From NY with love: Τα color trends που θα δούμε στη διακόσμηση μετά την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Μπορεί το New York Fashion Week να ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, ωστόσο ο αντίκτυπός του θα συνεχίσει να μας ακολουθεί για αρκετό καιρό! Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως τα fashion shows που παρουσιάστηκαν αφορούν τη σεζόν Fall/Winter 2018 και αυτό αυτομάτως σημαίνει πως έχουν τεθεί οι βάσεις πάνω στις οποίες θα “κινηθεί” η μόδα μέσα στο επόμενο -μεγάλο- διάστημα. Επειδή, όμως, το στυλ δεν είναι προνόμιο μονάχα της μόδας, αλλά μια αξία που αλληλεπιδρά με όλους τους τομείς του lifestyle, όσα είδαμε (βλ. εδώ) στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης αναμένεται να… περάσουν και στο χώρο του interior design! Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που ο χρωματικός κολοσσός Pantone φροντίζει να ανανεώνει την παλέτα του με έμπνευση και “φόρα” από τις δημιουργίες των κορυφαίων fashion designers, όπως αυτές πρωτοεμφανίζονται στο New York Fashion Week! Και κάπως έτσι, το Ινστιτούτο Χρωμάτων εξέδωσε την “ιερή” λίστα με όλα τα μεγάλα color trends που αναμένεται να επικρατήσουν στη διακόσμηση, όπως καταγράφηκαν στα catwalks της αμερικανικής μητρόπολης!

Οι επόμενες μεγάλες χρωματικές τάσεις που πρόκειται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, πάντα σύμφωνα με την Pantone, συνδυάζουν ορισμένες κλασικές αισθητικές βάσεις με έναν πιο έντονο τρόπο έκφρασης, καταλήγοντας σε μια δυναμική παλέτα συνολικά 15 αποχρώσεων, με ιδιαίτερα αισθητά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φθινόπωρο, τα οποία συνοδεύονται και από κάποιες αναπάντεχες επιλογές! Συνεχίζοντας να υπερτονίζουν την επιθυμία του κόσμου για χρώματα μεταβατικά, που μπορούν να “ενώσουν” τις εποχές μεταξύ τους, οι προβλέψεις της Pantone επικεντρώνονται στη μοναδικότητα, την αυθεντικότητα, την προσωπική έκφραση και τη δημιουργικότητα.

Όπως εξηγεί η Pantone: “Ενώ η μείξη και ο συνδυασμός αναπάντεχων χρωμάτων μπορεί να προσφέρει ένα signature look ή στυλ, θέλουμε επίσης να βλέπουμε τις χρωματικές τάσεις να δημιουργούν εντυπώσεις και μόνα τους. Τώρα, περισσότερο από προηγούμενες χρονιές, πολλές από αυτές τις αποχρώσεις είναι αρκετά δυνατές με το μοναδικό τρόπο της η καθεμία και χρησιμοποιούνται για να κάνουν πολύ συγκεκριμένα χρωματικά statements από μόνα τους”.

Δες παρακάτω ποιες είναι οι μεγαλύτερες χρωματικές τάσεις στο interior design, όπως διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο του New York Fashion Week και αξιολογήθηκαν από την Pantone:

Red Pear

Valiant Poppy

Nebulas Blue

Ceylon Yellow

Martini Olive

Russet Orange

Ultra Violet

Crocus Petal

Limelight

Quetzal Green

Sargasso Sea

Tofu

Almond Buff

Quiet Gray

Meerkat

Read More

And More