Και όμως αυτό είναι δημόσιο νηπιαγωγείο! Δες τις φωτογραφίες!

Και όμως, αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν ένα εξαιρετικά μοντέρνο, δημόσιο νηπιαγωγείο στη Γρανάδα της Ισπανίας!

Πρόκειται για το Educational Centre που βρίσκεται στην πόλη El Chaparral.

/Το πρωτότυπο αυτό κτίριο σχεδιάστηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Αlejandro Μuñoz Μiranda κατ’ εντολή του δήμου και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2010, με κόστος 617.000 €.


Το στοιχείο που χαρακτηρίζει το σχολείο είναι τα τεράστια χρωματιστά παράθυρα που δίνουν ιδιαίτερο ύφος τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, σχηματίζοντας πολύχρωμους φωτεινούς διαδρόμους. Η κίνηση του ήλιου δημιουργεί αυτά τα πολύχρωμα φαινόμενα μέσα στο κτίριο ώστε η ατμόσφαιρα να είναι παιχνιδιάρικη και κατάλληλη για παιδιά!

/
Η δομή του κτιρίου χαρακτηρίζεται από ασυμμετρίες. Με άλλα λόγια οι χαμηλοτάβανοι χώροι (κυρίως διάδρομοι) εναλλάσσονται με τους ψηλοτάβανους δημιουργώντας ένα ευχάριστο παιχνίδισμα.

/
Οι τάξεις έχουν άπλα και φως με τα χρωματιστά παράθυρα να κάνουν τη διαφορά!

/
Το Educational Centre του El Chaparral έχει δύο τάξεις για βρέφη από 0-1 έτους με υπνοδωμάτιο, δύο τάξεις για νήπια από 1-2 ετών και τρεις τάξεις για νήπια από 2-3 ετών.

/
Εκτός από τις τάξεις το νηπιαγωγεία διαθέτει εξωτερικό παιδότοπο, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφεία δασκάλων και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

/
Αυτή είναι μια άποψη του κτιρίου όπως φαίνεται από το δρόμο. Τα μεγάλα χρωματιστά παράθυρα ξεχωρίζουν.

/
Το νηπιαγωγείο έχει μεγάλο ανοιχτό χώρο για παιδιά αλλά και προστατευμένο υπόστεγο.

Read More

And More