Circular beach house: Το σπίτι που φτιάχτηκε για να “γιορτάσει” την κουλτούρα του surfing

Circular beach house: Το σπίτι που φτιάχτηκε για να “γιορτάσει” την κουλτούρα του surfing | tlife.gr

Αν ονειρεύεσαι την χαλαρότητα και το coolness που αποπνέει η ζωή ενός surfer, πού να δεις αυτό το εκπληκτικό beach house στην Αυστραλία, που κατασκευάστηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό! Απογυμνωμένο από όλες τις περιττές “φιοριτούρες”, το κυκλικό σπίτι στην παραλία St. Andrews στην Βικτώρια της Αυστραλίας διαθέτει όλη την μινιμαλιστική αίγλη μιας μονοκατοικίας που χτίστηκε για να ενσωματώσει το αποστομωτικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον που απλώνεται γύρω της! Γι’ αυτό και το φυσικό ξύλο κυριαρχεί σε ολόκληρη την κατασκευή, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικό, φέρνοντας την οπτική ισορροπία που έχει ανάγκη για να ταιριάξει στην μαγική εικόνα των αμμόλοφων!

Στόχος της κατασκευής του από την εταιρία Austin Maynard Architects ήταν να ενσαρκώνει την απλότητα, την χαλάρωση και την αίσθηση της απόδρασης μακριά από την πολύβουη ζωή της πόλης. Το σχεδόν αυτοδιαχειριζόμενο και οικολογικό σπίτι διαθέτει δύο επίπεδα, ενώ όλο το ξύλινο περίβλημά του προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στις αχανείς εκτάσεις της παραλίας!

Στο ισόγειο επίπεδο έχει τοποθετηθεί το σαλόνι, η τραπεζαρία, η κουζίνα, ένα μπάνιο και το laundry room, ενώ μια περιστρεφόμενη μεταλλική σκάλα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του κυκλικού κτίσματος οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο. Εκεί, έχουν τοποθετηθεί οι ιδιωτικοί χώροι των υπνοδωματίων, με την open plan διάταξη να πρωταγωνιστεί!

READ more