Πώς να διακοσμήσεις με στιλ τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου

Περπατάς στον δρόμο και μοσχοβολάνε τα ανθισμένα. Ήρθε η Άνοιξη. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, βγάζεις τα βαριά πανωφόρια και το πάπλωμα δεν σε πλακώνει το πρωί. Ξυπνάς ευδιάθετη. Η κάθε μία από εμάς έχει τον δικό της τρόπο να συνειδητοποιεί ότι ήρθε η Άνοιξη… άρα έρχεται και το καλοκαίρι. Ο δικός μου τρόπος είναι οι μυρωδιές και το νέο έντυπο Άνοιξη – Καλοκαίρι της IKEA. Λατρεμένη συνήθεια! Καφεδάκι το πρωί και έμπνευση!

Η μέρα ξεκινά φανταστικά. Με όνειρα. Με σχέδια. Πώς θα διακοσμήσω την βεράντα, τι θα ψωνίσω. Υπέροχη αισθητική, διακοσμητικές προτάσεις και συμβουλές που μου δίνουν ιδέες και με ταξιδεύουν… 

Η καθημερινότητα αλλάζει. Η βεράντα, το μπαλκόνι, ο κήπος, η αυλή μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Για τον πρωινό καφέ, το μεσημεριανό γεύμα, το βραδινό ποτό με τους φίλους… Η χαλάρωση, η ηρεμία, η απόλαυση μεταφέρεται στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως, για εμάς τα κορίτσια που λατρεύουμε το στιλ και την αισθητική, πρέπει να γίνουν σωστά. Design και ταυτόχρονα προσιτά έπιπλα, μοντέρνα διακοσμητικά στοιχεία συνθέτουν το σκηνικό που ονειρευόμαστε και επιθυμούμε χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε εκπτώσεις στις επιθυμίες μας. Η IKEAείναι μονόδρομος για μένα, για σένα, για όλες μας νομίζω… Όχι, δεν νομίζω. Είμαι σίγουρη. Το ξέρω. Όλες μου οι φίλες κάνουν το ίδιο.

Εσύ τι ονειρεύεσαι; Μια αιώρα; Για μια bohemian chic και χαλαρή ατμόσφαιρα; Μαξιλάρες, αναπαυτικές πολυθρόνες, τραπεζαρίες; Τι ταιριάζει στο γούστο σου; Τι ορίζει το σπίτι σου; Κάτι πιο ρομαντικό; Κάτι πιο κλασικό; Αγαπημένο σουηδικό design έρχεται να ντύσει τους εξωτερικούς χώρους με πραγματικό στιλ. Οικονομικά, εύκολα και σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τάσεις.

Διαβάζω το έντυπο στο IKEA.gr και έχει αλλάξει ήδη η διάθεσή μου. Υπέροχες εικόνες έχουν αλλάξει το κέφι μου. Και σχεδόν έχω καταλήξει στο ύφος που θέλω να ακολουθήσω φέτος. Μια μεγάλη, υπέροχη ομπρέλα που την ονειρεύομαι από πέρυσι. Φέτος ήρθε η ώρα της. Και μπόλικα φωτάκια για νυχτερινή ατμόσφαιρα… 😉 Ο διακοσμητικός φωτισμός είναι το αλατοπίπερο στην εξωτερική διακόσμηση να ξέρεις.

Εσύ; Αποφάσισες τι θα κάνεις φέτος; Barbeque με φίλους. Θα πιείτε, θα γελάσετε γύρω από μια ψησταριά και θα ακολουθήσει γευστικό πανδαιμόνιο; Ή κάτι πιο λιττό και πιο private…

Το πιο φανταστικό είναι πως είτε διαθέτεις ένα μικρό μπαλκονάκι, είτε έναν τεράστιο κήπο στην IKEA θα βρεις αυτό που θέλεις. Εδώ δεν γίνονται διακρίσεις και το στιλ δεν έχει μεγέθη. Η βεράντα, το μπαλκόνι, ο κήπος, όλα αντιμετωπίζονται σαν μια ευκαιρία να διακοσμήστε τους εξωτερικούς σας χώρους σύμφωνα με το προσωπικό σας στιλ που έχετε εφαρμόσει και μέσα στο σπίτι.

Το ξεφύλλισμα τελείωσε. Το ίδιο και ο καφές μου. Το μυαλό μου ξεχείλισε ιδέες, διακοσμητικές προτάσεις που ζήλεψα, έπιπλα και πράγματα που μπήκαν στην shopping list μου. Στη διάρκεια της μέρας το μυαλό μου θα τα επεξεργαστεί όλα αυτά. Και αύριο το πρωί θα ακολουθήσει άλλος ένας καφές με υπέροχη, design συντροφιά και very stylish εικόνες. Μετά, ακολουθεί shopping… Και μετά, όμορφες στιγμές εξωτερικού τύπου 😉

Για την ώρα είμαι μεταξύ των παρακάτω…
…και άλλων πολλών!

Τραπέζι SUNDSO, 34,99 ευρώ

Αυτό το υπέροχο τραπεζάκι, ταιριάζει υπέροχα στο μπαλκονάκι μου, έχει υπέροχο στιλ, ουδέτερο χρώμα και αυτή τη μίνιμαλ, αγαπημένη σουηδική αισθητική.

Τραπέζι TARNO, 19,99 ευρώ

Ή αυτό το τραπεζάκι από ξύλο ακακίας, για πιο ζεστό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω. Θα το σκεφτώ. Θα κάνω τις εικόνες στο μυαλό μου και θα αποφασίσω πώς θέλω τελικά να είναι το μπαλκονάκι μου.

Καρέκλα FALHOLMEN, 35 ευρώ

Και κάπου εδώ, θα κάθομαι άνετα και θα απολαμβάνω… Δεν ξέρω. Μπερδεύτηκα. Η wish list μου έχει πολλά. Με τα παραπάνω σε πρωταγωνιστικό και πολύ χρηστικό και χρήσιμο ρόλο. I will sleep on it…

Εσύ; Αποφάσισες;

Αν δεν έχεις δει ακόμα το έντυπο της IKEA για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022 κάνε “κλικ” εδώ