En-lightenment: Αυτή είναι η νέα μεγάλη τάση στον φωτισμό εσωτερικών χώρων

Πολλές φορές σου έχω εξηγήσει μέσα από την στήλη του Deco, πόσο σημαντικό στοιχείο είναι σε ένα σπίτι ο φωτισμός! Πρόκειται για την υπερδύναμη του interior design και απαιτεί, τόσο κατασκευαστικά, όσο και σχεδιαστικά βαθιά μελέτη από την πλευρά των αρχιτεκτόνων και των designers. Ο λόγος που κάνει τον φωτισμό τόσο κομβικό σημείο στην διακόσμηση είναι το γεγονός πως μπορεί να “απογειώσει” την αίσθηση του σπιτιού και να ρίξει… φως στις πιο ιδιαίτερες γωνιές του! Παρά, όμως, την μελέτη που χρειάζεται ο σταθερός φωτισμός, όλοι μπορούμε να βάλουμε το χεράκι μας σε ό,τι αφορά τα φωτιστικά που χρησιμοποιούμε, τόσο κεντρικά, όσο και περιφερειακά! Άλλωστε, οι μεγάλες τάσεις της διακόσμησης πάντα εμπεριέχουν τα trends στο κεφάλαιο των φωτιστικών και οι τελευταίες προβλέψεις έχουν κάτι πολύ stylish να μας πουν!

Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε την νέα μεγάλη τάση στον φωτισμό που δεν είναι άλλος από τα στρογγυλά φωτιστικά, τύπου γλόμπος! Ok, δεν είναι κάποια καινοτομία, αφού μιλάμε για ένα στιλιστικό ύφος που έχει τις βάσεις του στις καμπυλωτές γραμμές των 70s. Παρ’ όλα αυτά, τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει δυναμικό comeback στην διακόσμηση και έχουν αγαπηθεί από όλους για την διαχρονικότητά τους, αλλά και τον ιδιαίτερο συνδυασμό κλασικού και contemporary style που καταφέρνουν! Μπορείς να τα επιλέξεις είτε για φωτιστικό οροφής, είτε για επιτραπέζιο, δαπέδου και απλίκα τοίχου! Μπορούν να είναι μονοί γλόμποι που υπηρετούν την minimal διάθεση ή να αποτελούν μέρος ενός Sputnik πολύφωτου!

Σε κάθε περίπτωση, τα σφαιρικά φωτιστικά είναι η μεγάλη τάση και οι παρακάτω φωτογραφίες σίγουρα θα σε πείσουν να την υιοθετήσεις για την φετινή άνοιξη!

 

Η contemorary και ταυτόχρονα lux εκδοχή του σφαιρικού φωτιστικού αποτυπώνεται τέλεια σε αυτό το statement πολύφωτο. Μπρούτζινος σκελετός που θυμίζει κλαδιά άγριας βλάστησης και διάφανοι ελλειπτικοί γλόμποι με μπρούτζινο φινίρισμα για ένα εκκεντρικό και συνάμα οργανικό look!

 

Η minimal και την ίδια στιγμή stylish περίπτωση αυτού του oversized μεμονωμένου γυάλινου γλόμπου είναι η επιτομή του νέου trend! Ό,τι ακριβώς ψάχνεις για το σαλόνι ή την τραπεζαρία σου!

 

Μιλώντας για τραπεζαρία, εδώ μπορείς να δεις την Sputnik εκδοχή του πολύφωτου με διάφανες φωτιστικές μπάλες για μια french style διακόσμηση στο σπίτι σου!

 

Και αφού κατευθυνθούμε στην κουζίνα, μπορείς να δεις αυτή την πιο απλή και αφαιρετική “έκδοση” του trend, με μινιμαλιστικούς opaque γλόμπους που τοποθετημένοι μαζί σε ένα χώρο δημιουργούν την τέλεια σύνθεση!

 

Φτάνοντας στο μπάνιο, θα θυμηθείς πως τα σφαιρικά φωτιστικά είναι η πιο κλασική εκδοχή φωτισμού σε αυτό τον χώρο. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, όμως, βλέπεις τον τρόπο που μπορείς να ανανεώσεις και να εκσυγχρονίσεις το στρογγυλό φωτιστικό του μπάνιου σου!

 

Τέλος, εδώ θα δεις πως οι γλόμποι, είτε opaque, είτε διάφανοι ή ακόμη και άλλες αποχρώσεις μπορούν να φωτίσουν με στυλ και ένταση ακόμη και τον κήπο, την αυλή ή την βεράντα σου!

Read More

And More