Claridge’s: Η Diane von Furstenberg σχεδίασε το εντυπωσιακό δέντρο του πολυτελούς ξενοδοχείου

Λίγες εμπειρίες στην ζωή μπορούν να συγκριθούν με τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο κι αυτό οφείλεται στην διάθεση που έχουν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επιχειρηματίες, αλλά και η ίδια η πόλη, που φροντίζουν πάντα να κηρύσσουν την έναρξη της εορταστικής περιόδου όσο πιο νωρίς μπορούν, γεμίζοντας τους δρόμους και τις βιτρίνες των καταστημάτων με τους πιο ευφάνταστους στολισμούς! Ανάμεσα, λοιπόν, στις πολυτελείς διακοσμήσεις και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αποπνέει η βρετανική πρωτεύουσα, ξεχωρίζει κάθε χρονιά εκείνη του ξενοδοχείου Claridge’s! Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα ξενοδοχεία της Ευρώπης, το οποίο μάλιστα συχνά αναφέρεται και ως “παράρτημα του Παλατιού Μπάκιγχαμ” χάρη στις ισχυρές συνδέσεις που έχει δημιουργήσει στην ιστορία του με την γαλαζοαίματη οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας. Και φέτος, το Claridge’s φόρεσε… τα καλά του ή μάλλον “τα καλύτερά του”, αφού τον στολισμό του κεντρικού δέντρου που κοσμεί το φουαγιέ του αρχοντικού ξενοδοχείου επιμελήθηκε η Diane von Furstenberg!

Το εντυπωσιακό δέντρο που δημιούργησε η κορυφαία σχεδιάστρια μόδας ονομάστηκε Tree of Love και η έμπνευση προήλθε από την πίστη της ίδιας στην δύναμη της αγάπης, ενώ οι συμβολισμοί του είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την ζωή και την φύση, αλλά και τον δημιουργικό κόσμο της αστρολογίας. Το γλυπτό έχει ύψος έξι μέτρα και έχει χρωματιστεί με ιριδίζον μπλε λούστρο και αντίστοιχης απόχρωσης λάμψεις, ενώ έχει διακοσμηθεί με περισσότερα από 8000 χειροποίητα ασημένια φύλλα, γυάλινες σφαίρες και 150 καρδιές από φυσητό γυαλί.

Στο μεγαλειώδες δέντρο της DVF “κατοικούν” έξι διαφορετικά είδη του ζωικού βασιλείου, με την κουκουβάγια να συμβολίζει την γνώση και την σοφία, το περιστέρι να αντιπροσωπεύει την ειρήνη, το άλογο την δύναμη και την αντοχή, το ελάφι την ευαισθησία, το παγόνι την ομορφιά και το ποντίκι την περιέργεια. Όπως φαίνεται, στόχος της iconic δημιουργίας είναι να δείξει πως τα πάντα απορρέουν από το σύμπαν και για αυτό τον λόγο ολόκληρο το γλυπτό έχει ανοδική πορεία με “βλέμμα” προς τον ουρανό!

“Το Claridge’s είναι το αγαπημένο μου ξενοδοχείο σε όλο τον κόσμο και εκείνο που αποκαλώ ‘σπίτι μου’ στο Λονδίνο. Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που με προσκάλεσαν να δημιουργήσω το θρυλικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο τους. Το δικό μου δέντρο είναι το Tree of Love, που γιορτάζει όλες τις πλευρές της αγάπης και της ζωής” δηλώνει η Diane von Furstenberg. Η ίδια για την ολοκλήρωση του project συνεργάστηκε με τον καλλιτεχνικό σκηνογράφο Stefan Beckman, με τον οποίο διατηρούν μακροχρόνια φιλία και στενή επαγγελματική σχέση, καθώς και με τον διάσημο Έλληνα εικαστικό, Κωνσταντίνο Κακανιά, αλλά και την αστρολόγο Shelley von Strunckel.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του πολυτελούς ξενοδοχείου αποτελεί σταθερή παράδοση για την βρετανική μητρόπολη τα τελευταία εννέα έτη, καθώς το Claridge’s καλεί κάθε χρόνο εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και των Τεχνών, για να αναλάβουν την δημιουργία ενός γιορτινού masterpiece!

Read More

And More