Let’s Spring: Οι τρεις μεγάλες ανοιξιάτικες τάσεις στην διακόσμηση και πώς να τις υιοθετήσεις

Το ξέρω πως ο καιρός είναι μουντός, αλλά… μπόρα είναι και θα περάσει! Άλλωστε, σχεδόν μια εβδομάδα τώρα έχουμε θερινή ώρα, που σημαίνει πως η ημέρα έχει μεγαλώσει, η θερμοκρασία έχει κάνει ανοδικά βήματα και σιγά-σιγά μπαίνουμε σε ανοιξιάτικο mood -ακόμη κι αν οι ψιχάλες προσπαθούν να μας κρατήσουν “γειωμένες”! Επομένως, μπορούμε πλέον να μιλάμε και επίσημα για την ανοιξιάτικη ανανέωση του σπιτιού και την επαναφορά όλων εκείνων των ανάλαφρων στοιχείων στην διακόσμηση, τα οποία διαδοχικά θα μας οδηγήσουν στο καλοκαίρι! Δεν είναι, λοιπόν, η κατάλληλη στιγμή να δούμε και τα κυριότερα interior trends της σεζόν; Είναι!

Με δημοκρατικές, επομένως, διαδικασίες, σήμερα πήρα την απόφαση να σου μιλήσω για τρεις διακοσμητικές τάσεις που θα επικρατήσουν από εδώ και πέρα και οι οποίες θα καταφέρουν να μετατρέψουν το σπίτι σου σε μικρή, urban όαση! Να σε προετοιμάσω, βέβαια, λέγοντάς σου πως δεν θα δούμε κάτι… brand new και ότι η άνοιξη έρχεται και φέτος με φυσικό τρόπο να μας υπενθυμίσει πως τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι τα floral, exotic και colorful στοιχεία!

Ρίξε μια ματιά παρακάτω και μάθε όλα όσα θέλεις για τις φετινές ανοιξιάτικες διακοσμητικές τάσεις!

Tropical στοιχεία

Ok, οι εξωτικές λεπτομέρειες είναι συνήθως χαρακτηριστικές του καλοκαιριού. Ωστόσο, για την φετινή άνοιξη, βλέπουμε πως τα εξωτικά στοιχεία έρχονται δυναμικά στο interior design και φέρνουν την απαραίτητα… χαρουμενιά και φρεσκάδα που έχει ανάγκη ο χώρος μετά από ένα μακρόσυρτο χειμώνα! Επομένως, “αγκαλιάζουμε” πλέον τις έντονες αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων, επενδύουμε σε υφάνσεις με tropical patterns και prints και επιλέγουμε διακοσμητικά αντικείμενα με αναφορές σε τροπικά δάση, φρούτα και ζώα! Σκέψου, δηλαδή, την Χαβάη, βάλε την stylish προσωπικότητά σου σε δράση και διακόσμηση με αέρα εξωτικής παραλίας! Τα εντυπωσιακά φυτά, τα κεραμικά και ακατέργαστα στοιχεία, οι καμπύλες και το rattan με την ψάθα εννοείται πως δεν θα πρέπει να λείπουν από την ανοιξιάτικη ανανέωση του σπιτιού!

Κλασικοί εξωτερικοί χώροι

Ένα από τα βασικά σημεία του σπιτιού που ξεκινάμε να ανανεώσουμε με τον ερχομό της άνοιξης είναι τα μπαλκόνια, οι βεράντες και οι αυλές μας. Φέτος, λοιπόν, η πρόταση των interior designers είναι να διατηρήσουμε ένα περισσότερο κλασικό προφίλ σε αυτή την διακόσμηση και να αφιερώσουμε τους εξωτερικούς χώρους μας στην διαχρονική απλότητα γνώριμων και αισθητικά safe στοιχείων! Επομένως, τα ξύλινα ή μεταλλικά έπιπλα βεράντας, αλλά και οι αδιάβροχες λινές υφάνσεις είναι ανάμεσα στα must have της σεζόν, ενώ η all time classic αιώρα γίνεται απαραίτητο στοιχείο για τον εξωτερικό χώρο. Στην ίδια αισθητική κατεύθυνση συναντάμε και τις συνθέσεις φυτών με διαφορετικές γλάστρες και κασπώ, τα μεταλλικά φανάρια εξωτερικού χώρου, αλλά και τα minimal κρεμαστά φωτάκια που δημιουργούν ιδιαίτερα καλοκαιρινή και easy going ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι!

Μπλε αποχρώσεις

Σεζόν “Άνοιξη-Καλοκαίρι” χωρίς μπλε χρώμα γίνεται; Δεν γίνεται! Και ενώ συνήθως συναντούσε το μπλε ως μια απόχρωση που αφορά κυρίως το καλοκαίρι, ενώ η άνοιξη συνοδευόταν από πιο έντονα χρωματικά στοιχεία ή παστέλ και neutral επιλογές, φέτος πάντως βλέπουμε πως το μπλε μεσουρανεί στην ανοιξιάτικη διακόσμηση! Μάλιστα, όποια τονικότητά του κι αν διαλέξεις, θα είσαι απολύτως in style! Θέλεις cobalt blue, navy blue ή electric blue; Όλα μπορείς να τα έχεις! Μάλιστα, αν φοβάσαι τις μεγάλες αλλαγές, μπορείς να επιλέξεις την αγαπημένη σου ανανεωτική απόχρωση σε μικρότερα στοιχεία, όπως είναι τα κεραμικά βάζα, τα ψάθινα καλάθια και διακοσμητικά, ένα μικρό κιλίμι ή τα “ασφαλή” διακοσμητικά μαξιλάρια, που πάντα φέρνουν τον αέρα ανανέωσης σε μικρές… δόσεις!

Read More

And More