Aribau Apartment: Το καταλανικό διαμέρισμα που ενώνει παρόν και παρελθόν με μοναδική ευκολία

Μπορεί να υπήρξε χώρα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων στα βάθη της ιστορίας, αλλά η Ισπανία φαίνεται πως συνεχίζει την παράδοση με τους νέους δημιουργούς να μεγαλουργούν στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό! Πολλά μπορεί είναι τα δείγματα της… ανωτερότητας των σύγχρονων designers που κοσμούν τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, αλλά ανάμεσά τους ξεχωρίζουν εκείνες οι περιπτώσεις που καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν τις ρίζες τους και να τις μετουσιώσουν στη σύγχρονη αντίληψη της αισθητικής. Όπως για παράδειγμα, το Aribau Apartment στη Βαρκελώνη που σχεδιάστηκε από το studio YLAB Arquitectos Barcelona.

Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Ensanche της καταλανικής πόλης και ανακαινίστηκε από μία αγγλική οικογένεια που το… ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά! Αξιοποιώντας το ως summer house στην Ισπανία, οι ιδιοκτήτες προσέλαβαν το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο για να “απογειώσει” την παραδοσιακή αισθητική που χαρακτήριζε το ακίνητο. Το αποτέλεσμα καταφέρνει να ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους, αφού ο συνδυασμός παλιού και νέου αποδεικνύεται “εκρηκτικός”!

Με έκταση που φτάνει τα 163 τ.μ., το πολυτελές καταλανικό διαμέρισμα διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του προϋπάρχοντος κτιρίου, όπως τα τσιμεντένια πλακάκια, οι γύψινες διακοσμήσεις στους τοίχους και τις οροφές και οι διαχωρισμένοι χώροι που δεν υποκύπτουν στην… επέλαση του loft, εισάγοντας ωστόσο αρκετά contemporary στοιχεία! Το μοναδικό σπίτι αποτελείται από ένα μεγάλο σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα, αλλά και από τρεις oversized κρεβατοκάμαρες που μοιάζουν με σουίτες για τη φιλοξενία μιας ολόκληρης οικογένειας η καθεμία. Οι βαθιές αλλαγές που επιτελέστηκαν στο οίκημα είχαν ως στόχο να αλλάξουν τη “ροή” των χώρων, ενώ ταυτόχρονα εισάγουν νέες και σύγχρονες λεπτομέρειες για ένα “φρέσκο” και ζωντανό στυλ.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις το ξεχωριστό Aribau Apartment και να ενθουσιαστείς με τη σύγχρονη καταλανική αρχιτεκτονική!

Η κλασική γύψινη διακόσμηση και τα ξύλινα πατώματα που συνδυάζονται με παραδοσιακά τσιμεντοπλακάκια “δένουν” απόλυτα με το σύγχρονο dirty pink και τις πολυτελείς λεπτομέρειες.

Η τραπεζαρία ακολουθεί τις κλασικές γραμμές του σπιτιού, ανανεώνοντάς τες με contemporary έπιπλα και διακόσμηση.

Η κατασκευή της κουζίνας έχει διανθιστεί με τον open plan σχεδιασμό, ενώ το contrast του ξύλου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένα από τα πολυτελή υπνοδωμάτια- σουίτες, με την εκπληκτική καταλανική αισθητική.

Το master υπνοδωμάτιο κυριαρχείται από τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και τη παραδοσιακή αισθητική.

Στο en suite μπάνιο της master κρεβατοκάμαρας πρωταγωνιστούν τα πλακάκια με pattern, αλλά και το φινετσάτο μάρμαρο.

Λεπτομέρεια του master υπνοδωματίου, με το μεταλλικό γλυπτό να “κλέβει” την παράσταση, ενώ στο βάθος φαίνεται και το καθιστικό του.

Το καθιστικό- μπουντουάρ της μεγάλης κρεβατοκάμαρας συνδυάζει vintage και μοντέρνα στοιχεία.

Read More

And More