Η διακοσμήτρια Δήμητρα Βεργή μας βοηθάει να στρώσουμε το πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πλησιάζει η ώρα που θα στρώσεις το γιορτινό τραπέζι. Πώς θα το διακοσμήσεις; Έχεις αποφασίσει; Η αγαπημένη μας Δήμητρα Βεργή, Interior Architect είναι εδώ και διαθέτει το ταλέντο, το γούστο και τις γνώσεις της για να μας κατευθύνει σωστά και να μας δώσει έμπνευση. Μέσα από εικόνες και μέσα από τις λέξεις μας βοηθάει να στρώσουμε σωστά και εντυπωσιακά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Και ναι! Ήρθε αυτή η στιγμή που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως να διακοσμήσουμε και να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι!

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας λειτουργεί ως μια μικρή επιτραπέζια βιτρίνα, η οποία όσο πιο εντυπωσιακή θα είναι τόσο περισσότερο θα ανυπομονούν οι καλεσμένοι μας και για τις γεύσεις που θα σερβίρουμε!


Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να ταιριάζουν οι χρωματικές επιλογές μας με το στιλ του υπόλοιπου σπιτιού! Είναι αλληλένδετα!

Όπως επίσης το δέντρο μας πρέπει να βρίσκεται κοντά στο τραπέζι! Και δεν παραλείπουμε να διακοσμήσουμε γύρω από το τραπέζι, όπως αν έχουμε τζάκι κ.λ.π. Είναι βασικό όλο το κλίμα γύρω από το τραπέζι να είναι σε Christmas mood!

Το τραπέζι μας είναι ο καμβάς όλου του στολισμού. Οπότε ένα λευκό τραπεζομάντηλο είναι ό,τι καλύτερο για να μπορέσουμε να παίξουμε με τα χρώματα και το στιλ που επιθυμούμε.

Τα Χριστούγεννα θέλουν χρώματα! Αρώματα! Μαγεία! Χάος! 


Ας γράψουμε κάρτες ονομαστικές για τους καλεσμένους μας! 

Centrepiece: Μια σύνθεση στο κέντρο του τραπεζιού, όπως μια γιρλάντα ή βάζα με μπάλες και φωτάκια… Ό,τι έχετε από τον υπόλοιπο στολισμό του σπιτιού σας!

Τα ρεσό και τα κεριά είναι μια οικονομική λύση και δεν στερεί κάτι από την γενική αισθητική εικόνα του τραπεζιού αν τα αξιοποιήσετε κατάλληλα. Είναι όλα θέμα προσέγγισης.

 

Συνδυασμοί χρωματικοί και προτάσεις υπάρχουν πια τόσες πολλές…
Λευκό – χρυσό
Μαύρο – χρυσό
Καφέ – κόκκινο
Γκρι – χρυσό 
Καφέ – λευκό
Μπλε – χάλκινο
Ασημί – μαύρο 
Άσπρο – μαύρο

Να αναφερθώ και λίγο στο σωστό στήσιμο του σερβίτσιου. Έχει κι αυτό τη σημασία του!

 

Τα στιλ διακόσμησης που κυριαρχούν και φέτος είναι το classic…

…το total white 


 …και το elegance! 

Το νέο στιλ που έχει μπει και έχει μια ωραία δυναμική είναι το nostalgic! 
Είναι ένα ωραίο μιξάρισμα χρωμάτων και αισθητικής που μας αφήνουν την αίσθηση ότι έχουμε γυρίσει τον χρόνο πίσω!

Το δικό σου τραπέζι πώς θα είναι;
Αχ για το δικό μου τραπέζι… Τώρα τι να πω; Θα κινηθώ σίγουρα στο nostalgic… Όχι γιατί μεγαλώνω και παρελθοντολογώ, αλλά γιατί έχω ανάγκη να ταιριάξω όλα αυτά τα όμορφα και αγνά συναισθήματα που νιώθαμε τότε στο σήμερα… Αυτό το σήμερα… που αυτά που μετράνε είναι οι άνθρωποι που υπάρχουν στη ζωή μας …η αγάπη που δίνουμε και παίρνουμε. Kαι τα όνειρά μας! Ποτέ δεν τελειώνουν τα όνειρα ! 

Merry Christmas!

Read More

And More