Αυτό το εντυπωσιακό και αφαιρετικό διαμέρισμα δεν βρίσκεται στη… Σκανδιναβική Χερσόνησο

Αυτό το εντυπωσιακό και αφαιρετικό διαμέρισμα δεν βρίσκεται στη… Σκανδιναβική Χερσόνησο | tlife.gr

Μπορεί η εμβληματικού επιπέδου αρχιτεκτονική και το άκρως εντυπωσιακό interior design που βλέπουμε σε αυτή τη στήλη κάθε εβδομάδα από όλο τον πλανήτη να είναι αποστομωτικής αισθητικής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και στη χώρα μας δεν υφίσταται ο σχεδιασμός τόσο υψηλού επιπέδου! Απόδειξη αυτό το εκπληκτικό και υπερπολυτελές διαμέρισμα στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, που δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Normless Architecture Studio! Ο αφαιρετικός και contemporary χώρος μοιάζει ιδανικός για να πλαισιώσει τη μοναδική θέα που προσφέρει το σπίτι, καθιστώντας αυτό το διαμέρισμα ένα μικρό “διαμάντι” της συμπρωτεύουσας!

Με έκταση που αγγίζει τα 190 τ.μ., η εξοχική κατοικία είναι ιδανική για την εξαμελή οικογένεια στην οποία και ανήκει! Χωρισμένο σε δύο ορόφους, καθένας από τους οποίους “φιλοξενεί” και περισσότερα επίπεδα, το διαμέρισμα κάνει απίθανη χρήση της μεγάλης έκτασής του, μέσω της open plan διάταξης που έχει χρησιμοποιηθεί στους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, ενώ η lofty αισθητική και μορφολογία ακολουθεί και τα ιδιωτικά δωμάτια των ενοίκων του.

Στόχος της δημιουργικής ομάδας που ανέλαβε την κατασκευή του σπιτιού ήταν να εφαρμόσει την αισθητική της εξοχικής κατοικίας σε ένα contemporary διαμέρισμα και σίγουρα το κατάφερε. Για το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού έχει χρησιμοποιηθεί το βιομηχανικό μπετόν (Κουρασανίτ), το οποίο επενδύει από τα δάπεδα και τους χώρους και τα έπιπλα της κουζίνας, έως και ένα μέρος του σαλονιού, όπου έχουν χτιστεί τσιμεντένιοι πάγκοι γύρω από τα παράθυρα!

Το σπίτι αποτελείται από τον open χώρο του χωλ, το ευρύχωρο καθιστικό και την τραπεζαρία, ανάμεσα στα οποία έχει τοποθετηθεί ένα γραφείο που καλύπτεται από γυάλινες πόρτες, τη κουζίνα, δύο παιδικά υπνοδωμάτια για τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, ένα master υπνοδωμάτιο με en suite μπάνιο, τρία επιπλέον μπάνια και μία σοφίτα.

 

Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιήθηκε στη συνολική έκταση του σπιτιού προσομοιάζει σε εκείνη της τσιμεντοκονίας που επενδύει τα δάπεδα και τους τοίχους, δίνοντας ένα σύγχρονο γκρίζο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, γήινες αποχρώσεις, αλλά και μαύρα στοιχεία ενσωματώνονται με μεγάλη ευκολία στο interior design, με το ξύλο και τα μαύρα μεταλλικά δοκάρια που καλύπτουν τις οροφές να δίνουν ένα twist στον βασικό και ουδέτερο τόνο της διακόσμησης.

READ more