432 Park Avenue penthouse: Η υποδειγματική ανακαίνιση ενός σπιτιού που κόβει την ανάσα

432 Park Avenue penthouse: Η υποδειγματική ανακαίνιση ενός σπιτιού που κόβει την ανάσα | tlife.gr

Ένα από τα διαμερίσματα που είναι ικανά να σου “κόψουν” την ανάσα με την αποστομωτική θέα τους ανέλαβε να επανασχεδιάσει εξολοκλήρου το ιταλικό studio Molteni&C, προσπαθώντας να ταιριάξει την απίθανη εικόνα του Manhattan που ξετυλίγεται μπροστά του με το εκλεπτυσμένο interior design αυτού του μοναδικού ρετιρέ. Ο designer Matteo Nunziati τέθηκε επικεφαλής του απαιτητικού project, που βρίσκεται στην κορυφή του iconic 432 Park Avenue Tower στην ομώνυμη λεωφόρο Park Avenue και βρίσκεται σε άμεση επαφή με το διάσημο Central Park!

Πρώτη κίνηση της σχεδιαστικής ομάδας ήταν να εξοπλίσει όλα τα παράθυρα που περιβάλλουν τους χώρους του διαμερίσματος με χειροποίητα ξύλινα καθίσματα, ώστε να… καδράρει με αυτό τον τρόπο την θέα προς το πάρκο και τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, αυτή η τακτική κρίθηκε αναγκαία για να δοθεί έμφαση στα παράθυρα, τα οποία λόγω της ειδικής κατασκευής τους για το συγκεκριμένο υψόμετρο, καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση στον χώρο. Άλλωστε, και ο αρχιτέκτονας Rafael Viñoly, που σχεδίασε το κτίριο, εξέφρασε την απογοήτευσή του για αυτή την ιδιομορφία των παραθύρων.

Έπειτα, η ομάδα προχώρησε στην ανακαίνιση του χώρου, έκτασης 767 τ.μ., με minimal φινιρίσματα και έπιπλα που κατασκεύασε το ίδιο το studio βάσει των ιδιαίτερων αναγκών του εκπληκτικού διαμερίσματος. Λευκοί τοίχοι, μεγάλα δωμάτια και άπλετο φυσικό φως είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, όπως επιλέχθηκαν από τον designer για να πλαισιώσουν το σκουρόχρωμο ξύλο των παραθύρων και των δαπέδων, αλλά και τις σκούρες και παστέλ αποχρώσεις των υφάνσεων και των επίπλων.

Στο σαλόνι, ένας oversized γωνιακός καναπές σε γήινη καφέ απόχρωση έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα παλ πράσινο χαλί. Μερικά side tables σε ελλειπτικά σχήματα και διακοσμητικά μαξιλάρια σε neutral παλέτα συμπληρώνουν την εικόνα. Ο χώρος του καθιστικού έχει πλαισιωθεί με μεταλλικές πολυθρόνες στο χρώμα της βανίλιας, που συνδυάστηκαν με ένα στρογγυλό ottoman σε σκουριασμένη κόκκινη απόχρωση και ένα μεταλλικό coffee table της εταιρίας. Η ραφιναρισμένη εικόνα του σαλονιού ολοκληρώνεται με τα έργα σύγχρονης τέχνης.

Πλάι στο καθιστικό έχει τοποθετηθεί η τραπεζαρία με ένα υπερμέγεθες μαρμάρινο τραπέζι και σκουρόχρωμες υφασμάτινες πολυθρόνες φαγητού.

Ένα από τα εντυπωσιακά υπνοδωμάτια του ρετιρέ έχει διακοσμηθεί με υφασμάτινο σκελετό κρεβατιού στην απόχρωση της κρέμας, συνδέοντας έτσι την χρωματική αλληλουχία των off-whites με τις γκρι τονικότητες που συναντάμε σε όλη την έκταση του σπιτιού. Επιπλέον, στον χώρο έχει δημιουργηθεί και ένα καθιστικό πλάι στο “χτιστό” ξύλινο παράθυρο. Δύο πράσινες comfy & chic χαμηλές πολυθρόνες συνδυάστηκαν με δύο κυλινδρικά πολυχρηστικά site tables για αυτή την γωνιά, που κυριαρχείται από τον oversized στρογγυλό καθρέφτη του τοίχου.

READ more