Κανένα resolution: Οι τάσεις που θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις το χώρο σου όποτε το θελήσεις

Κανένα resolution: Οι τάσεις που θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις το χώρο σου όποτε το θελήσεις | tlife.gr

Ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο trend των τελευταίων ετών; Τα new year’s resolutions, φυσικά! Αυτή είναι η πιο ταχέως διαδιδόμενη τάση που αφορά τις προσδοκίες μας και τους νέους στόχους που θέτουμε για κάθε νέα χρονιά. Και φέτος, λοιπόν, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όλοι εκεί έξω τρέχουν να συντάξουν λίστες και παραλίστες με όλα όσα θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια του έτους. Και ενώ δεν είναι καθόλου “κακό” να εντοπίζεις τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και εκείνα που επιθυμείς να πετύχεις, ωστόσο οι περισσότερες προσδοκίες μας πέφτουν στο κενό, δημιουργώντας μας τελικά τεράστια απογοήτευση και δυσαρέσκεια. Μήπως, λοιπόν, θα ήταν καλύτερα να προχωράμε βήμα-βήμα τη φορά, προσπαθώντας να φτάσουμε στον προορισμό μας; Και για αυτά τα… baby steps στο interior design θέλω να σου μιλήσω σήμερα! Γιατί, αν ανήκεις στην κατηγορία που θέλει να κάνει μερικές ανανεωτικές “ενέσεις” στο χώρο του, τότε θα σου προτείνω τα διακοσμητικά trends που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το σπίτι είναι ούτως ή άλλως ένα πεδίο το οποίο δεν μπορείς να “εκβιάσεις”. Το “όσο-ζω-θα-σ’ αγαπώ” moto αυτής της στήλης είναι πως το σπίτι το αντιμετωπίζουμε σαν ένα ζωντανό οργανισμό που συνεχώς εξελίσσεται. Σήμερα, θα φέρω ένα… νεωτερισμό στην κουβέντα, προτρέποντάς σε να αντιμετωπίσεις το interior design σου σαν καλό κρασί: χρειάζεται χρόνο για να μεστώσει, να βγάλει τα αρώματά του και να πάρει την τελική γεύση του! Επομένως, τις διακοσμητικές τάσεις θα πρέπει αρχικά να τις γνωρίσεις, έπειτα να τις αξιολογήσεις και τέλος να κρατήσεις εκείνες που θα δώσουν στο κρασί σπίτι σου την εικόνα που θέλεις να έχει! Επομένως, στο deco θα χρειάζεσαι πάντοτε baby steps για να φτάσεις στον τελικό στόχο σου -αν και δεν υπάρχει τίποτα “τελικό” εδώ, είναι μια αέναη αναζήτηση του τι σου ταιριάζει και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα!

That being said, λοιπόν, ας δούμε με ποια trends θα μπορούσες να να δώσεις αέρα ανανέωσης στο χώρο σου!

⇒ Βάφοντας το εσωτερικό των ραφιών σου

Μία από τις πιο ανανεωτικές και ταυτόχρονα chic τάσεις στο interior design τον τελευταίο καιρό είναι ο χρωματισμός επιμέρους σημείων των τοίχων, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο “πτυχώσεις” και αρχιτεκτονικές γραμμές εκεί που δεν υπάρχουν. Τα ράφια, λοιπόν, είναι η καλύτερη περιοχή στην οποία μπορείς να εφαρμόσεις το χρώμα, δίνοντας βάθος και προοπτική στον εκάστοτε χώρο!

⇒ Βάφοντας τις οροφές των δωματίων

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στην ιδέα πως τα ταβάνια μας θα είναι για πάντοτε λευκά, έχοντας τη (λανθασμένη) εντύπωση πως έτσι προσθέτουμε ύψος και ανοίγουμε το χώρο. Τώρα, όμως, οι τάσεις μας τα λένε… αλλιώς! Βάλε χρώμα στην οροφή σου για να δώσεις έμφαση στην έκταση του δωματίου, αλλά και για να προσθέσεις stylish πόντους μυστηρίου και ατμοσφαιρικότητας!

⇒ Κρέμασε oversized κάδρα

Από πέρυσι αυτό το trend έχει εξαπλωθεί αρκετά, παραγκωνίζοντας τα gallery walls με τα πολλά μικρά καδράκια. Καιρός, λοιπόν, να ακούσεις το ένστικτό σου και να υιοθετήσεις την τάση, επιλέγοντας ένα μεγάλο poster ή κάδρο που θα κοσμεί τον τοίχο σου. Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις “αέρα” στο χώρο, ενώ θα του προσθέσεις την απαραίτητη γεωμετρία για να μοιάζει συμμετρικός και τακτοποιημένος!

⇒ Διακόσμησε με κρεμαστά mobile

Άλλη μία τάση που επιμένει να μας υπενθυμίζει πως τα αρχιτεκτονικού τύπου κρεμαστά διακοσμητικά είναι η ενήλικη και chic απάντηση στο βαρετό και “εκ του ασφαλούς” interior design! Κρέμασέ το σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού για να προσθέσεις ένα στοιχείο γεωμετρίας, αλλά και να δώσεις ύψος στο χώρο σου!

⇒ Διακόσμησε τα πιο χαμηλά σημεία του χώρου

Μιλώντας για ύψος, οι τάσεις υπαγορεύουν να ασχοληθούμε με τα… χαμηλότερα πατώματα για να δώσουμε πόντους το σπίτι μας! Με ράφια ή και κονσόλες που τοποθετούνται σε πολύ χαμηλό ύψος και διακοσμώντας τα με κάδρα που απλά ακουμπούν στον τοίχο χωρίς να κρέμονται θα δώσεις στυλ και φινέτσα στο design σου!

READ more