Ξέρουμε πώς μπορείς εύκολα να μεταμορφώσεις τη βεράντα σου σε μια όαση αυτό το Πάσχα

Προετοίμασε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου για μια σεζόν που θα θες να την περνάς συνέχεια έξω! Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, είναι η τέλεια στιγμή για να δώσεις νέα πνοή στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, ανανεώνοντας τη βεράντα, την ταράτσα ή το μπαλκόνι σου. Συνδυάζοντας το πνεύμα της άνοιξης με ένα όμορφα διακοσμημένο μπαλκόνι γεμάτο φυτά, μπορείς να κάνεις ακόμη πιο φιλόξενο τον προσωπικό σου χώρο, ώστε να θέλεις να περνάς όμορφες στιγμές εκεί όσο φτιάχνει ο καιρός.

Επίλεξε φυτά που είναι ανθεκτικά στον ήλιο

Πριν ανανεώσεις τη βεράντα σου με νέα φυτά, πρέπει να προσέξεις κάποιες λεπτομέρειες για να τα έχεις μαζί σου όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι σημαντικό, π.χ. να λαμβάνεις υπόψη σου την ποσότητα ηλιακού φωτός που δέχεται το σημείο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, καλείσαι να επιλέξεις φυτά που ευδοκιμούν σε ηλιόλουστες συνθήκες, εάν η βεράντα σου λούζεται στο φως του ήλιου για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Παχύφυτα και κάκτοι είναι εξαιρετικές επιλογές για ηλιόλουστα σημεία, καθώς απαιτούν ελάχιστο νερό και αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, σκέψου το ενδεχόμενο να βάλεις λουλούδια που αντέχουν τον ήλιο, όπως η λεβάντα, η μολόχα και η ζέρμπερα.

Βάλε χρώμα στη βεράντα σου, επιλέγοντας τα κατάλληλα λουλούδια

Ποιος δεν αγαπάει τα λουλούδια και δεν του φτιάχνουν τη διάθεση! Ετοιμάζοντας λοιπόν μία νέα βεράντα, τι καλύτερο από το να τη γεμίσεις με μια ποικιλία από ανθισμένα φυτά. Μία καλή επιλογή είναι λουλούδια σε ζωντανές αποχρώσεις όπως πετούνιες, γεράνια και κατιφέδες, για να δημιουργήσεις μια όμορφη ατμόσφαιρα στον προσωπικό σου χώρο. Συνδύασε διαφορετικά χρώματα και υφές για να δημιουργήσεις μία υπέροχη σύνθεση και να συμπληρώσεις την υπάρχουσα εξωτερική διακόσμηση της βεράντας σου. Κρεμαστά καλάθια, χρωματιστά κουτιά και συνθέσεις σε γλάστρες είναι εξαιρετικοί τρόποι για να αναδείξεις τα αγαπημένα σου λουλούδια και να φωτίσεις τη βεράντα σου.

Δοκίμασε την καλλιέργεια βοτάνων

Μπορείς, φυσικά, να καλλιεργήσεις και τον δικό σου κήπο με βότανα. Επιλογές όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο και η μέντα ευδοκιμούν σε γλάστρες και δοχεία, καθιστώντας τα ιδανικά για βεράντες και κήπους. Τα βότανα όχι μόνο σου παρέχουν ιδιαίτερες γεύσεις και φρεσκάδα για το μαγείρεμα, αλλά απελευθερώνουν επίσης υπέροχα αρώματα που ενισχύουν την ατμόσφαιρα του εξωτερικού σου χώρου. Ετοίμασε ένα σημείο με βότανα σε μια ηλιόλουστη γωνιά της βεράντας σου και απόλαυσε την ευκολία να έχεις φρέσκα βότανα πάντα δίπλα σου για τους πειραματισμούς σου στην κουζίνα.

Μάθε κάποια πράγματα για την κηπουρική

Είναι απαραίτητο να επιλέξεις τις σωστές γλάστρες και το κατάλληλο χώμα για να εξασφαλίσεις την υγεία των φυτών σου. Βρες γλάστρες με οπές αποστράγγισης, για να αποτρέψεις τη σήψη των ριζών, ώστε τα φυτά σου να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Βάλε κοντά φυτά με παρόμοιες απαιτήσεις σε νερό και ηλιακό φως, για να απλοποιήσεις τη φροντίδα και να εξασφαλίσεις τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης. Διατήρησε όμορφη τη βεράντα σου και τα φυτά που έχεις σ’ αυτή σε καλή κατάσταση, φροντίζοντάς τα συχνά. Κλάδεψε τα νεκρά φυτά όταν χρειάζεται, για να βοηθήσεις την ανάπτυξή τους. Αφαίρεσε τακτικά τα ζιζάνια, για να τα αποτρέψεις από το να ανταγωνίζονται τα φυτά για νερό και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, παρακολούθησε τα φυτά για σημάδια παρασίτων ή ασθενειών και λάβε έγκαιρα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν. Μην ξεχνάς να ποτίζεις σωστά, ειδικά κατά τη διάρκεια ζεστού και ξηρού καιρού, για να διατηρείς τα φυτά σε καλή κατάσταση.

Δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα στη βεράντα

Πέρα από τα φυτά, μπορείς να βελτιώσεις την άνεση της βεράντας σου, ενσωματώνοντας στοιχεία που αποπνέουν χαλάρωση. Καρέκλες, παγκάκια με όμορφες μαξιλάρες ή μια άνετη αιώρα όπου μπορείς να απολαύσεις την ομορφιά του περιβάλλοντος μπορούν να ομορφύνουν ακόμη περισσότερο τον χώρο. Βάλε ακόμη απαλό φωτισμό, φανάρια ή κεριά για να δημιουργήσεις μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα για βραδινές συγκεντρώσεις ή ήσυχες νύχτες.

Αυτό το Πάσχα επιστρέφει το Πρόγραμμα που σε κάνει να χαμογελάς 

Μπαίνοντας σε εορταστικό κλίμα με αφορμή το Πάσχα, σίγουρα χρειάζεσαι να ανανεώσεις πέρα από τη βεράντα και τη διάθεσή σου με κάποιες αγορές ή δώρα προς τους αγαπημένους σου. Τώρα, μπορείς να κάνεις τις πασχαλινές αγορές σου από 19.04 έως και 04.05 στους επιλεγμένους συνεργάτες του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή με κάρτες Εurobank που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και να κερδίσεις 10% €πιστροφή με πιστωτικές ή 3% €πιστροφή με χρεωστικές. Οι συνεργάτες που συμμετέχουν στην ενέργεια είναι: Γερμανός, Cosmote, IKEA, notos, Sephora, Marks & Spencer, Ekdromi.gr, DPAM, Άννα Μαρία Μαζαράκη. Ισχύουν πρόσθετοι όροι και προϋποθέσεις ανά συνεργάτη. Μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικά στο eurobank.gr/epistrofi.

Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές συμβουλές και ενσωματώνοντας τη δική σου δημιουργικότητα και το προσωπικό σου στιλ, μπορείς να μετατρέψεις τη βεράντα σου σε μια πραγματική όαση, γιορτάζοντας την ομορφιά της άνοιξης και ενισχύοντας την απόλαυση της εποχής. Είτε χαλαρώνεις με ένα βιβλίο, είτε περνάς όμορφες ώρες με τους φίλους σου, είτε απλώς απολαμβάνεις τον ήλιο, το ανανεωμένο μπαλκόνι σου θα γίνει ένα αγαπημένο καταφύγιο όπου μπορείς να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να επανασυνδεθείς με τη φύση.