Καθημερινά λάθη που επηρεάζουν αρνητικά το στιλ του σπιτιού

Δεν αρκεί να έχεις τα πιο stylish έπιπλα και διακοσμητικά, τις πιο in style υφάνσεις και τα πιο up to date χρώματα στους τοίχους σου. Πρέπει να τα πλασάρεις και με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να τα διατηρείς σε καλή κατάσταση! Ένας σωστά διακοσμημένος χώρος έχει ανάγκη και από καλή συντήρηση και για αυτό σήμερα θα δούμε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες και αφαιρούμε πόντους από το στιλ του σπιτιού μας!

Δεν στρώνουμε το κρεβάτι μας

Είναι υπόθεση ελάχιστων λεπτών και σίγουρα φτιάχνει την διάθεσή μας. Μερικές φορές όμως βιαζόμαστε με αρνητικά αποτελέσματα. Γιατί ένα “ανακατεμένο” κρεβάτι, που δεν έχει στρωθεί σωστά, σου δημιουργεί κακή εντύπωση, επηρεάζει αρνητικά την διάθεση και φυσικά την εικόνα του χώρου.

Δεν έχουμε σωστό φωτισμό

Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του σωστού φωτός είναι πλέον λιγάκι πιο δύσκολη, μιας και ξαφνικά έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα λαμπτήρων. Ωστόσο, επιλέγοντας τραχύ, λευκό φως ή κίτρινο, θαμπό φωτισμό κινδυνεύεις να καταστρέψεις εντελώς την εικόνα του σπιτιού σου. Ζήτησε, λοιπόν, την βοήθεια ενός υπαλλήλου, όταν αγοράζεις τις λάμπες σου, ώστε να σε κατευθύνει σε ένα λαμπτήρα με ζεστό, αλλά όχι σκοτεινό, ούτε πολύ έντονο φως.

Πολλά καλώδια

Αντιαισθητικό και πολύ ενοχλητικό για όλους. Τα πολλά και μπερδεμένα καλώδια μπορούν να χαλάσουν το συνολικό interior design, αφού δημιουργούν την αίσθηση ακαταστασίας. Φρόντισε, λοιπόν, να τα τακτοποιείς είτε με ειδικά spiral ή άλλα εξαρτήματα που συγκεντρώνουν τα καλώδια σε ένα σημείο και μειώνουν τον “θόρυβο”.

Δεν διαλέγουμε σωστά κάδρα

Είναι τελικά πολύ εύκολο να “καταστρέψεις” την τέχνη, τοποθετώντας την σε λάθος κορνίζα. Χωρίς υπερβολές, όταν επιλέγεις το εντελώς ακατάλληλο κάδρο για το poster σου, κινδυνεύεις να μειώσεις δραματικά τα stylish αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει στο σπίτι σου. Γι’ αυτό προτίμησε ένα τζάμι που δεν δημιουργεί αντανακλάσεις, αλλά και κάδρα με ματ φινίρισμα, ώστε όλη η προσοχή να στρέφεται στο artwork!

Δεν τακτοποιούμε τακτικά

Όταν ζούμε σε έναν χώρο, τείνουμε να τον γεμίζουμε με πράγματα τα οποία ενδέχεται να έχουν κάποια χρηστική αξία, μπορεί όμως να είναι και παντελώς άχρηστα ή τουλάχιστον ατάκτως ερριμμένα. Ωστόσο, όταν αρχίζουν να συσσωρεύονται κατά τόπους, τείνουν να “διαλύουν” την καλή εικόνα του σπιτιού μας! Επομένως, η τακτοποίηση πρέπει να μπει στο τακτικό πρόγραμμά μας, ώστε να αποφεύγεται η ακαταστασία σε επιφάνειες όπως το coffee table, η τραπεζαρία και το γραφείο.

Read More

And More