Trends Clinic: Οι τέσσερις διακοσμητικές τάσεις που πρέπει να αποχαιρετήσεις αυτή την άνοιξη

Η άνοιξη θέλει ανανέωση κι αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά, αφού το νιώθεις με τις πρώτες θερμότερες ακτίνες του ήλιου. Αυτό σημαίνει πως ήδη αναζητάς τρόπους να φέρεις νέα, φρέσκια ενέργεια στην ζωή σου, ώστε να γίνει το απαραίτητο update στην διάθεσή σου! Με την σειρά του, λοιπόν, θα μπει σε αυτή την διαδικασία και το σπίτι σου, μιας και εκεί περνάς τις σημαντικότερες ώρες της ημέρας σου, με αποτέλεσμα να έχεις ανάγκη την ανανεωτική ενέργεια που σου μεταδίδει ο χώρος! Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε ποιες είναι οι διακοσμητικές τάσεις που πρέπει να αποφύγεις στην αναδιαμόρφωση του interior design σου, ώστε να έχεις το πιο up to date αποτέλεσμα!

Βλέπεις, κάθε εποχή φέρνει μαζί της και το απαραίτητο… ξεσκαρτάρισμα! Και δεν μιλάω μονάχα για το πρακτικό κομμάτι της δουλειάς, αλλά και για την απομάκρυνση στοιχείων που πλέον δεν λειτουργούν αισθητικά στον προσωπικό χώρο σου. Επομένως, ήρθε η ώρα να “ξεφορτωθείς” τα εφήμερα trends ή τα πολυκαιρισμένα χαρακτηριστικά και να στραφείς σε περισσότερο new age τάσεις που θα καταφέρουν να σε ανανεώσουν!

Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις τα τέσσερα trends που ήρθε η ώρα να αποχωριστείς, μιας και πλέον ανήκουν δικαιωματικά στο παρελθόν!

Οι neutral χώροι

Μισό λεπτό, μην παρεξηγηθεί αυτή η δήλωση! Αγαπάμε τους earth tones και τις neutral αποχρώσεις, αλλά μάλλον αυτή την άνοιξη δεν χρειάζεται να επενδύσουμε τόσο βαθιά στο μπεζ, την κρέμα και το καμηλό. Γιατί ήρθε η στιγμή να… ανακατέψουμε και μερικές νέες, ήπιες και ουδέτερες τονικότητες στον χώρο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο αισθητικά! Επιλέγουμε, λοιπόν, ήρεμα χρώματα, όπως το πράσινο και το κίτρινο, στις πιο ξεθωριασμένες εκδοχές τους, ώστε να τα σετάρουμε με τις αγαπημένες μας τερακότες και την απόχρωση της άμμου!

Οι φιγούρες και τα μοτίβα με χέρια και πόδια

Τα είδαμε να ξεπετάγονται σε κάθε cool kid καθιστικό και υπνοδωμάτιο σε πιο boho και κυρίως υφαντές ή κεραμικές εκδοχές. Τα είδαμε και σε κλασική μορφή, από γύψο, πέτρα ή και ξύλο να κοσμούν ράφια και βιβλιοθήκες σε γλυπτή μορφή ή και σε καναπέδες ως pattern σε μαξιλάρια. Πάντως τα συγκεκριμένα μοτίβα και οι φιγούρες γνώρισαν μεγάλη άνθιση ξαφνικά και σύντομα έχασαν το hype τους. Γι’ αυτό και αν είχες προλάβει να προμηθευτείς έστω και ένα ξύλινο χεράκι για το σαλόνι σου, τότε ήρθε η ώρα να το αποχαιρετήσεις!

Τα floral patterns

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, αφού η άνοιξη είναι συνυφασμένη με το floral, φέτος ήρθε η ώρα αυτές οι δύο έννοιες να πάρουν διαφορετικούς δρόμους. Διότι για πρώτη χρονιά, μετά από πολλά χρόνια, τα “ανθισμένα” prints δεν είναι τάση και την θέση τους δίνουν σε περισσότερο γεωμετρικά μοτίβα, είτε με contemporary, είτε με bohemian χροιά!

Οι neon αποχρώσεις

Περάσαμε ένα χρονικό διάστημα, που όλοι παθιαστήκαμε με το neon. Είτε ήταν φωτισμός, είτε απόχρωση σε επιφάνειες, πάντως το λατρέψαμε για την back to the future αισθητική του και την έντονη προσωπικότητα που έφερε στους εσωτερικούς χώρους! Αυτή την άνοιξη, όμως, μπορούμε να το αφήσουμε πλέον πίσω μας και να “αγκαλιάσουμε” τις παστέλ χρωματικές διακυμάνσεις για ένα περισσότερο cool και χαλαρωτικό look στο σπίτι!

Read More

And More