Όταν η διακόσμηση “αγκαλιάζει” τις ενεργειακές πηγές, προκύπτει ένα ολοκαίνουριο trend!

Τρία είναι τα μεγάλα κεφάλαια στη διακόσμηση με τη μεγαλύτερη επιρροή στον τρόπο που διαμορφώνουμε τους εσωτερικούς χώρους μας: πρώτο είναι το κίνημα του eco-frendly living που φέρνει τη φύση στην καθημερινότητά μας, τα δεύτερο είναι το wellness κίνημα που αναζητά όλο και πιο φυσικούς τρόπους ζωής και το τρίτο και αμιγώς διακοσμητικό είναι το bohemian στυλ που εφάπτεται τέλεια στα δύο προηγούμενα! Έχοντας αυτά στο μυαλό μας, μπορούμε να αντιληφθούμε πολύ εύκολα πως τα πάντα γύρω μας σπρώχνουν σε ένα λιγότερο επιβαρυμένο περιβάλλον στο οποίο ζούμε! Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην εικόνα μπαίνουν πλέον και έννοιες όπως η ενέργεια, η ροή και η αύρα. Ναι, φυσικά και σε τεχνικούς όρους τις χρησιμοποιούσαμε και προηγουμένως, αλλά ποτέ πριν δεν είχαν τόσο μεγάλη σημασία στο interior design, όσο τώρα. Βλέπεις, η νέα τάση που μοιάζει να εξαπλώνεται ταχύτατα θέλει τα σπίτια μας να διακοσμούνται με έναν πολύτιμο λίθο ιδιαιτέρως δημοφιλή για τις ευεργετικές ιδιότητές του (αν κάτι τέτοιο ταιριάζει στη νοοτροπία σου) σε ενεργειακό επίπεδο και δεν είναι άλλος από τον αμέθυστο!

Η αλήθεια είναι πως αν είσαι οπαδός του well-being, τότε μάλλον ήδη έχεις στο χώρο σου έναν (ή και παραπάνω) κρύσταλλους, που σε βοηθούν να δώσεις την κατάλληλη διάχυση ενέργειας στο σπίτι σου. Για όλες τις υπόλοιπες, όμως, μπορούμε να πούμε πως η προσθήκη ενός τέτοιου στοιχείου στη διακόσμηση έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις, καθώς από τη μία μπορούν να δώσουν εκείνο το touch of elegance που διακαώς επιθυμούμε, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να ταιριάξει απίθανα με περισσότερο wabi-sabi ή boho chic αισθητικές οπτικές, προσφέροντας σε κάθε περίπτωση ανανέωση και “προσωπικότητα” στο εκάστοτε décor! Επιπλέον, στα plus του αμέθυστου, μπορούμε να προσθέσουμε το γεγονός πως οι πιο κοινές αποχρώσεις του (μωβ) ευθυγραμμίζονται πλήρως με την απόλυτη χρωματική τάση της χρονιάς, όπως αυτή διατυπώθηκε από την Pantone, δηλαδή το Ultraviolet! Στα αρνητικά του, βέβαια, συγκαταλέγεται σίγουρα η τιμή του, μιας και πρόκειται για πολύτιμο λίθο (μαζί με το διαμάντι, το ζαφείρι και το ρουμπίνι, αν και η αξία του είναι σαφώς μικρότερη από αυτά).

Αν, ωστόσο, χρειάζεσαι περισσότερα “πειστήρια” γύρω από τη μοναδικότητα που προσφέρει στο interior design ο αμέθυστος ή οποιοδήποτε άλλο πέτρωμα, λίθος ή κρύσταλλος, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις πόσο αρμονικά ενσωματώνονται σε οποιαδήποτε διακόσμηση!

 

Η διακόσμηση με πετρώματα και κρυστάλλους “λειτουργεί” καλύτερα όταν τοποθετούνται κοντά στη φύση. Σε ένα ηλιόλουστο σαλόνι ή πλάι σε κάποιο παράθυρο, ή ακόμη και κοντά σε φυτά εσωτερικού χώρου είναι μερικές από τις καλύτερες περιπτώσεις!

 

Δεν χρειάζεται να προμηθευτείς ένα πελώριο κομμάτι κρυστάλλου, άλλωστε αυτό πέρα από… χωροταξικό black out, θα έφερνε και υπερβολή! Μερικές μικρές πέτρες συγκεντρωμένες σε μια κονσόλα, θα δημιουργούσαν απίθανο décor πλάι στα υπόλοιπα διακοσμητικά σου!

 

Όπως ήδη ξέρεις, η διακόσμηση του coffee table είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο από μόνη της! Το κεντρικό τραπέζι του σπιτιού μας, αυτό που παρατηρούμε περισσότερο είναι και το καλύτερο σημείο για να “φιλοξενήσει” έναν κρύσταλλο ή λίθο και να δώσει φινετσάτο αποτέλεσμα!

 

Μιας και η επαφή των κρυστάλλων με φυσικά στοιχεία είναι σημαντική και για αισθητικούς (πέρα από ενεργειακούς) λόγους, μπορείς να δημιουργήσεις μια μικρή αλλά θαυματουργή σύνθεση με τους λίθους και φρέσκα λουλούδια και stylish κεριά!

 

Αν η… τσέπη σου το αντέχει, τα πετρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως δομικά υλικά! Όπως σε αυτό το εκπληκτικό μπάνιο, που ο τοίχος επενδύεται με στρώμα αμέθυστου (ναι, δεν είναι μάρμαρο!), ενώ και ο νιπτήρας είναι φτιαγμένος εξολοκλήρου από αυτόν!

Read More

And More