Οικολογική διακόσμηση: Η κυριότερη τάση στο interior design που θα σε συνεπάρει

Αν μία τάση μπορεί να ξεχωρίσει ως η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη στο interior design τα τελευταία χρόνια, τότε αυτή είναι η eco- friendly διάθεση που κυριαρχεί πλέον σε κάθε σχεδιαστικό προσανατολισμό και interior πρόταση! Τα φυσικά υλικά και οι neutral αποχρώσεις έχουν την τιμητική τους και καλούνται να… πλαισιώσουν κάθε χώρο που ακολουθεί πιστά το Go Green κίνημα! Ξύλο, ανακυκλώσιμα υλικά, φελλός, ψάθα, rattan, φυτά και οτιδήποτε παραπέμπει στη φύση και τις “χάρες” της συμπληρώνουν την εικόνα του σύγχρονου bohemian chic που θέλει την έννοια της οικολογικής συνείδησης να μπαίνει δυναμικά σε κάθε τομέα του lifestyle!

Σίγουρα αποτελεί απόρροια της γενικότερης τάσης που επικρατεί στο σύγχρονο τρόπο ζωής και παραπέμπει σε περισσότερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τους φυσικούς πόρους και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και σε μια επιστροφή στις βάσεις μας ως κοινωνία της υπερκατανάλωσης. Πέρα, όμως, από τον κοινωνικό χαρακτήρα της, η eco-friendly τάση στο interior design έχει σαφή αισθητική ανωτερότητα και προωθεί την έννοια του relaxing και του ήπιου διακοσμητικού χαρακτήρα για μεγαλύτερη αίσθηση οικειότητας και “ζεστασιάς”! Μέσα από τις λιτές γραμμές και την απλότητα των συνδυασμών η “πράσινη” boho αισθητική καταφέρνει να φέρει ισορροπία, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τη διαφορετικότητα του mix & match που ευδοκιμεί μέσα στους κόλπους της! Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια μεταμοντέρνα μετάφραση του mexican style ή του african décor, αφού χρησιμοποιεί στοιχεία και από τα δύο πολιτισμικά ρεύματα, αλλά καταφέρνει να τα ανανεώσει μέσα από την contemporary χροιά του.

Αν θέλεις να δεις πώς θα εντάξεις στο χώρο σου τα βασικά… υλικά για ένα eco- friendly design, πάρε μερικές ιδέες παρακάτω!

Κιλίμια από ψάθα ή λινάτσα

Τα πλεκτά χαλιά από υλικά όπως η ψάθα, η γιούτα και η λινάτσα δίνουν στο χώρο εξωτική διάθεση και “απογειώνουν” το στυλ του σπιτιού με την πρωτοτυπία τους.

Οι rattan πολυθρόνες

Οι “παραδεισένιες” πολυθρόνες απλό ψάθινη πλέξη που λέγονται και peacock chairs (θυμίζουν παγόνι) δημιουργούν το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο bohemian σπίτι σου!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τι πιο απλό και προσιτό από τα φρέσκα καταπράσινα φυλλώματα που φέρνουν δροσιά και αέρα ανανέωσης σε κάθε χώρο που μπαίνουν;

Οι λευκοί τοίχοι
Το λευκό χρώμα στους τοίχους είναι ο καλύτερος “καμβάς” για να… ενορχηστρώσεις γύρω του όλη σου την εναλλακτική boho διακόσμηση και να αναδείξεις τα γήινα στοιχεία του χώρου.

Τα bamboo διακοσμητικά

Τα φυσικά υλικά είναι απαραίτητα για την eco- friendly διακόσμηση και το bamboo είναι από τα πιο δυναμικά στοιχεία για ένα “πράσινο” interior!

Το reused ξύλο
Έπιπλα από ακατέργαστο ή ανακυκλωμένο ξύλο εντείνουν την Go Green διάθεση ενός χώρου. Ακόμη και κατασκευές από παλαιωμένο ξύλο, ώστε να αλλάξει ο τρόπος χρήσης του δίνουν διαφορετικό αέρα στη διακόσμηση.

Ο φελλός
Ένα από τα πιο ανθεκτικά και ιδιαίτερα υλικά, με φυσική προέλευση και μοναδικό αποτέλεσμα! Μπορεί να επενδύσει τοίχους και να αλλάξει τη διάθεση κάθε δωματίου ή να χρησιμοποιηθεί σε διακοσμητικά αντικείμενα.

Read More

And More