Recycled trends: Πέντε τάσεις του παρελθόντος που δεν άντεχες να βλέπεις και τώρα “λιώνεις” στη θεά τους

Πριν από μια δεκαπενταετία τα 60s είχαν την τιμητική τους. Από το 2011 έχει επανέλθει στο προσκήνιο το στυλ της δεκαετίας του ’80. Τώρα βλέπουμε τα 90s και τα 00s να κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Στο άμεσο μέλλον οι interior designers ορκίζονται πως τα 70s θα κάνουν ηχηρό comeback. Όπως καταλαβαίνεις, η μόδα και τα trends κάνουν συνεχώς τους κύκλους τους και ποτέ δεν σταματούν αν αναγεννούνται ακόμη και μέσα από τις στάχτες τους (ναι 70s, σε εσάς μιλάω!). Ωστόσο, πολλές φορές βλέπουμε πως ενώ μπορεί να μην επιστρέψει αισθητικά μια ολόκληρη εποχή, κάποια στοιχεία που θεωρούσαμε πως έχουν θαφτεί στο παρελθόν και πολλοί από εμάς δεν θα ήθελαν καν να θυμούνται, βρίσκουν τον τρόπο να “τρυπώσουν” ξανά στα σπίτια και τη διακόσμησή μας, αλλά αυτή τη φορά έχοντας επανεφεύρει τον εαυτό τους!

Ίσως να θυμάσαι πως πριν μερικά χρόνια θεωρούσες τα faux κέρατα εντελώς irrelevant και εκτός τόπου και χρόνου. Μέτρα τώρα πόσα γύψινα, ξύλινα και υφασμάτινα κεφάλια και κέρατα ταράνδου, μονόκερου και κριαριού έχεις στους τοίχους σου! Το ίδιο μπορεί να συνέβαινε και με τα oversized florals, που τα έβλεπες και το μυαλό σου “έτρεχε” κατευθείαν στο σαλόνι της γιαγιάς σου με την παλιά και φθαρμένη ταπετσαρία. Πλέον όλα τα διακοσμητικά μαξιλάρια στο σαλόνι σου και οι παπλωματοθήκες σου είναι ακριβώς έτσι. Κάποτε έβλεπες μια πολυθρόνα από μπαμπού και έψαχνες να βρεις τρόπους να βγάλεις την εικόνα από το μυαλό σου, λες και ήταν εφιάλτης. Πόσο εναγωνίως αναζητάς μια papasan καρέκλα τώρα; Και ας μην μιλήσω για το… σεμεδάκι της μαμάς που δεν άντεχες τη θέα του! Ξέρω πως έχεις τουλάχιστον ένα στο φουαγιέ σου. Τέλος, θα πως μια λέξη μόνο: σκρίνιο. Ακόμη και η σκέψη του μπορεί να σου προκαλούσε αναγούλα. Για κοίταξε τώρα την υπέροχη industrial βιτρίνα με τον κρυφό LED φωτισμό που κοσμεί την τραπεζαρία σου.

Και για να καταλήξω, δύο είναι οι κανόνες που πρέπει να κρατήσεις: 1) ποτέ μην λες ποτέ και 2) ρόδα είναι και γυρίζει. Και αν δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοώ, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις ποιες είναι οι μεγαλύτερες τάσεις που επικρατούν τώρα στο interior design, ενώ κάποτε δεν άντεχες ούτε να ακούς για εκείνες!

Η ξύλινη επένδυση στον τοίχο

Αυτή η παρωχημένη εικόνα από τη δεκαετία του ’80, δεν θα σου περνούσε ποτέ από το μυαλό πως μπορεί να “σταθεί” σε ένα σπίτι του 2017! Και όμως, πόσες φορές έχεις ζηλέψει αυτή τη φινετσάτη και κομψή επένδυση τώρα;

Η επένδυση του τοίχου της κουζίνας με καθρέφτη

Γενικότερα οι καθρέφτες είχα πολύ έντονη παρουσία στα 80s και για αυτό πριν μερικά χρόνια θα έλεγες πως είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που σκέφτηκε ποτέ το ανθρώπινο γένος. Ειδικά στις κουζίνες, έδιναν τρομερά φουτουριστική αίσθηση και εσύ έμενες να τους χαζεύεις σκεπτόμενη πως είναι ό,τι πιο κακόγουστο έχεις δει ποτέ. Άλλη μία περίπτωση που πλέον θεωρείται must do και το απόλυτο trend για την κουζίνα!

Τα έπιπλα από μπαμπού

Το είπα και παραπάνω, οτιδήποτε μπαμπού σου προκαλούσε… αναγούλα στη δεκαετία του ’90. Και τώρα θεωρείται ένα από τα πιο περιζήτητα υλικά, ενώ μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί η αξία τους να είναι αρκετά ακριβοθώρητη!

Τα έγχρωμα είδη υγιεινής

Αυτό είναι ένα trend που έρχεται από το μακρινό 1960. Τότε μπορεί να θεωρούταν φοβερή πολυτέλεια και απόλυτη τάση, μιας και η διακόσμηση είχε έντονα pop αισθητική και technicolor διάθεση. Αργότερα, όμως, όταν το συναντούσες στα παιδικά χρόνια σου, εκείνα τα ροζ, πετρόλ και πράσινα είδη υγιεινής, ήθελες να τρέξεις να σωθείς. Έλα, όμως, που επανήλθαν και πλέον δεν μπορείς να τους αντισταθείς!

Τα oversized florals

Τα λόγια είναι περιττά: τα oversized florals είναι μια oversized τάση. Σε ταπετσαρίες και υφάσματα, σε μαξιλάρια και παπλώματα, σε κουρτίνες και σεντόνια, σε ό,τι κι αν τα αντικρίσεις είναι σίγουρο πως θα το ποθήσεις. Και όμως, κάποτε δεν μπορούσες να τα βλέπεις!

Read More

And More