Scandinavian chic: Η φετινή άνοιξη ανήκει αποκλειστικά στο αγαπημένο μας μινιμαλιστικό look

Υπάρχει ένα διακοσμητικό ρεύμα, που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα σταματήσει ποτέ να θεωρείται relevant και stylish, μιας και στην ουσία του δεν αποτελεί αισθητική κατεύθυνση αλλά μια ολοκληρωμένη mentalité! Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά και άκρως διαχρονικά interior styles. Δεν αρέσκεται στις υπερβολές και δεν ανήκει σε κανένα άκρο. Είναι, φυσικά, ο σκανδιναβικός μινιμαλισμός! Ναι, όπως καλά μαντεύεις δεν πρόκειται για ένα νέο trend, το οποίο καλείσαι τώρα να γνωρίσεις, αλλά για μια on going τάση που μοιάζει πως δεν θα σταματήσει ποτέ να ασκεί την επιρροή της σε όλα τα αισθητικά κινήματα. Εκείνο που κάνει το nordic design να ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα παρακλάδια του μινιμαλισμού, είναι το γεγονός πως πηγαίνει τον αφαιρετισμό και το λειτουργισμό σε νέο επίπεδο! Σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τον ασιατικό μινιμαλισμό που θέλει τους χώρους να “αγκαλιάζουν” το κενό, το scandinavian minimal προσθέτει στη νοοτροπία του τα φυσικά υλικά και τις αγνές ύλες, με το ξύλο να παίζει πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τολμά να χρησιμοποιήσει και νέες αποχρώσεις, αποφεύγοντας τη μονοτονία του λευκού και του γκρι!

Γιατί, όμως, μιλάμε ξανά για το σκανδιναβικό στυλ; Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα διακοσμητικά ρεύματα, που ποτέ δεν έφυγε από το προσκήνιο, επιπλέον αποτελεί το ιδανικό look για την ανοιξιάτικη διακόσμηση. Ok, μπορεί να προέρχεται από τις βόρειες χώρες και στο μυαλό αρκετών να έχει ταυτιστεί με χαμηλότερες θερμοκρασίες, παρ’ όλα αυτά μπορεί να ταιριάξει άψογα και με πιο ανάλαφρα interior στησίματα, χάρη στις καθαρές γραμμές και τις φίνες υφές του. Επιπλέον, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μινιμαλιστικά στυλ, το σκανδιναβικό ή nordic έχει καταφέρει να εντάξει το απαλό, αλλά κομβικής σημασίας, χρώμα στους κόλπους του, δίνοντας έτσι τονωτικές ενέσεις στο κατά τα άλλα αφαιρετικό σκηνικό του!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις γιατί το scandinavian chic είναι και πάλι το “it” look που πρέπει να υιοθετήσεις στη διακόσμησή σου!

Λιτές γραμμές, φυσικά υλικά, fluffy υφές και συμμετρία είναι τα στοιχεία που κάνουν το scandi look τόσο δημοφιλές, ενώ οι “γλυκές” χρωματικές πινελιές το συμπληρώνουν τέλεια.

Ακόμη και η… επέλαση του λευκού που χαρακτηρίζει παραδοσιακά το μινιμαλισμό μπορεί να διανθιστεί με το χρωματικό layering παρόμοιων αποχρώσεων και να αναδείξει τη μοναδικότητά του.

Ανοιχτόχρωμο ξύλο, μπαμπού και ψάθα είναι βασικά στοιχεία που θα ανανεώσουν το minimal σπίτι σου, ενώ τα φυτά εσωτερικού χώρου θα δώσουν τη χρωματική ζωντάνια που χρειάζεσαι.

Το παλαιωμένο ξύλο δανέζικου ύφους, το βιομηχανικό μπετόν, τα γεωμετρικά patterns, οι compact όγκοι και οι παστέλ χρωματικές τονικότητες θα αναδείξουν τη minimal goddess που κρύβεις μέσα σου!

Οι απλές αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές γραμμές συνδυάζονται τέλεια με τις διακριτικές μεταλλικές λάμψεις και τις φίνες υφές για ένα ολοκληρωμένο scandinavian chic look.

Read More

And More