Ο Brad Pitt σχεδιάζει έπιπλα! Δες τις φωτογραφίες!

Ηθοποιός, παραγωγός, πατέρας, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας… Ο Brad Pitt είναι πολυάσχολος και πολυτάλαντος. Τελευταίο του εγχείρημα; Το φοιτητικό του απωθημένο, ο σχεδιασμός επίπλων. Και για συνεργάτη δεν διάλεξε έναν τυχαίο αλλά τον Frank Pollaro, που διατηρεί μια γνωστή φίρμα με Art Deco έπιπλα στο New Jersey.

Ο Pitt σε συνεργασία με τον Pollaro έκατσε κάτω και σχεδίασε καμιά σαρανταριά κρεβάτια, τραπεζάκια, τραπέζια, καρέκλες και πάει λέγοντας. Το αποτέλεσμα θα αποκαλυφθεί στις 15 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ερωτηθείς ο Pitt εάν πλέον πρέπει να τον αποκαλούν σχεδιαστή επίπλων δήλωσε: “Ας μη προτρέχουμε τόσο”! ενώ ο συνεργάτης του Frank Pollaro δήλωσε ότι ο Pitt θα το συνεχίσει να σχεδιάζει για πολύ καιρό ακόμα! Το κοινό τους site pitt-pollaro.com θα ανέβει στις 11 Νοεμβρίου.


“Η έμπνευση για τα κτίρια και τα έπιπλα μου ήρθε ήδη από 1990 όταν ανακάλυψα τους αρχιτέκτονες Charles Rennie Mackintosh και Frank Lloyd Wright” δηλώνει ο Pitt. Καθισμένος στο κελάρι του σπιτιού του στη Γαλλία ο Pitt και ο Pollaro συζητούν για τα σχέδια των επίπλων και την παραγωγή παρέα φυσικά με ένα ποτήρι κρασί! Ο Pollaro ήταν αυτός που ανακάλυψε ένα τετράδιο του Pitt γεμάτο με σχέδια επίπλων και τον έσπρωξε να τα βγάλουν στην παραγωγή.


Αυτό είναι το Art Deco κρεβάτι που σχεδιάσε ο Pitt. Αψιδωτό, με ενσωματωμένα πλαϊνά τραπεζάκια από νικέλιο, χωράει ένα king size στρώμα και ολόκληρη την οικογένεια Pitt-Jolie! Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να κατασκευαστεί γιατί υπήρχαν μηχανικές δυσκολίες σύμφωνα με τον Pollaro. Ήταν το έπιπλο που σφράγισε τη συνεργασία τους και θα παραχθεί σε περιορισμένα κομμάτια, συγκεκριμένα μόλις εννιά!


O Pitt και ο Pollaro συσκέπτονταν εώς και επτά ώρες την ημέρα για να καταλήξουν στα σχέδια και στην κατασκευή των επίπλων του Pitt όπως αυτή η δερμάτινη καρέκλα με τον κυματιστό σχεδιασμό. Εμμονή με την ποιότητα και τη λεπτομέρεια δηλώνει πως έχει ο Pitt σε σχέση με τα έπιπλα που σχεδιάζει.

Ανάμεσα στα άλλα που σχεδίασε ο Pitt είναι και μία μινιμαλιστική μπανιέρα για δύο από μάρμαρο Statuario Venato, που θυμίζει κομένο μήλο.


Πολλά από τα σχέδια του Pitt ενσωματώνουν την ιδέα μιας απλής γραμμής. Αυτή η γραμμή μπορεί να είναι γεωμετρική όπως στην περίπτωση αυτού του τραπεζιού που η βάση του είναι ένα απροσδόκητο ζιγκ ζαγκ ή συνεχής και πιο στρογγυλεμένη όπως το παρακάτω τραπεζάκι με μια σπειροειδή βάση από χρυσό 24 καρατίων.

Read More

And More