Αυτό το σπίτι στο Miami είναι η επιτομή του σύγχρονου design και είναι σίγουρο ότι θα στοιχειώσει τα όνειρά σου

Αν ρωτούσα 100 ανθρώπους για το πώς φαντάζονται το ιδανικό σπίτι, πέρα από το γεγονός πως θα έπαιρνα τόσο διαφορετικές απαντήσεις που θα φαινόταν απολύτως ουτοπική η προσπάθεια να βρει κανείς το “τέλειο”. Ωστόσο, μάλλον κανείς δεν θα μπορούσε όχι απλά να περιγράψει, αλλά ακόμη και να φανταστεί ένα σπίτι σαν αυτή την εκπληκτική μονοκατοικία που βρίσκεται στο Miami και καταφέρνει να ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο… απαιτητικούς παρατηρητές! Γιατί αυτό το μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής και σχεδιαστικής ανωτερότητας μοιάζει να έχει “ξεπηδήσει” από τα πιο τρελά σου όνειρα! Δημιουργημένο από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα Marcio Kogan, το σπίτι αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου design, ενώ είναι πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο που βρίσκεται γύρω του!

Μπορεί η έκτασή του να φτάνει τα 1400 τ.μ., αλλά αυτό -πίστεψέ με- δεν είναι το πιο δυνατό… χαρτί του! Διότι πέρα από την ίδια την κατασκευή του σπιτιού, εκείνο που κόβει την ανάσα είναι η τεχνητή λίμνη που το “περικυκλώνει”, δημιουργώντας το πιο εξωτικό τοπίο που έχεις δει ποτέ! Παρ’ ό,τι η μοναδική βίλα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, το υγρό στοιχείο που απλώνεται γύρω της, μαζί με την πλούσια βλάστηση του κήπου, την κάνουν να μοιάζει σαν να βρίσκεται στη μέση του Αμαζονίου! Η τεχνητή λίμνη στην οποία μπορεί κανείς άνετα να κολυμπήσει απλώνεται για τριάντα μέτρα, ενώ μέσα της κολυμπούν και ψάρια! Ακριβώς από πάνω της υψώνεται η ξύλινη γέφυρα, μήκους 60 μέτρων, που ενώνει την εξωτερική κεντρική είσοδο με το πίσω μέρος, ενώ ταυτόχρονα το σπίτι διαθέτει και θερμαινόμενη πισίνα με θαλασσινό νερό!

Η υπερπολυτελής μονοκατοικία που βρίσκεται σε μία έκταση 3826 τ.μ. έχει τιμή πώλησης περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ και αποτελείται από δύο επίπεδα, όπου στο ισόγειο στεγάζονται τα υπνοδωμάτια και στον επάνω όροφο οι κοινόχρηστοι χώροι, που “εκμεταλλεύονται” την αποστομωτική θέα. Με έξι κρεβατοκάμαρες, επτάμισι μπάνια, oversized σαλόνι και τραπεζαρία, εσωτερικό ασανσέρ και φυσικά σπα, το σπίτι κυριαρχείται από contemporary υλικά, όπως το μπετόν, η πέτρα και το ξύλο, ενώ όλο το interior design είναι σχεδιασμένο με τις πιο εναλλακτικές και εντυπωσιακές φόρμες και υφές.

Στη λογική του “μπλεξίματος” εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, οι προσόψεις των ορόφων αποτελούνται από τεράστιες τζαμαρίες, ενώ η κατοικία περιλαμβάνει και ένα μεγαλειώδες εξωτερικό lounge με “χωνευτούς” καναπέδες και μαρμάρινα τραπέζια, αλλά και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, που είναι ημιστεγασμένο με “βιομηχανική” οροφή και ξύλινη επένδυση στους τοίχους! Επιπλέον, στην οροφή του κτιρίου βρίσκεται ένα πλήρως οργανωμένο rooftop 167 τ.μ., στρωμένο με γκαζόν και απίθανη βλάστηση!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς κι εσύ να δεις πώς είναι το σπίτι που πλησιάζει την τελειότητα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κτίριο!

Το κεντρικό σαλόνι του “lagoon” house είναι αχανές και διακοσμημένο με τον πιο minimal και στιλάτο τρόπο που θα μπορούσες να φανταστείς.

Η τεράστια αφαιρετική τραπεζαρία του σπιτιού μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 12 άτομα για δείπνο.

Η εξαιρετικά σχεδιασμένη open plan κουζίνα ακολουθεί τους “ρυθμούς” του υπόλοιπου σπιτιού.

Το μικρότερο και πιο “ιδιωτικό” lounge της μονοκατοικίας κινείται σε γήινες αισθητικές γραμμές και δημιουργεί cozy διάθεση.

Το master υπνοδωμάτιο της μοναδικής κατοικίας “βλέπει” απευθείας στην πισίνα που μεσουρανεί στον κήπο.

Ένα από τα μικρότερα υπνοδωμάτια που έχουν άμεση πρόσβαση στον κήπο και τη λίμνη του σπιτιού.

Το εσωτερικό μπάνιο της master κρεβατοκάμαρας έχει “βασιλικές” διαστάσεις, με το ξύλο και την πέτρα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το εξωτερικό lounge με τους “χωνευτούς” καναπέδες και την αποστομωτική θέα στη θάλασσα.

Η κουζίνα και το καθιστικό του εξωτερικού lounge.

Η τεχνητή λίμνη που “περικυκλώνει” το σπίτι έχει μήκος 30 μέτρα και απλώνεται στον τροπικό κήπο.

Η ειδυλλιακή θερμαινόμενη πισίνα με θαλασσινό νερό διαθέτει και… συντριβάνια για την ανακύκλωση και το φιλτράρισμα του νερού.

Το αποστομωτικό rooftop της μονοκατοικίας, ιδανικό για ρομαντικές βραδιές.

Read More

And More