Η κουζίνα σου είναι σίγουρο ότι θα… λατρέψει αυτή την καινούρια τάση στο σχεδιασμό της

Φυσικά και η λευκή απόχρωση είναι μία από τις πιο αριστοκρατικές, χαλαρωτικές και stylish που μπορείς να προσθέσεις σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σου. Ταυτόχρονα, μαζί με το μαύρο είναι η πιο διαχρονική τάση στο interior design, που ποτέ -μα, ποτέ!- δεν πρόκειται να σταματήσει να θεωρείται elegant και chic! Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως το λευκό θα έχει πάντα την τιμητική του, αφού το μόνο σίγουρο είναι πως η αλλαγή είναι αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της καθημερινότητας, όσο και του design που συνεχώς προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις διαφορετικές εποχές! Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το σημερινό κείμενο είναι… αντι-λευκό! Όχι βάσει πεποίθησης, αλλά ως σημείο των καιρών! Και για να σοβαρευτώ, ας σου εξηγήσω πως ενώ μια ολόλευκη κουζίνα είναι διαχρονική αξία και η go-to επιλογή όταν δεν θέλεις να πάρεις κάποιο ρίσκο, ωστόσο η φετινή χρονιά μοιάζει να προσπαθεί να απομακρυνθεί ελαφρώς από τις… ασφαλείς επιλογές! Και δεν πάει πολύ μακριά, μην τρομάζεις, απλά φέρνει στην κουζίνα σου ένα υλικό που έχει τη δική του φυσική απόχρωση και είναι από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Το ξύλο!

Ω ναι, ξέχνα τα λευκά ντουλάπια και συρτάρια, τις άσπρες νησίδες και τους off-white πάγκους και ετοιμάσου να υποδεχθείς τις ξύλινες επιφάνειες που θα έρθουν να ανανεώσουν την κουζίνα και την εικόνα ολόκληρου του σπιτιού! Και πρόσεξέ με, όχι όποιο κι όποιο ξύλο, μην πάει στο μυαλό σου το σκούρο λουστραρισμένο ή το κιτρινωπό με το γυαλιστερό φινίρισμα. Τα πάντα πλέον έχουν να κάνουν με τη φυσικότητα, τις φυσικές πρώτες ύλες, τη φύση και το φυσικό ξύλο. Αν δεν είπα αρκετές φορές τη λέξη “φυσικό”, να την πω άλλη μία με ενθουσιασμό: φυσικό ανοιχτόχρωμο ξύλο για το πιο φυσικό αποτέλεσμα! Αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να αποχωριστείς το marble πάγκο που με τόσες θυσίες κατάφερες να αποκτήσεις, ούτε ότι πρέπει να ξηλώσεις τα υπέροχα subway tiles από τον τοίχο σου. Ούτε καν ότι θα πρέπει να ξαναβάψεις τους τοίχους σου! Το neutral σουηδικού τύπου ξύλο είναι το μινιμαλιστικό στοιχείο που θα επενδύσει τα βασικά έπιπλα της κουζίνας σου!

Και αν δεν με πιστεύεις, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις τις πιο stylish και chic κουζίνες που αποτυπώνουν το νέο μεγάλο trend!

Εκεί που συναντιούνται δύο μεγάλες τάσεις: το φυσικό ξύλο και η κουζίνα χωρίς ντουλάπια στους τοίχους.

Η σκανδιναβική πλευρά του ξύλου, με το εντελώς ακατέργαστο υλικό να επενδύει αυτή την contemporary design κουζίνα.

Το elegant touch που έχει ανάγκη η κουζίνα, με το φυσικό ξύλο να πλαισιώνεται από μια ατμοσφαιρική moody απόχρωση.

Άλλη μία εκδοχή του μινιμαλιστικού στυλ, όπου το ανοιχτόχρωμο φυσικό ξύλο δημιουργεί κυβιστικές φόρμες και συνδυάζεται με το Danish design.

Και το boho style μπορεί να “φορέσει” το ξύλο στα μέτρα του, αναδεικνύοντας τη φυσική και ακατέργαστη προέλευσή του.

Και για πιο ρουστίκ περιπτώσεις, ένα ελαφρώς πιο σκουρόχρωμο ματ φινίρισμα μπορεί να είναι εξίσου elegant και στιλάτο.

Read More

And More