Διακοσμητικές συμβουλές για το μπαλκόνι σου

Μπορεί ο καιρός να μας τα χαλάει λίγο τώρα, όμως όλα θα αλλάξουν σύντομα. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και η ζωή σιγά σιγά μεταφέρεται έξω. Στο μπαλκόνι. Εκεί θα πιεις τον καφέ σου, εκεί θα γευματίσεις, εκεί θα καθίσεις με τους φίλους σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις προφανώς είναι να επιμεληθείς τη διακόσμησή του. Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσεις μια αισθητική όαση.

Όπως σε κάθε χώρο του σπιτιού, έτσι και στο μπαλκόνι δεν έχεις παρά να επιστρατεύσεις τη φαντασία σου και το γούστο σου. Να εμπνευστείς από εικόνες που είδες και να φτιάξεις έναν κόσμο ιδανικό για σένα και τη χαλάρωσή σου.

Ξεκινάς από τα βασικά. Καταρχάς, πρέπει να περιποιηθείς τον εξωτερικό χώρο. Να τον καθαρίσεις σαν να είναι το εσωτερικό του σπιτιού σου. Μιας και για μήνες θα είναι το σημείο που θα σε “φιλοξενήσει”. Αφού έχεις ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο προχωράς στις αισθητικές παρεμβάσεις.

Κρέμασε φωτάκια και φανάρια

Ο φωτισμός του μπαλκονιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του! Ζητούμενο είναι όταν περνάς εκεί τα καλοκαιρινά βράδια να μπορείς να χαλαρώσεις -άρα το έντονο φως δεν βοηθάει, αλλά ταυτόχρονα να βλέπεις κιόλας. Επομένως, χρειάζεσαι πολλά μικρά φωτάκια με χαμηλό φως και φαναράκια που θα κάνουν πιο ρομαντική και easy living τη διάθεση!

 

Χρησιμοποίησε πολλά φυτά

Μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο μπαλκόνι και άρα στο φυσικό χώρο των φυτών! Για να έχεις το επιθυμητό tropical feeling επίλεξε πολλά πράσινα δέντρα, παχύφυτα ή καλάμια που θα κάνουν ακόμη πιο έντονη την καλοκαιρινή αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα θα σε προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα και θα σου προσφέρει το απαραίτητο privacy.

 

Τοποθέτησε καλαμωτές και ψάθες γύρω σου

Η ψάθα είναι το κατεξοχήν υλικό του καλοκαιριού. Τόσο από αισθητική, όσο και από πρακτική άποψη, τοποθετώντας καλαμωτές και ψάθινα αντικείμενα στο μπαλκόνι σου θα του δώσεις ιδιαίτερη tiki διακόσμηση, ενώ ταυτόχρονα θα νιώθεις μια σχετική απομόνωση.

 

Διακόσμησε με μαξιλάρια και pouf

Είπαμε, το μπαλκόνι θέλει χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Δεν χρειάζεται να το “φορτώσεις” με oversized έπιπλα και να σπαταλήσεις πολύτιμο χώρο, όταν μπορείς να γεμίσεις το μπαλκόνι με μαξιλάρια, επιδαπέδιες μαξιλάρες και pouf που θα χωρέσουν περισσότερο κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα είναι πολύ αναπαυτικά.

 

Στρώσε τα… χαλιά σου

Το μπαλκόνι θα γίνει το δεύτερο σπίτι σου για τους επόμενους μήνες και ως τέτοιο θα πρέπει να το διακοσμήσεις! Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για μεγάλο interior trend, τα χαλιά είναι και ο No1 τρόπος να κάνεις τη βεράντα σου ακόμη πιο cozy και comfy, δίνοντας την αίσθηση του χώρου που “αγκιαλιάζει” την καθημερινότητά σου!

 

Βάλε χρώμα και καλή διάθεση

Το καλοκαίρι είναι φωτεινό και πολύχρωμο. Έτσι πρέπει να είναι και η διάθεσή σου, άρα και η διακόσμησή σου! Είτε πρόκειται για εσωτερικό, είτε για εξωτερικό χώρο, το χρώμα είναι απαραίτητο για να σου φτιάξει τη μέρα και να σε γεμίσει ενέργεια και χαρά!

Read More

And More