Τα διακοσμητικά trends που πρέπει να… ξεχάσεις αν θέλεις να κάνεις update στο χώρο σου

Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι η διακόσμηση του σπιτιού σου σε έχει κουράσει ή ότι ξεμυαλίζεσαι από όσα διαβάζεις και βλέπεις σε decor sites και στα social media για τις νέες τάσεις που συνεχώς ανανεώνονται, μεταλλάσσονται και επαναπροσδιορίζονται, τότε μάλλον έχει έρθει η στιγμή να κάνεις μια αλλαγή! Γιατί αν έχουν αρχίσει να σε “ξενίζουν” τα διακοσμητικά στοιχεία που έχεις επιλέξει, σημαίνει ότι μάλλον έχουν ξεπεραστεί -όχι μόνο από εσένα, αλλά από ολόκληρη την interior design… κοινότητα! Μπορεί να είναι ρεύματα και λεπτομέρειες που έχεις λατρέψει, έχεις ποθήσει και ίσως έχεις “μοχθήσει” για να κατακτήσεις και να εντάξεις στο χώρο σου, αλλά δυστυχώς έχει έρθει η ώρα να αποχωριστείς, αφού πλέον δεν τα προτιμάς ή σου μοιάζουν παράταιρα!

Δεν είναι η ιδέα σου, αλλά όντως οι τάσεις στη διακόσμηση αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς και κάτι που μέχρι τώρα θεωρούσες “πολύτιμο”, σύντομα να είναι εκτός… μόδας! Δεν υπάρχει λόγος φυσικά να πανικοβάλλεσαι, αφού δεν χρειάζεται κάθε φορά που αλλάζουν τα δεδομένα στο “χάρτη” του interior να καλείς συνεργείο για… ανακαίνιση, αλλά με μικρές παρεμβάσεις και αλλαγές να ξαναφτιάξεις το σπίτι σου ακριβώς όπως θέλεις να είναι! Άλλωστε, μεταξύ της eco-friendly αισθητικής, του bohemian chic ρυθμού και του scandinavian design που επικρατούν τους τελευταίους μήνες στη διακόσμηση, είναι δύσκολο να χάσεις… επεισόδια και να μην έχεις “ευέλικτο” στυλ που να ταιριάζει με τα πάντα!

Ωστόσο, αν θέλεις να είσαι up to date με τις τελευταίες τάσεις και κυρίως να έχεις σαφή εικόνα εκείνων που πρέπει να… αποχαιρετίσεις σιγά- σιγά, μπορείς να ρίξεις μια ματιά παρακάτω!

Τα πολλά χάλκινα αντικείμενα
Την περασμένη χρονιά είχε την τιμητική του ο χαλκός και το rose gold, αλλά πλέον θα πρέπει να μειώσεις την ποσότητα που έχεις στο σπίτι! Καλύτερα να προσπαθήσεις να “αναμείξεις” περισσότερα μεταλλικά αντικείμενα, ώστε να μην κυριαρχεί μόνο ένα χρώμα.

Οι λαμπτήρες πυράκτωσης

“Φορέθηκε” πολύ τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια να δώσει πιο “θερμό” αποτέλεσμα στο βιομηχανικό design, αλλά πλέον ο λαμπτήρας πυράκτωσης ή edison bulb έχει αρχίσει να… κουράζει! Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσεις άλλους ρετρό τρόπους φωτισμούς με περισσότερο γυαλί και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Οι ολόλευκοι χώροι
Όσο χαλαρωτικό και αν θεωρείται το λευκό χρώμα στους εσωτερικούς χώρους, το απόλυτο λευκό μπορεί να κάνει περισσότερη “φασαρία”! Η νέα τάση θέλει η μονοχρωμία να “σπάει” με μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες, που θα αναδείξουν το ήρεμο άσπρο interior.

Οι έντονες γωνίες

Τα τετραγωνισμένα έπιπλα με τις αιχμηρές επιφάνειες ανήκουν στο παρελθόν! Αυτό που “καίει” αυτή τη στιγμή είναι οι καμπύλες και οι στρογγυλεμένες φόρμες, ακόμη και όταν εμπίπτουν στο φάσμα του κυβισμού.

Οι DIY κατασκευές
“Έπαιξαν” πολύ τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τη vintage αισθητική που έχει κυριαρχήσει στη διακόσμηση. Δεν είναι τόσο απαγορευμένο στοιχείο, αλλά πρέπει πλέον να χρησιμοποιείται σε μικρότερη… έκταση!

Τα παλαιωμένα μέταλλα

Οι μεταλλικές επιφάνειες που μοιάζουν used και “σκουριασμένες” πρέπει επειγόντως να αντικατασταθούν από λαμπερά και καλογυαλισμένα αντικείμενα! Το ρετρό δεν σημαίνει απαραίτητα παλιό και “κουρασμένο”, αλλά μπορεί να είναι ραφιναρισμένο και φινετσάτο!

Read More

And More