Trending plants: Τα πέντε πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου και όλα τα info που χρειάζεσαι

Οι εποχές μπορεί να αλλάζουν, οι σεζόν να φέρνουν νέες συνθήκες και δεδομένα και οι προτιμήσεις να διαφοροποιούνται αναλόγως, αλλά σε όλα υπάρχει μια σταθερά! Αναφέρομαι στο interior design και τις διακοσμητικές τάσεις που μπορεί να προκύπτουν ανά διαστήματα, αλλά που τα τελευταία χρόνια έχουν έναν πολύ σταθερό παράγοντα: τα φυτά εσωτερικού χώρου! Κάπου εδώ, μάλλον πρέπει να τονίσω πως οτιδήποτε έχει σχέση με την φύση και μπορείς να το βάλεις στο σπίτι σου, τότε… just do it. Επειδή, όμως, είμαστε στην κατηγορία Trends του Deco, σήμερα θα σου μιλήσω για τις τάσεις που επικρατούν αυτή την περίοδο (και όλη την χρονιά) στον τομέα των φυτών -ναι, έχουν και τα φυτά τάσεις!

Χωρίς, όμως, να σε κουράζω με θεωρίες, παρακάτω μπορείς να δεις τα πέντε πιο περιζήτητα φυτά στην διακόσμηση! Θυμήσου μόνο πως μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, που έχουν ανάγκη από φως, νερό, αγάπη και φροντίδα!

Φίκος (ficus elastica)

Είναι ταπεινός, αλλά θαυματουργός! Ο “παραδοσιακός” ficus elastica υπήρξε μεγάλο trend στα 70s, αλλά πλέον η εξωτική όψη του έχει κερδίσει ξανά μια θέση στην καρδιά μας! Μπορεί να φτάσει σε απίθανα ύψη, αρκεί να του παρέχεις το ανάλογο μέγεθος γλάστρας και φυσικά το φυσικό φως που χρειάζεται, πάντα πίσω από μια κουρτίνα, ώστε να μην καίγονται τα φανταστικά φύλλα του! Πάντοτε πρέπει να τσεκάρεις την υγρασία στο χώμα πριν αποφασίσεις να τον ποτίσεις, ενώ και τα μεγάλα “λαστιχένια” φύλλα του χρειάζονται τακτικό καθάρισμα είτε με ψεκασμό, είτε με ένα νωπό πανί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΦΙΚΟΥ

 

Πουλί του Παραδείσου (στρελίτσια)

Το “ξαδερφάκι” της μπανανιάς είναι ένα αρχοντικό φυτό τυπικής εξωτικής ομορφιάς! Είναι ένα από τα φυτά που μπορούν να ψηλώσουν πολύ, φτάνοντας τα δύο μέτρα, ενώ τα φαντασμαγορικά φύλλα της στρελίτσια μπορούν να αποκτήσουν ακόμη και ενάμιση μέτρο μήκος! Χρειάζεται αρκετό φως, χάρη στην τροπική φύση του, ωστόσο σε εσωτερικό χώρο, ώστε να μην καεί το ευαίσθητο φύλλωμά του, το οποίο φυσικά χρειάζεται συχνό ξεσκόνισμα. Στην τρελίτσια αρέσει η υγρασία, επομένως άνοιξη και καλοκαίρι θέλει τακτικό πότισμα, ενώ τον χειμώνα και το φθινόπωρο πρέπει να στεγνώνει το χώμα, αλλά να υγραίνονται τα φύλλα με ψεκασμό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΣΤΡΕΛΙΤΣΙΑ

 

Σανσεβιέρια (γλώσσα του φιδιού)

Η δημοφιλία της σανσεβιέριας οφείλεται στις τεράστιες αντοχές της! Βλέπεις, αυτό το εντυπωσιακό φυτό μπορεί να αντέξει έως και έναν μήνα χωρίς νερό, μιας και δεν τα πηγαίνει καλά με την υγρασία. Συγκεκριμένα, είναι πιο επικίνδυνο να σαπίσει, παρά να αφυδατωθεί! Γι’ αυτό θα πρέπει να το αφήνεις να στεγνώνει εντελώς πριν ποτίσεις ξανά και πάντα χωρίς να βρέχεις τα φύλλα του. Τέλος, θέλει αρκετό φως, αλλά όχι σε άμεση επαφή!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΣΑΝΣΕΒΙΕΡΙΑΣ

 

Αλοκάσια

Θα την μπερδεύεις συχνά με την καλοκάσια και την μονστέρα, μιας και είναι συγγενή φυτά. Ωστόσο η αλοκάσια είναι μεγάλο trend χάρη στα ελαφρώς πιο μυτερά φύλλα της και το ορατό νευρικό σύστημά της. Είναι αρκετά εύκολη στην φροντίδα της, μιας και χρειάζεται όσο φως θα ήθελε και κάθε άλλο φυτό εσωτερικού χώρου, ενώ είναι αγαπάει την σχετική υγρασία, επομένως το πιατάκι της γλάστρας μπορεί να κρατάει νερό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΟΚΑΣΙΑΣ

 

Πιλέα (pilea peperomioides)

Εντάξει, η πιλέα είναι τεράστιο σουξέ στο interior design, μιας και είναι τόσο όμορφη, όσο και δυσεύρετη! Αποτελεί το κοινό μυστικό, δεν πωλείται εκτενώς και όλοι κάνουμε “αμάν” να την αποκτήσουμε! Είναι το πιο φωτογραφημένο φυτό της χρονιάς και σίγουρα θα την ποθήσεις! Όσο για τις ανάγκες της, είναι αρκετά απλή: έμμεση επαφή με το φως του ήλιου, καλή αποστράγγιση και στεγνό χώμα πριν το πότισμα!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΠΙΛΕΑΣ

Read More

And More