Mirror, mirror: Αυτοί είναι οι καθρέφτες που θα γίνουν το απόλυτο must-have διακοσμητικό!

Ήδη από την περασμένη χρονιά, οι στρογγυλοί καθρέφτες είχαν καταφέρει να… εξοστρακίσουν οποιοδήποτε άλλο τύπο και στυλ καθρέφτη από τη διακόσμηση, κατακτώντας την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τόσο του κόσμου, όσο -φυσικά- και των interior designers! Φέτος, λοιπόν, δεν θα μπορούσαν με κανέναν τρόπο να παραδώσουν τα “πρωτεία” τους σε κανένα άλλο είδος, ενώ μάλιστα έχουν φροντίσει να εξελιχθούν αισθητικά, ώστε να ανανεώσουν την εικόνα και τη χρήση τους εντός του σπιτιού. Πλέον, η τάση στους στρογγυλούς καθρέφτες που όλοι αγαπήσαμε είναι το μέγεθος, που τελικά μάλλον… μετράει! Μεγαλύτεροι, πιο θαρραλέοι και σίγουρα περισσότερο επιβλητικοί από ποτέ, οι στρογγυλοί καθρέφτες κάνουν comeback και μας εντυπωσιάζουν με την εκλεπτυσμένη υπόσταση και την υψηλή αισθητική τους!

Όπως γνωρίζεις ήδη, η γεωμετρία είναι ένα από τα πιο ισχυρά κινήματα στο χώρο του interior design, ενώ τον τελευταίο καιρό θα έχεις αντιληφθεί πως ο συνδυασμός των “ισχυρών” γραμμών και τον αυστηρών κατατάξεων με τις “ρευστές” καμπύλες κερδίζει συνεχώς έδαφος. Και αυτό είναι μια πολύ καλή εξέλιξη στη διακόσμηση, μιας και μέσα από τις πολλαπλές καμπύλες εξοικονομείται χώρος, άρα η εικόνα του εκάστοτε δωματίου μεγαλώνει, ενώ παράλληλα εισάγεται μια νέα μορφή… ελαστικότητας στο interior με περισσότερη ελευθερία διακοσμητικών κινήσεων.

Αν θέλεις, λοιπόν, να ενσωματώσεις και εσύ στο σπίτι σου το μεγάλο (κυριολεκτικά) trend του oversized στρογγυλού καθρέφτη, για ένα chic, κομψό και edgy αποτέλεσμα, οι παρακάτω φωτογραφίες θα σε βοηθήσουν!

Στο φουαγιέ

Η είσοδος του σπιτιού είναι συνήθως ένας περιορισμένος χώρος, ο οποίος μπορεί για κάποιους να θεωρείται “άχρηστος”, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σημαντικός. Αποτελώντας την πρώτη εικόνα που εισπράττει κανείς μπαίνοντας στο σπίτι μας, του φουαγιέ πρέπει να είναι τακτοποιημένο, στιλάτο και χρηστικό. Γι’ αυτό και ένας oversized στρογγυλός καθρέφτης μπορεί να “απογειώσει” την αισθητική του, ενώ την ίδια στιγμή θα καταφέρει να κάνει το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος. Τέλος, εννοείται πως όλοι χρειαζόμαστε έναν καθρέφτη για μια τελευταία ματιά, πριν φύγουμε από το σπίτι!

Στο μπάνιο

Μπάνιο χωρίς καθρέφτη δεν μπορεί να υπάρξει, αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του! Πέρα από τον επαρκή φωτισμό που χρειάζεται το μπάνιο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας (πρόσωπο, μαλλιά), ο καθρέφτης είναι εξίσου σημαντικός για να μπορέσουμε να κινηθούμε με άνεση εντός του. Επιλέγοντας, λοιπόν, έναν oversized στρογγυλό καθρέφτη, θα κάνουμε τη ζωή μας ακόμη πιο εύκολη, ενώ ταυτόχρονα θα δώσουμε “προσωπικότητα” στο stylish μπάνιο μας!

Στο σαλόνι

Κανένα σαλόνι δεν μπορεί να μείνει “γυμνό”, χωρίς κάποια διακοσμητική επιλογή να κοσμεί τους τοίχους του. Αντί, λοιπόν, να κρεμάσεις ένα ακόμη poster σε ένα ακόμη κάδρο, προτίμησε ένα μεγάλο στρογγυλό καθρέφτη, ο οποίος θα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ενώ παράλληλα θα δώσει περισσότερο “αέρα” στο χώρο και θα αντιμετωπιστεί λόγω του μεγέθους του ως ένα από τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού!

 

Στο υπνοδωμάτιο

Και στο υπνοδωμάτιο, φυσικά, ο καθρέφτης είναι απαραίτητος, για να τσεκάρεις το outfit σου όσο ντύνεσαι! Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλος στρογγυλός καθρέφτης θα σου δώσεις αρκετούς πόντους στυλ στη διακόσμηση και ταυτόχρονα να κάνει το χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος, πιο φωτεινός και με περισσότερη γεωμετρική δομή και συμμετρία!

Read More

And More