Το Pinterest Home Report είναι εδώ! Ποιες είναι οι μεγαλύτερες τάσεις σύμφωνα με τη διάσημη πλατφόρμα;

Όπως ίσως να έχεις διαπιστώσει, η διακόσμηση βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μια εκτενή περίοδο αναζητήσεων, ανακατατάξεων και ζυμώσεων, οι οποίες συντελούνται κυρίως λόγω της γενικότερης στροφής προς έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Σημεία των καιρών, θα μου πεις, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως τα σπίτια μας αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες μας και οι τωρινές συνθήκες υπαγορεύουν την ηρεμία, τη χαλαρότητα, την καλαισθησία και το coziness, προκειμένου να μας προσφέρουν την άνεση και την ανώτερη αισθητική που χρειαζόμαστε για να ομορφύνουμε το μικρόκοσμό μας! Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, και ενόψει καλοκαιριού, το Pinterest μόλις “ανάρτησε” το επίσημο Home Report του για το 2018, το οποίο περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες διακοσμητικές τάσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση τις αναζητήσεις και τα pins των χρηστών του!

Θέλεις να ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στα μεγαλύτερα trends στο interior design και να πάρουμε έμπνευση από τις μετρήσεις του Pinterest;

Η τάση του lifestyle design:

Μία μεγάλη “οικογένεια” διακοσμητικών ρευμάτων, τα οποία καθορίζονται από την ανάγκη για καλύτερο τρόπο ζωής και πιο άνετη καθημερινότητα. Σε αυτή την κατηγορία βλέπουμε να έχει ιδιαίτερη επιτυχία το σουηδικό κίνημα του lagom, με αύξηση +905% στις αναζητήσεις του Pinterest, το οποίο αφορά τη minimal διακόσμηση με cozy και χαλαρό προφίλ. Αντίστοιχη επιτυχία έχει και το κίνημα του wellness, με τα φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά να έχουν την τιμητική τους, μιας και έχουν αυξηθεί οι αναζητήσεις κατά 131%. Μία ακόμη τάση που ανέρχεται είναι η χρήση φυσικών υλικών που δίνουν προσωπικότητα μέσω της υφής τους στον εκάστοτε χώρο, όπως είναι το δέρμα (+212%), τα κρόσσια (+275%) και το μαλλί (+168%). Τέλος, οι ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι κερδίζουν συνεχώς έδαφος, δίνοντας έμφαση στην τάξη και την ελευθερία, με αύξηση 126%!

Η τάση των bold moves:

Σε αυτή την κατηγορία, βρίσκουμε όλες τις statement επιλογές, που είναι αρκετά πιο εξωστρεφείς από το συνηθισμένο και έχουν στόχο την ανακατεύθυνση της διάθεσης! Μεγάλη επιτυχία, λοιπόν, φαίνεται να έχουν τα κιλίμια με prints και πλέξεις (+236%) που σίγουρα τραβούν τα βλέμματα. Το ίδιο έντονη είναι και η τάση προς τα moody και τολμηρά χρώματα που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, με το σκούρο μπλε να έχει αύξηση 139% και το hunter’s green 209%! Παράλληλα, τα Sputnik πολύφωτα είναι ανάμεσα στις προτιμήσεις της μεγαλύτερης μερίδας τους κοινού, σημειώνοντας αύξηση στο Pinterest της τάξης του 137%! Τέλος, τα χρυσά metallics φαίνεται πως αντικαθιστούν τα millennial copper και brass, με ποσοστό ανεβασμένο κατά 96%!

Η τάση του zen chic:

Εδώ έχουμε να κάνουμε με εκείνες τις τάσεις που έχουν ως στόχο την απόλυτη χαλάρωση και την ηρεμία στο σπίτι. Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη που το botanical trend κατατάσσεται σε αυτή την κατηγορία, με τα αποξηραμένα φυτά σε κάδρα να σημειώνουν αύξηση 396%, τις tropical ταπετσαρίες 46% και τα botanical prints 114%, δίνοντας έτσι στο χώρο την eco-friendly διάσταση που χρειάζεται! Το ίδιο συμβαίνει και το τσιμέντο και τις διαφορετικές χρήσεις του, αφού τα δάπεδα από βιομηχανικό μπετόν έχουν 181% αύξηση στα pins και τα τσιμεντοπλακάκια με patterns 262%! Τέλος, η πολυχρηστική διαμόρφωση των χώρων, ώστε να μπορούν να φιλοξενούν τις πολλές διαφορετικές ανάγκες μας έχει επίσης μεγάλη επιτυχία, με τα ποσοστά αναζήτησης για χώρους εργασίας εντός του σπιτιού να φτάνει το +112%!

Read More

And More