Πέντε πιο-ροζ-δεν-γίνεται φυτά εσωτερικού χώρου που θα σε ενθουσιάσουν!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι απλά διακοσμητική τάση, αλλά πλέον αποτελούν μια ολόκληρη mentalité! Δεν είναι μονάχα αυτή η… στροφή προς τη φύση που μας έχει κάνει να αγαπήσουμε τόσο πολύ τη βλάστηση στο interior design, αλλά και η εποικοδομητική επίδραση που έχουν στην καθημερινότητά μας, αφού καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τους ρύπους! Ωστόσο, μιας και αποκαλούνται “καλλωπιστικά φυτά”, αντιλαμβάνεσαι πως η αισθητικές επιρροές τους δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες! Γι’ αυτό και φέτος παρατηρείται μια μικρή αλλαγή στα είδη των φυτών που προτείνονται για τη διακόσμησή μας και αυτή περιλαμβάνει την προσθήκη περισσότερων χρωματισμών! Και ποιο είναι το αγαπημένο χρώμα όλων των millennials που δεν μπορούμε με τίποτα να αποχωριστούμε; Καλά μάντεψες (δεν ήταν τόσο δύσκολο, ε;), είναι το millennial pink!

Πριν προλάβεις να αναρωτηθείς αν υπάρχει αυτή η ζωηρή και φρέσκια ροζ απόχρωση στη φύση, να σε προλάβω και να σου πω ότι εννοείται πως υπάρχει, αφού η φύση είναι η μεγαλύτερη… trend setter εκεί έξω! Επίσης, εννοείται πως δεν αναφέρομαι στα λουλούδια, στα οποία μπορείς να συναντήσεις κάθε πιθανό χρώμα, αλλά αποκλειστικά στα φυτά που αποχωρίζονται κατά τόπους τη ζωντανή πράσινη απόχρωσή τους για να αφήσουν λίγο χώρο στο ροζ που όλοι ποθούμε!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις τα πιο millennial pink φυσικά φυτά που θα θέλεις να βάλεις τώρα στο σπίτι σου!

 

Καλαθέα

Ανήκει στην οικογένεια της μαράνθας, μαράντας ή μαράνθης και θυμίζει αρκετά το φίκο στο σχήμα του φυλλώματός της! Η καλαθέα θέλει την υγρασία, αλλά χωρίς να είναι μονίμως υγρή, ενώ δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με το άμεσο ηλιακό φως γιατί κινδυνεύει να χάσει το εκπληκτικό χρώμα της -γι’ αυτό και είναι ιδανική για εσωτερικούς χώρους!

 

Φιττόνια

Η φιττόνια είναι γνωστή για τα “νεύρα” που σχηματίζονται στα φύλλα της και παραπέμπουν αρκετά σε φτερά πτηνού. Το πιο συνηθισμένο χρώμα της είναι το λευκό, αλλά συναντάται και σε άλλες αποχρώσεις, ανάμεσά τους και το τρυφερό ροζ! Χρειάζεται αρκετή υγρασία και δεν πρέπει ποτέ να στεγνώσει εντελώς το χώμα της, ενώ και αυτή “απεχθάνεται” την απευθείας έκθεση στον ήλιο, αφού τα φύλλα της σκουραίνουν και γίνονται καφέ.

 

Αραχνόχορτο

Κάποιοι το αποκαλούν και Περιπλανώμενο Ιουδαίο (!) και στην πραγματικότητα είναι αρκετά… δυσεύρετο σε αυτή την απόχρωση. Θυμίζει αρκετά τον αγγλικό κισσό στη μορφή του φυλλώματός του, ενώ η συντήρησή του είναι πολύ εύκολη! Δεν χρειάζεται πολύ φως, αλλά ούτε και πολύ νερό.

 

Φιλόδεντρο

Η “Ροζ Πριγκίπισσα” (Pink Princess), όπως αποκαλείται, διαθέτει φύλλα που μοιάζουν σαν κάποιος καλλιτέχνης να… πειραματίστηκε μαζί τους! Το χρώμα διαχέεται με διάφορους τρόπους πάνω στο πράσινο των φύλλων του, ενώ επιβιώνουν τέλεια σε φωτεινούς εσωτερικού χώρους, φτάνει το χώμα τους να κάνει καλή αποστράγγιση!

 

Πόλκα

Παίρνει το όνομά της από το polka dot, μιας και τα φύλλα της θυμίζουν πουά, ενώ είναι ένα αρκετά εύκολο φυτό για το σπίτι! Καλή αποστράγγιση, αλλά συνεχής υγρασία είναι τα εφόδια που θα της δώσεις για να χαίρεσαι για πάντα με τα υπέροχα patterns που σχηματίζουν τα ροζ και πράσινα χρώματά της!

Read More

And More