Μωσαϊκό: Η “ψηφιδωτή” τάση που θα κυριαρχήσει στη διακόσμησή σου

Μπορεί να το έχεις συνηθίσει στην κουζίνα της γιαγιάς σου, στην ταράτσα της μαμάς σου ή στο διάδρομο από του φοιτητικού σπιτιού σου. Μπορεί να το έχεις αντιπαθήσει, να το έχεις μισήσει ή να το έχεις λατρέψει! Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζεις ότι το “παλιακό” μωσαϊκό μόλις έκανε την επανεμφάνισή του στο interior design και αυτή τη φορά θα βάλει τα δυνατά του για να το αγαπήσεις!

Για πολλούς αποτελεί μια ξεχασμένη “μόδα” του παρελθόντος, αλλά το μωσαϊκό δάπεδο δεν απέχει πολύ από το βιομηχανικό μπετόν που βλέπεις παντού γύρω σου αυτή τη στιγμή!Για την ακρίβεια είναι βιομηχανικός ο σχεδιασμός του, αφού η βάση του είναι το τσιμέντο, το οποίο διανθίζεται με πέτρα και μάρμαρο, σε διάφορους σχηματισμούς ώστε να δημιουργούνται διάφορα patterns. Ωστόσο, αν αναλογιστείς και όλο το “ρεύμα” στη διακόσμηση που οδηγεί στις βάσεις του, τότε θα καταλάβεις ότι η επιλογή των σχεδιαστών να επαναφέρουν το μωσαϊκό δεν είναι καθόλου τυχαία! Είτε ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και συνδυάζεται με περισσότερο minimal, urban και σκανδιναβική αισθητική, είτε εμπίπτει στο φάσμα του vintage επαναφέροντας την παριζιάνικη αίγλη των παλιών ψηλοτάβανων νεοκλασικών κτιρίων, το μωσαϊκό είναι μια αξία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαχρονική -και χαμαιλεοντική, αφού μπορεί να ταιριάξει σε κάθε στυλ!

Δες παρακάτω πώς το μωσαϊκό δάπεδο έχει επανεφεύρει τον εαυτό και λανσάρεται πλέον με νέα δεδομένα και ανανεωμένη εμφάνιση!


Read More

And More