Τα «έξω-μέσα»: Μια τάση στη διακόσμηση που «κλείνει» ολόκληρη τη φύση στο σαλόνι σου – και όχι μόνο εκεί!

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν είναι μια τάση που μόλις έκανε την εμφάνισή της στο προσκήνιο. Αντίθετα, θα μπορούσε να ενταχθεί στα all time classics. Η τάση αυτή θέλει τους εσωτερικούς χώρους να μοιάζουν προέκταση των εξωτερικών. Ακατέργαστα ξύλα, φυτά κάθε λογής, χρώματα και υλικά που υπάρχουν σε αφθονία στην φύση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου deco trend, που έχει την δύναμη να μας γειώσει, να μας χαρίσει γαλήνη και να μας φέρει πιο κοντά στο περιβάλλον. Ποια είναι αυτά τα χρώματα; Οι γήινες αποχρώσεις, που λέμε: το χακί, το burnt orange, οι διάφοροι τόνοι του πράσινου, το μπεζ, το καφέ, η τερακότα, η ώχρα, το λευκό του πάγου, το γκρι. Την ίδια στιγμή, θα βοηθήσω και άλλο, λέγοντας πως όταν αναφερόμαστε σε φυσικά υλικά, το μυαλό μας πάει στην πέτρα, το ξύλο, την γιούτα… Και πολύ καλά κάνει και πάει εκεί.

Ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου λοιπόν, που η θερμοκρασία δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε το μπαλκόνι μας, την αυλή μας, τον κήπο μας όσο ενδεχομένως θα θέλαμε, η τάση του «έξω-μέσα» μεσουρανεί. Και αυτό γιατί, προσθέτοντας υλικά και χρώματα της φύσης στον προσωπικό μας χώρο, δημιουργούμε ένα spot ανάλαφρο στο μάτι αλλά και στην ψυχή, ένα spot που μοιάζει με χάδι, που μας απελευθερώνει. Μας επιτρέπει να παίρνουμε βαθιές ανάσες, όπως εκείνες που θα παίρναμε κάνοντας μια βόλτα στην αμμουδιά. Δεν μας βαραίνει. Δεν μας πλακώνει. Μας ξεγελά, προσπαθώντας να μας πείσει πως είμαστε έξω, σε ένα πάρκο, σε μια παραλία, στο δάσος. Τι υπέροχο συναίσθημα έπειτα από μια τρελή ημέρα στο γραφείο, δεν συμφωνείς; Αν μετά από το κείμενο αυτό, έγινες fan της συγκεκριμένης τάσης, δεν έχεις παρά να προχωρήσεις προς τα κάτω, και να αντλήσεις όλο το deco inspo που χρειάζεσαι για να φέρεις τα έξω μέσα στην διακόσμηση του σπιτιού σου.

Επίλεξε έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο και συνδύασέ τα με minimal διακοσμητικά στοιχεία σε γήινες αποχρώσεις, όπως είναι το κομψό χρώμα της άμμου, το καφέ και το μπεζ. Τέτοια θα μπορούσαν αν είναι τα επιτραπέζια φωτιστικά, τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια, τα βάζα.

Τα βοηθητικά τραπεζάκια σε κάθε γωνιά του σπιτιού, με έχουν σώσει προσωπικά. Τόσο χρήσιμα. Αν θέλεις να εντάξεις την συγκεκριμένη τάση στη διακόσμησης του σπιτιού σου, μπορείς να ποντάρεις σε ένα ξύλινο – ακατέργαστο στο μάτι τουλάχιστον – κομοδίνο για το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, ακόμα και την τραπεζαρία σου. Αν δε το στολίσεις και με φρέσκα λουλούδια, τότε θα έχεις πέσει 100% μέσα.

Γέμισε το σπίτι σου με φυτά. Πράσινες γωνιές που σε αναζωογονούν μόνο και μόνο χαζεύοντάς τις. Βασική προϋπόθεση: Να υποσχεθείς πως θα τα φροντίζεις όπως πρέπει και δεν θα τα οδηγήσεις στον θάνατο από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα.

Τα ψάθινα καλάθια – φτιαγμένα κατά κύριο λόγο από γιούτα – είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να οργανώσεις επιτέλους το σπίτι σου χωρίς να βάλεις όμως τρικλοποδιά στην αισθητική του. Είναι κομψά και χαρίζουν ένα φοβερό vibe σε όποιο δωμάτιο και αν τοποθετηθούν.

Δεν χρειάζεται να περιοριστείς μόνο σε ψάθινα καλάθια. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μια μεγάλη λίστα με ψάθινα αξεσουάρ, με τα οποία θα υιοθετήσεις με απόλυτη επιτυχία την τάση του «έξω μέσα». Ψάθινα κεφαλάρια που θυμίζουν Μαρόκο, ψάθινες καρέκλες σαν κι εκείνες που συνήθως θα βρεις σε μια περιποιημένη αυλή, ψάθινα κουτιά και πανέρια, ακόμα και ψάθινα καπέλα για τα φωτιστικά σου.

Κι αν δεις πως με τα φυτά τα καταφέρνουμε και δεν σπείρουμε τον θάνατο, μπορείς να προχωρήσεις πίστα και να ποντάρεις και σε ολάνθιστα μπουκέτα με λουλούδια, κάνοντας το σπίτι σου να μοιάζει με έναν πολύχρωμο αγρό με άγρια λουλούδια σε κάθε λογής χρωματισμό. Ξέρεις, από εκείνα που λικνίζονται στις επιτάξεις του ανέμου και μοιάζουν να χορεύουν. Θα μοσχομυρίσει το δωμάτιο… ευτυχία!

Φωτογραφίες: Istock

 

 

Read More

And More