Ένα σπίτι του 19ου αιώνα μετατρέπεται σε μοντέρνα κατοικία!

Ένα από τα κυρίαρχα trends στη διακόσμηση είναι η αναπαλαίωση παλαιών κατοικιών που ενώ διατηρούν ανέπαφη την εξωτερική τους όψη, στο εσωτερικό το design είναι ακόμα και φουτουριστικό! Δες αυτή τη μοναδική κατοικία του 19ου αιώνα στο Λονδίνο μετά την ανακαίνιση! Ο διακοσμητης Francis Sultana και ο αρχιτέκτονας Thomas Croft ανέλαβαν να την ανακαινίσουν για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας, μιας συλλέκτριας έργων τέχνης, η οποία κατοικεί εκεί με το σύζυγο και τα δύο της παιδιά. Η πρόκληση μεγάλη αφού πρόκειται για ένα σπίτι του 1830. Η εξωτερική όψη έμεινε ανέπαφη, στο εσωτερικό όμως οι Sultana και Croft δημιιούργησαν μια κατοικία με πολλά στοιχεία art deco!

/
Η εξωτερική όψη της κατοικίας

/
Το σαλόνι είναι σε μοντέρνα γραμμή με πολλά συλλεκτικά αντικείμενα όπως το πιάνο με ουρά, το γλυπτό-φωτιστικό στη σκάλα και οι πίνακες.

/
Ένα τεράστιο τραπέζι-καθρέφτης τοποθετήθηκε ανάμεσα σε δίδυμους καναπέδες σχεδιασμένους από τον Sultana.

/
Αυτό το μικρό καθιστικό δίπλα στο τζάκι είναι η φυσική συνέχεια της τραπεζαρίας.

/
Κάθε κομμάτι αυτής της πλευράς του σαλονιού είναι και ένα έργο τέχνης, όπως το τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ, η κονσόλα στο παράθυρο και φυσικά ο πίνακας πάνω από το τζάκι.

/
Ακόμα και στην κουζίνα υπάρχει ένα έργο τέχνης! Τα ντουλάπια είναι ξύλινα ενώ η θέα της κουζίνας είναι προς τον κήπο της κατοικίας.

/
Ο μοναδικός συνδυασμός του wall art με τη φωτιστική σύνθεση πάνω από τη μαύρη σκάλα ταιριάζουν άριστα στην προσωπικότητα της ιδιοκτήτριας που είναι γκαλερίστα!

/
Αυτός ο ξενώνας συναγωνίζεται σε στιλ ακόμη και το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο!


Η κυρίως κρεβατοκάμαρα κινείται στους χαλαρωτικούς τόνους του γκρι που είναι πολύ αγαπητό χρώμα για τους διακοσμητές.

/
Το μπάνιο είναι ένας μεγάλος χώρος με αιχμή του δόρατος την μπανιέρα από πατιναρισμένο σίδηρο.


Το κρεβάτι-βιβλιοθήκη στο παιδικό δωμάτιο σχεδιάστηκε από τον Croft.

Read More

And More