Γιατί ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι υπόθεση όλων μας!

Έχεις πολλούς λόγους για να κάνεις μια βόλτα στο Golden Hall, κάθε εποχή του χρόνου, πόσο μάλλον τώρα. Αυτές τις ημέρες, πέρα από το πελώριο, επιβλητικό, εκτυφλωτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην είσοδο, είναι σχεδόν αδύνατο να μην προσέξεις το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ΔΕΗ, στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου. Πρόκειται για ένα μεγάλο, πορτοκαλί box – που μοιάζει με container – μέσα στο οποίο ένα διαφορετικό, διαδραστικό παιχνίδι περιμένει μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος; Να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και μάλιστα με τον πιο fun, τον πιο διασκεδαστικό, τον πιο πολύχρωμο τρόπο.

Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και με στόχο τη δέσμευση για ανάληψη ευθύνης προς ένα βιώσιμο μέλλον, η ΔΕΗ δημιούργησε την πρώτη εκπαιδευτική οπτικοακουστική εμπειρία, ονόματι ΔΕΗ «Utopia», μέσω της οποίας τα παιδιά, οι καταναλωτές του αύριο, μαθαίνουν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, πώς προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το πόσο χρήσιμες και ωφέλιμες είναι για τον ίδιο τον άνθρωπο. Γιατί ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι υπόθεση όλων μας.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ΔΕΗ Α.Ε. (@dei.gr)

Σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέσα στο ειδικά σχεδιασμένο περίπτερο της ΔΕΗ, όπου οι κύριες εναλλακτικές πηγές ενέργειας παίρνουν τη μορφή υπερδύναμης. Κάθε παιδί επιλέγει την υπερδύναμή του, ανάμεσα στον Ήλιο, το Νερό, τον Αέρα και τη Γη, η οποία τον οδηγεί σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι εκμάθησης ερωτήσεων που αφορούν τη συγκεκριμένη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας αλλά και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γενικότερα.

Μέσα από αυτό το ταξίδι γνωριμίας με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βλέπουν τις υπερδυνάμεις τους να παίρνουν την τελική τους μορφή, καθεμία μοναδική για το κάθε παιδί. Στο τέλος μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί τους, διατηρώντας την ανάμνηση της μοναδικής αυτής εμπειρίας. Ο συνδυασμός της εκπαίδευσης με τη διασκέδαση προσφέρει στα παιδιά μια ολοκληρωμένης οπτική, ακουστική και χωροταξική αλληλεπίδραση με το παιχνίδι και φυσικά μπορεί να επαναληφθεί, επιλέγοντας κάθε φορά άλλη υπερδύναμη.

Το περίπτερο λειτουργεί καθημερινά 10:00 έως 21:00 και Σάββατο 10:00 έως 20:00, παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού ΔΕΗ, όχι μόνο για να βοηθήσει τα παιδιά, αλλά και για να ενημερώσει τους μεγάλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, να απαντήσει σε όλες τις απορίες για καίρια και επίκαιρα θέματα ενέργειας και να προτείνει πράσινες λύσεις που προσφέρονται για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και πώς αυτές μπορούν να εφαρμοστούν με τη βοήθεια της ΔΕΗ στο σπίτι μας.