Αυτό το υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Γουατεμάλα είναι η επιτομή του σύγχρονου μοντερνισμού

Αυτό το υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Γουατεμάλα είναι η επιτομή του σύγχρονου μοντερνισμού | tlife.gr

Κοιτάζοντας αυτό το εκπληκτικό δείγμα μοντερνισμού, δύσκολα μπορείς να φανταστείς πως πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο! Και όμως, η ριζική ανακαίνιση στην οποία υποβλήθηκε ο χώρος από τον interior designer Diego Olivero ήταν αρκετή για να δώσει νέα πνοή σε αυτό το υπερπολυτελές σπίτι στη Γουατεμάλα! Ακολουθώντας την επιθυμία των ιδιοκτητών, οι οποίοι εξέφρασαν την αγάπη τους για το μεσοπολεμικό στυλ και τη vintage αισθητική, ο σχεδιαστής αποφάσισε να βασίσει σε αυτά τα στοιχεία τη δημιουργία του, δίνοντας ένα εξαιρετικά αριστοκρατικό αποτέλεσμα!

Στο ρετιρέ ενός κτιρίου που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70, το πολυτελές διαμέρισμα εκτείνεται σε συνολικά 790 (!) τ.μ., ενώ η γραμμική αρχιτεκτονική του “διαπρέπει” μέσα από το contemporary interior design που πλέον διαθέτει! Η πρόσβαση στην κατοικία παρέχεται μέσω ενός vintage ανελκυστήρα, ο οποίος εισέρχεται απευθείας στο διαμέρισμα. Εκεί, ο Olivero “έχτισε” ένα χώρο που λειτουργεί σχεδόν σαν γκαλερί τέχνης για τα πολλαπλά artworks των ιδιοκτητών, καθώς και τις σπάνιες συλλογές τους που διανθίζουν σε κάθε ευκαιρία, μέσα από τα ταξίδια τους ανά τον κόσμο!

Τέσσερις κήποι πλαισιώνουν το διώροφο διαμέρισμα, οι οποίοι ενώνονται μέσω μιας κίτρινης βιομηχανικής σκάλας που λειτουργεί ως statement item στη διαρρύθμιση των χώρων, ενώ παράλληλα προσφέρει απέραντη θέα στην πόλη και τα ηφαίστειά της!

Μιας και η ιδιοκτήτρια της κατοικίας είναι σεφ, η κουζίνα του διαμερίσματος διαμορφώθηκε ως κομβικό σημείο στη διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων! Η open plan διάταξή της συμπληρώθηκε με χειροποίητα τσιμεντοπλακάκια από ντόπιους τεχνίτες, ενώ ταυτόχρονα συνδέει τους κήπους και το σαλόνι με όλους τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Στο interior design, διαφορετικοί όγκοι και υφές συνδυάζονται μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα “πολυσυλλεκτικό” αποτέλεσμα με πολλαπλά σημεία αναφοράς. Στην τραπεζαρία, που έχει δυνατότητα φιλοξενίας 14 ατόμων, το οβάλ γυάλινο τραπέζι με το μεταλλικό σκελετό κυριαρχεί στο χώρο και πλαισιώνεται από μεσοπολεμικές καρέκλες από ξύλο και δέρμα, ενώ το τεράστιο τζάκι λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για το σαλόνι. Πλάι στην τραπεζαρία, τοποθετήθηκε και ένα μπαρ, με περισσότερες χρωματικές πινελιές, που δημιουργούν contrast με την υπόλοιπη ουδέτερη παλέτα.

Στον δεύτερο όροφο του διαμερίσματος βρίσκεται η σουίτα των ιδιοκτητών, η οποία πλαισιώνουν από τους κήπους με τρόπο που συνδέει τους indoor με τους outdoor χώρους, μιας και οι τοίχοι αποτελούνται από γυαλί, επιτρέποντας στο φυσικό φως να διαχέεται στο χώρο και να “παιχνιδίζει” με τα έπιπλα και τα έργα τέχνης που κοσμούν το χώρο.

READ more