Η νέα μεγάλη τάση στη διακόσμηση θα σε κάνει να φορέσεις το μαγιό σου και να φύγεις για τη θάλασσα

Δεν πρόκειται για μεγάλη έκπληξη, μιας και τα τελευταία δύο χρόνια βλέπουμε πως το rattan, το μπαμπού, η ψάθα και η πλέξη έχουν ανεβάσει πολύ τις μετοχές τους στο… χρηματιστήριο του interior design, αλλά το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται να κυριαρχηθεί από αυτές τις summery υφές! Ήδη από πέρυσι, οι περισσότερες εταιρίες σχεδιασμού επίπλων ξεκίνησαν δειλά-δειλά να προσαρτούν στις συλλογές τους αυτά τα φυσικά υλικά, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα μοιάζει με μια μικρή “δίνη” που ετοιμάζεται να μας παρασύρει, αφού διεθνή (και μαζικά) labels, όπως η Ikea, η H&M, το Zara Home και το Urban Outfitters, λανσάρουν τώρα με μεγαλύτερη ζήλο από ποτέ τις δικές τους “μεταφράσεις” πάνω σε αυτή τη μεγάλη διακοσμητική τάση! Κάπως έτσι, βλέπουμε το μπαμπού και την ψάθα να μεσουρανούν σε όλα τα προγνωστικά για το ερχόμενο καλοκαίρι και η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να περιμένουμε!

Τα φυσικά υλικά έχουν κερδίσει πολύ έδαφος τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τη στιγμή που διακοσμητικά ρεύματα, όπως το boho chic και το moroccan style μπήκαν στη ζωή μας δυναμικά. Την ίδια, όμως, προοπτική βλέπουμε να σχηματίζεται ακόμη και σε περιπτώσεις σαν το scandinavian design ή το coastal look, αφού οι καθαρές γραμμές, οι γήινες αποχρώσεις και οι ξύλινες επιφάνειες είναι στοιχεία που συναντώνται σε όλα τα παραπάνω στυλ. Ωστόσο, πραγματοποιείται μια μικρή στροφή στον τρόπο που διαμορφώνονται το rattan, η ψάθα και το μπαμπού τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, αφού μοιάζει να γίνεται μια προσπάθεια συνένωσης όλων των παραπάνω αισθητικών κινημάτων, “χωρώντας” το ένα μέσα στο άλλο και χρησιμοποιώντας τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους. Και κάπως έτσι, έχουμε μια ήρεμη απόδοση αυτών των εξωτικών υφών, με έμφαση στο “σουηδικό” χαρακτήρα, αλλά και το contemporary design!

Γι’ αυτό και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις να κρατάς σημειώσεις, γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει… απειλητικά και αυτό το trend θα θέλεις σίγουρα να το απολαύσεις στο σπίτι σου!

Σε ένα υπνοδωμάτιο όπου το Danish design συναντά το σκανδιναβικό σχεδιασμό, μία λεπτομέρεια από μπαμπού στο φωτισμό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αν έχεις κουραστεί από τις κλασικές βιβλιοθήκες και τα συμβατικά διακοσμητικά στοιχεία, τότε μια σύνθεση από πλεκτό μπαμπού θα ανατρέψει τις ισορροπίες σου θετικά.

Η boho chic αισθητική μπορεί να συμπεριλάβει μεγάλη ποικιλία στοιχείων, με την πλεκτή ψάθα να δημιουργηθεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε ένα bohemian χώρο.

Το coastal look που μεσουρανεί στις καλοκαιρινές διακοσμήσεις μπορεί να “εκμεταλλευτεί” ιδανικά την τάση της ψάθας και του μπαμπού.

Ακόμη και σε περισσότερο mix & match interior, οι πλέξεις μπορούν να “σταθούν” επάξια πλάι σε πιο σύγχρονα, αλλά και vintage στοιχεία.

Σε ένα καθιστικό, όπου τα φυτά εσωτερικού χώρου συνοδεύουν το οργανικό βαμβάκι στις υφάνσεις, μια πολυθρόνα από μπαμπού είναι η ιδανική λύση.

Read More

And More