Jewel Changi Airport: Οι πρώτες εικόνες από το “διαμάντι” του αεροδρομίου της Σιγκαπούρης

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρωτοποριακού εμπορικού συγκροτήματος Jewel στο εμβληματικό αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, που τα τελευταία έξι χρόνια ψηφίζεται ως το καλύτερο του κόσμου, κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του εντυπωσιακού γυάλινου θόλου που δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο του Moshe Safdie! Ο εμπνευσμένος αρχιτέκτονας επικεντρώθηκε σε αυτό το μεγαλεπήβολο έργο με στόχο να επανεφεύρει την ιδέα του δημόσιο χώρου ενός αεροδρομίου! Κάπως έτσι, το αριστουργηματικό γυάλινο κτίριο κορυφώνεται με την κατασκευή του Rain Vortex, του υψηλότερου εσωτερικού καταρράκτη που έχει δημιουργηθεί ποτέ!

Το ύψους 40 μέτρων Rain Vortex είναι μια κατασκευή που ξεκινάει ακριβώς στο σημείο στο οποίο καταλήγει το κέντρο του γυάλινου θόλου που απαρτίζει το Jewel Changi Airport. Με λίγα λόγια, ο θόλος δεν κλείνει ποτέ, αλλά ένα “μάτι” παραμένει ανοιχτό, ώστε μέσα του να περνά το νερό της βροχής και να δημιουργείται ο εντυπωσιακός εσωτερικός καταρράκτης! Άλλωστε, η Σιγκαπούρη πλήττεται πολύ συχνά από τροπικές καταιγίδες, επομένως υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο ο καταρράκτης θα μπορούσε να δέχεται ακόμη 10.000 γαλόνια νερού το λεπτό! Επιπλέον, αυτή η πτώση του νερού θα κλιματίζει με φυσικό τρόπο την αίθουσα, ενώ η συλλογή του βρόχινου νερού θα κατανέμεται σε όλο το κτίριο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του.

Graphic απεικόνιση

Graphic απεικόνιση

Ο καταρράκτης διαπερνά συνολικά επτά ορόφους από τον διαμέτρου 200 μέτρων γυάλινο θόλο έως την αίθουσα Forest Canopy, που περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό αυτοκλιματιζόμενο δάσος με 200 είδη φυτών, πολλαπλά μονοπάτια για το κοινό και την λίμνη στην οποία καταλήγει η εγκατάσταση του Rain Vortex. Οι υπόλοιποι πέντε όροφοι του Jewel θα απασχοληθούν από καταστήματα του εμπορικού κέντρου και εστιατόρια για το κοινό, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα πάρκο στο εσωτερικό του. Όσο για την διάρκεια της νύχτας, το Rain Vortex θα διαθέτει φωτισμό 360 μοιρών, ενώ θα φιλοξενεί και show ήχου που θα προβάλλεται με εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα επάνω στην ροή του νερού.

Graphic απεικόνιση

Graphic απεικόνιση

Read More

And More