, είτε για να βάλεις τα βιβλία σου ή ακόμη και για να κρεμάσεις ένα ριχτάρι ή το κουβερτάκι του καναπέ, η “σκαλιέρα” μπορεί να χωρέσει πάνω της ό,τι μπορείς να φανταστείς! Και την ίδια στιγμή να αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση, αντί για ένα ράφι ή μια βιβλιοθήκη.

Στο υπνοδωμάτιο


Μια σκάλα είναι ό,τι χρειάζεσαι στο δωμάτιο! Μπορείς να ξεχάσεις ακόμη και το κομοδίνο! Ειδικά, αν η “σκαλιέρα” σου έχει και ραφάκια, τότε θα σου χρησιμεύσει για το φωτιστικό, τα βιβλία, τα διακοσμητικά σου. Ακόμη, έχοντας ένα τέτοιο έπιπλο στην κρεβατοκάμαρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κρεμάσεις τις τσάντες και τα αξεσουάρ σου ή ακόμη και τις αγαπημένες γόβες σου!

Στο μπάνιο


Άλλη μία περίπτωση, που η διακοσμητική σκάλα κάνει τη διαφορά! Ξέχνα τα ράφια, τις επιτοίχιες κρεμάστρες και τα κουτιά αποθήκευσης! Όλα αυτά μπορούν να αντικατασταθούν από μια chic και φινετσάτη “σκαλιέρα”. Εκεί θα κρεμάσεις τις design πετσέτες σου, θα ακουμπήσεις τα αρώματα και τα καλλυντικά σου και θα τοποθετήσεις τα διακοσμητικά του μπάνιου.

Στην είσοδο


Αν ψάχνεις μια πρωτότυπη και chic λύση για την είσοδο του σπιτιού, ιδανική για τη διακριτική αποθήκευση, αλλά πηγαίνοντας ταυτόχρονα τη διακόσμησή σου ένα… βήμα παραπέρα, τότε η “σκαλιέρα” είναι η πρώτη επιλογή σου!

Στην κουζίνα


Ακόμη και στην κουζίνα, μια σκάλα μπορεί να δώσει το απαραίτητο touch of elegance, ενώ ταυτόχρονα θα σε διευκολύνει στην αποθήκευση και τακτοποίηση! Θα κρεμάσεις τις χάλκινες κουτάλες σου, τα ξύλινα μπολ σου, θα τοποθετήσεις μερικά αρωματικά βότανα, λίγα πετσετάκια και τα βιβλία μαγειρικής και η διακόσμηση της κουζίνας θα “απογειωθεί”.

Στο μπαλκόνι


Αν ανήκεις στην κατηγορία των ρομαντικών, τότε η “σκαλιέρα” είναι το thing σου! Διακόσμησέ τη με φωτάκια, κρέμασε πάνω της γλαστράκια, άφησε τα αγαπημένα σου περιοδικά για τις χαλαρές ώρες στη βεράντα, αλλά και ένα κουβερτάκι που πάντα χρειάζεται να είναι… εύκαιρο την άνοιξη! Έτσι θα δημιουργήσεις ένα ατμοσφαιρικό μπαλκόνι που θα λαχταράς να βλέπεις!

Read More

And More