Η πολυτελής σουίτα που αιωρείται στο αρκτικό δάσος

Έχεις ονειρευτεί ποτέ να περιπλανιέσαι στα επιβλητικά και ατμοσφαιρικά αρκτικά δάση της Σουηδίας; Εκεί που η παχιά ομίχλη και το αποστομωτικό πράσινο της φύσης γεννούν θρύλους και διεγείρουν τις αισθήσεις; Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να ζήσεις -έστω και για λίγο-, όχι απλά μέσα στις αχανείς δασώδεις σουηδικές εκτάσεις, αλλά να… αιωρείσαι πάνω από τα πανύψηλα δέντρα τους; Το όνειρό σου μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα, χάρη στην καινοτομία του μοναδικού Treehotel και της νέας προσθήκης στη μονάδα που ακούει στο όνομα “The 7th Room”!

Και οι επτά υπερπολυτελείς σουίτες του… δεντρο- ξενοδοχείου στο Μπόντεν της βόρειας Σουηδίας μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τη φαντασία, μιας και όλες διαθέτουν εντελώς ξεχωριστή “προσωπικότητα”. Ωστόσο, η νέα σουίτα “The 7th Room”, που σχεδιάστηκε από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta, είναι η ναυαρχίδα του ξενοδοχείου! Χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στους κορμούς των ψηλών δέντρων, το δωμάτιο που βρίσκεται σε απόσταση δέκα μέτρων από το έδαφος, απαρτίζεται από δύο υπνοδωμάτια, ένα open plan καθιστικό, μπάνιο, μεγάλο μπαλκόνι και ένα δέντρο (!) στο εσωτερικό του.

Το κτίριο που κόβει την ανάσα είναι κατασκευασμένο στη λογική του σκανδιναβικού ξυλόσπιτου, με καθαρές γραμμές και διαχωρισμένα δωμάτια, ενώ αποτελείται από δύο ορόφους. Πέρα από τους εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους του και την αποστομωτική θέα, η σουίτα “The 7th Room” διαθέτει μία ακόμη ιδιαιτερότητα: Αν σταθείς από κάτω της και κοιτάξεις ψηλά, είναι σχεδόν αόρατη! Και αυτό διότι όλο το κάτω μέρος της είναι επενδυμένο με μια τεράστια black and white φωτογραφία του… ουρανού και των κορυφών των δέντρων, όπως φαίνονταν πριν την κατασκευή του κτιρίου!

Παρακάτω μπορείς να δεις με τα ίδια σου τα μάτια το αρχιτεκτονικό… θαύμα της Σουηδίας!

Στο σαλόνι της σουίτας επικρατούν η σημύδα και οι γκρι αποχρώσεις δίνοντας βιομηχανικό αέρα στη διακόσμηση.

 

Το master υπνοδωμάτιο είναι διακοσμημένο λιτά και “ήσυχα”, με το κρεβάτι να είναι “χωνευτό” στο πάτωμα και με παράθυρο στην οροφή.

Και το δεύτερο υπνοδωμάτιο ακολουθεί τη διακοσμητική γραμμή του hygge και του μινιμαλισμού, με άπλετο φως γήινες αποχρώσεις.

Το… εναλλακτικό μπαλκόνι της σουίτας, ιδανικό και χαλάρωση -τις πιο θερμές (σουηδικές) εποχές του χρόνου.

Το lounge του “The 7th Room” με τη θέα που κόβει την ανάσα.

 

Και στο minimal taupe απόχρωσης μπάνιο του δωματίου η θέα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το… αόρατο “περίβλημα” της σουίτας με τη φωτογραφική επένδυση.

Read More

And More