Ποιες είναι οι τάσεις στο ανοιξιάτικο art de la table και πώς θα κάνεις το πιο εντυπωσιακό πασχαλινό τραπέζι!

Έφτασε και η πιο ανοιξιάτικη γιορτή του χρόνου! Από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες το σπίτι θα γεμίσει κόσμο, μιας και όπως κάθε μεγάλη γιορτή, τα οικογενειακά γεύματα με παρέα και φίλους είναι βασικά κομμάτια του… προγράμματος! Υπάρχει, όμως, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που καθορίζει αυτού του είδους τις συναθροίσεις, το οποίο και δίνει τον τόνο και το κλίμα του γεύματος και δεν είναι άλλο φυσικά από το art de la table! Κάθε αρχοντικό και φιλόξενο τραπέζι διέπεται από τους δικούς του κανόνες και ο τρόπος που θα το διακοσμήσεις παίζει κυρίαρχο ρόλο στην εικόνα που θα δώσεις ως οικοδέσποινα! Άλλωστε, το… σαράκι που έχεις με το interior design, σίγουρα θα σε “σπρώχνει” ήδη να βρεις το κατάλληλο θέμα για τα πασχαλινά γεύματα και ευτυχώς σήμερα θα δεις ποιες είναι και οι μεγαλύτερες τάσεις στον τομέα του ανοιξιάτικου table setting!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Τρία είναι τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να “σταθείς”. Αρχικά θα πρέπει να προσδιορίσεις ποιο είναι το ύφος τους γεύματος που παραθέτεις, αν δηλαδή πρόκειται για πιο επίσημο τραπέζι ή για μία casual συνεύρεση μεταξύ φίλων και συγγενών. Έπειτα, θα χρειαστεί να “συμβουλευτείς” το Savoir vivre, αφού οι κανόνες στο τραπέζι ακολουθούν τους κανόνες… ευγενείας, μιας και σκοπός του γεύματος είναι να μείνουν όλοι οι καλεσμένοι ευχαριστημένοι, τόσο σε επίπεδο άνεσης, όσο και αισθητικής. Τέλος, καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου πως το πασχαλινό ταυτίζεται με το ανοιξιάτικο art de la table, επομένως τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις, τα υφάσματα και τα διακοσμητικά στοιχεία θα πρέπει να δημιουργούν μια φρέσκια και ζωηρή σύνθεση.

Για να πάρεις μερικές ιδέες σχετικά με το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και τα πιο ζωντανά trends αυτής της περιόδου, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

 

Το spring break


Είναι άνοιξη και τα λουλούδια είναι οπωσδήποτε ανθισμένα. Αυτά, λοιπόν, θα είναι και το κεντρικό σημείο σε κάθε διακοσμητική γραμμή. Έπειτα, ο συνδυασμός του λευκού λινού με το ανοιχτόχρωμο γκρι, τις λευκές πορσελάνες και τα ασημένια μαχαιροπίρουνα θα ολοκληρώσουν αυτό το κομψό look!

 

Το golden touch


Κάθε τραπέζι χρειάζεται το απαραίτητο touch of elegance για να αναδειχθεί και τι μπορεί να είναι πιο φινετσάτο από τις χρυσές λεπτομέρειες; Χρυσού χρώματος μαχαιροπίρουνα και χρυσά διακοσμητικά, όπως τα κηροπήγια ή οι πινελιές στα ποτήρια είναι ιδανικά για ένα happy και γιορτινό σύνολο!

 

Το blue blend


Ένα από τα χρώματα που θα μεσουρανήσει και τη φετινή σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι στο interior design είναι το μπλε και οι διάφορες τονικότητές του. Γι’ αυτό και η επιλογή μίας από τις pastel αποχρώσεις του θα δώσει την κατάλληλη νότα στυλ και γούστου στο γιορτινό τραπέζι!

 

Το tropical mood


Από εδώ και πέρα, ας θεωρήσουμε δεδομένο πως το tropical είναι μια διαχρονική τάση που όλοι αρνούμαστε να αποχωριστούμε. Κάπως έτσι καταφέρνει να βρεθεί για ακόμη μια φορά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για το πασχαλινό τραπέζι! Φυσικά φύλλα και φυτά θα δώσουν σε χρόνο dt την εξωτική ατμόσφαιρα που θέλεις!

 

Το minimal chic


Μερικές φορές η αφαιρετική απλότητα είναι το πιο δυνατό “χαρτί” σε ένα τραπέζι και αυτό το στυλ το αποδεικνύει περίτρανα! Λευκές πορσελάνες, λευκές υφάνσεις, εκλεπτυσμένα κρύσταλλα και κατάλευκα διακοσμητικά στοιχεία “δένουν” υπέροχα με πιο ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως αυτά τα μαύρα ιριδίζοντα μαχαιροπίρουνα!

 

Το millennial dream


Πώς θα μπορούσε το αγαπημένο χρώμα όλων μας να λείπει από ένα τόσο σημαντικό γεύμα; Ειδικά αν συνδυαστεί με φρέσκα λουλούδια σε κοντινές αποχρώσεις, τότε το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

Read More

And More