Ζώντας σε γυάλινο σπίτι στην Ολλανδία! Δες τις φωτογραφίες!

Το γυαλί κερδίζει πόντους στην αρχιτεκτονική ως βασικό δομικό στοιχείο για τις μοντέρνες κατοικίες. Αυτό εδώ το σπίτι όμως είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό!

Ονομάζεται “H House” σχεδιάστηκε από την Wiel Arets Architects και βρίσκεται στην ιστορική πόλη Maastricht, στην Ολλανδία. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κτίριο-κατοικία κατασκευασμένη εξωτερικά από γυαλί. Η επιλογή του γυαλιού για την εξωτερική όψη του σπιτιού επιλέχθηκε για να αντικατοπτρίζει το μοναδικό εξωτερικό φυσικό περιβάλλον και πολύ σωστά αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες. Το σπίτι ανήκει σε ένα καλλιτεχνικό ζεύγος.

Αυτή είναι η όψη του σπιτιού από την πλευρά του δρόμου. Όπως είναι φυσικό στην πρόσοψη έχει χρησιμοποιηθεί αδιαφανές γυαλί.

Η πίσω όψη του σπιτιού μοιάζει μοναδική καθόλου ψυχρή με τόσο γυαλί! Η επιφάνεια του σπιτιού μοιάζει να αντανακλά τα χρώματα και το φως του κήπου και να δίνει μοναδική όψη στο σπίτι.

Το σπίτι διαθέτει μια μοναδική πισίνα-λίμνη κάτω από μια υπέροχη σκιά από δέντρα και σε συνέχεια μιας επιμελημένης συστάδας θάμνων.
Και όμως, αυτό είναι το μπάνιο στο δεύτερο όροφο του σπιτιού! Η θέα είναι φυσικά το μεγάλο ατού του χώρου!


Αυτή είναι η τουαλέτα. Παρά το εξωτερικό περιβάλλον που… αποσπά την προσοχή, ο χώρος είναι μικροκαμωμένος, κατάλληλος για… τουαλέτα.


Οι σκάλες οδηγούν στον δεύτερο όροφο και κυριολεκτικά θυμίζουν διαστημόπλοιο!


Η κουζίνα είναι ένας open plan χώρος, ενιαίος με τραπεζαρία και φυσικά και εδώ το ατού είναι η θέα!

Read More

And More