This just in: Η Pantone ανακοίνωσε το Χρώμα της Χρονιάς για το 2019 (και επιτέλους ήρθε στα συγκαλά της)!

Κάποιοι εκεί έξω μπορεί να μετρούν αντίστροφα τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, μέχρι να υποδεχθούν το 2019. Προσωπικά, όμως, μετρούσα τις μέρες μέχρι να ανακοινώσει επιτέλους η Pantone το παραδοσιακό πλέον Color of the Year! Και μάντεψε… μόλις το έκανε! Διότι, κυρίες και κύριοι, η Pantone δεν απογοητεύει το κοινό της και φρόντισε εγκαίρως να δώσει την πρόβλεψή της για το χρώμα που θα μεσουρανήσει μέσα στην επόμενη χρονιά -ή μάλλον θα ξεκινήσει μόνη της το χρωματικό trend που θα κυριεύσει τον χώρο του design, της μόδας και της ομορφιάς! Για να μην σε κρατάω, όμως, άλλο σε αγωνία… Το Color of the Year για το 2019 είναι το Living Coral και είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω με την σειρά μου πως νιώθω ιδιαίτερη ανακούφιση που το ξαναβρήκαν εκεί στα κεντρικά της εταιρίας και δεν έχουμε άλλο ένα “φιάσκο”, όπως το περσινό Ultra Violet!

Εντάξει, για να μην παρεξηγούμαι, το Ultra Violet αντιπροσώπευε όλες τις καλές προθέσεις της Pantone, που ευελπιστούσε πως μια σχεδόν υπερρεαλιστική απόχρωση θα ενέπνεε την δημιουργικότητα και την φαντασία του κοινού, που τόσο πολύ είχε ανάγκη. Παρ’ όλα αυτά, το φετινό ζωηρό και γλυκό PANTONE 16-1546 Living Coral φέρνει την ζεστασιά και το coziness που χρειαζόμαστε σε ένα τόσο έντονα μεταλλασσόμενο περιβάλλον.

Για άλλη μια φορά, η Pantone βάζει στόχο να βρει το αντίβαρο στην σκληρή καθημερινότητά μας και σε αντίθεση με την συμπαντική έμπνευση που θέλησε να φέρει με το γαλαξιακό μωβ, φέτος προσπαθεί να κινηθεί σε πιο γήινους ρυθμούς και να φέρει το χάδι και την φροντιστικότητα μιας παστέλ κοραλί απόχρωσης που προκαλεί αισθήματα ασφάλειας και οικειότητας, ενώ αφυπνίζει τις αισθήσεις!

Αισιόδοξο, χαρούμενο και “ελαφρύ”, το Living Coral αποσκοπεί να γίνει ένα μέσο έκφρασης ζωντανό και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο. “Το χρώμα είναι ο εξισορροπητικός φακός μέσα από τον οποίο βιώνουμε τις φυσικές και ψηφιακές πραγματικότητας και αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του Living Coral. Με το κοινό να λαχταρά για αλληλεπίδραση και σύνδεση, οι ανθρώπινες και εμψυχωτικές αξίες της συγκεκριμένης απόχρωσης χτυπούν ευαίσθητες χορδές” λέει η executive director του Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman.

Να προσθέσω σε αυτό το σημείο, πόσο “κοντινό” είναι το νέο Χρώμα της Χρονιάς στα στάνταρ που έθεσε το λατρεμένο millennial pink; How fun is that!

Read More

And More