Οι τάσεις στη διακόσμηση για αυτό το Φθινόπωρο

Φθινόπωρο. Ιδανική εποχή για αλλαγές. Για αυτό και έρχονται οι καινούριες τάσεις για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2022. Για να πάρουμε ιδέες, ώστε να φρεσκάρουμε και να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Για φέτος λοιπόν οι προτάσεις γίνονται πιο χαρούμενες, πιο δημιουργικές. Η παλέτα που ακολουθείται είναι η θερμή και οι ρετρό αναφορές υπάρχουν έντονα.

Η χαρά και το αξεπέραστο στιλ των 70’s
Η ζωντάνια τους, το ενδιαφέρον design, τα φυσικά υλικά, οι γήινοι τόνοι επιστρέφουν. Το χαλαρό στιλ των 70’s κάνει δυναμικό comeback και στη διασκόσμηση. Μια εποχή που οι περισσότερες λατρεύουμε, για τους αισιόδοξους συνειρμούς που τη συνοδεύουν, την ελευθερία και το ισχυρό της στιλ.
Σημείωσε λοιπόν ότι το ζητούμενο είναι να συνδυάζεις διαφορετικές υφές μεταξύ τους, διαφορετικά μοτίβα. Πρόσθεσε γεωμετρικά σχήματα, καμπύλες στα έπιπλα. Αρκετό ξύλο και χρώματα όπως το κόκκινο, το καφέ, η τερακότα. Είναι μια τάση με ισχυρή προσωπικότητα, που σου επιτρέπει να τολμήσεις, να πειραματιστείς, να εκφραστείς ελεύθερα.

Simplicity rules
Στην παραπάνω αισιοδοξία, έρχεται να προστεθεί η αρμονία, η χαλάρωση. Για όσες αγαπούν τη διακοσμητική ηρεμία και για όσες δεν αντέχουν τους υπερφορτωμένους χώρους. Η απλότητα προτείνεται για την ισχυρή αισθητική της ταυτότητα.
Δεν έχεις λοιπόν παρά να αφαιρέσεις, αν είχες προσθέσει. Να κρατήσεις την χρωματική σου παλέτα σε χαμηλούς τόνους, κατά προτίμηση σε γήινους (καφέ). Και να διατηρήσεις τον χώρο “καθαρό”, πρακτικό με αφαιρετική διάθεση, χωρίς πολλά διακοσμητικά. Τόσα όσα χρειάζεσαι.
Το ζητούμενο είναι ο χώρος να αποπνέει αρμονία, να σε ηρεμεί και να σε χαλαρώνει.

Ράφια
Όπως καταλαβαίνεις, μέχρι στιγμής, ο κοινός άξονας των καινούριων τάσεων είναι η ευεξία. Ο στόχος είναι να φτιάξουμε σπίτι που μας φτιάχνουν τη διάθεση, χώρους που σέβονται την ποιότητα που θέλουμε να φέρουμε στη ζωή μας. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και τα ράφια που έχουν μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια.
Είναι χρηστικά και ταυτόχρονα ένα διακοσμητικό “εργαλείο”. Ένας τρόπος να αποθηκεύεις, που ταυτόχρονα προσθέτουν στη διακόσμηση του χώρου. Στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, στο γραφείο.
Φέτος, μπαίνουν και την κουζίνα. Τα πιάτα σου και οι κούπες σου γίνονται και διακοσμητικά, δίπλα σε γλαστράκια με μυρωδικά που θα νοστιμίσουν το μαγείρεμά σου.

Τα πλακάκια επιστρέφουν δημιουργικά
Στα μπάνια μας είναι κάτι αυτονόητο, ίσως και σε μερικές κουζίνες. Φέτος, τα πλακάκια γίνονται πιο δημιουργικά κι έρχονται με υπέροχα μοτίβα και σχέδια. Πραγματικά κομψοτεχνήματα, μια τολμηρή νότα στο χώρο που του προσθέτει αμέσως ισχυρή διακοσμητική ταυτότητα, χρώμα και ιδιαίτερο στιλ.
Εδώ μιλάμε για την τάση που σε προκαλεί και σε προσκαλεί να γίνεις όσο πιο δημιουργική θέλεις. Να πειραματιστείς με τα χρώματα, τη διάταξή τους, τα μοτίβα, τον χώρο και το σημείο που θα τα τοποθετήσεις. Think outside the box και δημιούργησε έναν χώρο που πραγματικά θα ξαφνιάσει.

Ροζ ευεξία
Κι αφού το ζητούμενο είναι η ευεξία, δεν γινόταν να λείπει το ροζ. Το ροζ που προκαλεί τη χαρά, την ευτυχία, ένα χαμόγελο. Το ροζ που δίνει δυναμικά το παρόν στη μόδα, το δίνει φυσικά και στη διακόσμηση. Στη μόδα κινείται σε όλους τους τόνους και φτάνει μέχρι έντονο φούξια. Στη διακόσμηση προτίμησε τους παστέλ, ήρεμους τόνους. Εκείνους που σου προκαλούν ένα γλυκό συναίσθημα.
Κι αν το ροζ δεν σε εκφράζει, κράτα την γενικότερη εικόνα και απομακρύνσου από τα μουντά, γκρίζα χρώματα. Κινήσου σε πιο χαρούμενα, παστέλ, φωτεινά μονοπάτια.
Αν όμως αγαπάς την ιδέα του ροζ, βάλτο σπίτι σου. Σε διακοσμητικά μαξιλάρια, στις κουρτίνες, στους τοίχους, στα σεντόνια, όπου σε εκφράζει. Αν δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες αλλαγές, όπως για παράδειγμα να βάψεις τους τοίχους, προτίμησε να το κάνεις με έξυπνες κινήσεις. Με ριχτάρια, με διακοσμητικά κ.λ.π.
Να θυμάσαι ότι ο συνδυασμός ροζ με μεταλλικές χρυσές λεπτομέρειες είναι φανταστικός. Κομψός, ζεστός, υπέροχος.

Στον τοίχο
Η προσοχή στρέφεται και στον τοίχο. Ιδιαίτερες τεχνοτροπίες, ξεχωριστές “χειροτεχνίες”. Η διακόσμηση φέτος είπαμε προτείνει τη δημιουργικότητα και ένας τοίχος που πρωταγωνιστεί διακοσμητικά για το ύφος, την άποψη, την τεχνική του θα προσθέσει στον χώρο ενδιαφέρον, προσωπικότητα, atttitude.

Read More

And More