Covent Garden penthouse: Η urban μεζονέτα στο Λονδίνο που ενθουσιάζει με τις αισθητικές γραμμές του

Covent Garden penthouse: Η urban μεζονέτα στο Λονδίνο που ενθουσιάζει με τις αισθητικές γραμμές του | tlife.gr

Λίγες φορές μπορεί το urban design να “αποτύχει” αισθητικά, μιας και στην πλειονότητα των περιπτώσεων που αντικατοπτρίζουν την σύγχρονη αστική αισθητική, το συνολικό αποτέλεσμα είναι μία ολοκληρωμένη απεικόνιση των contemporary τάσεων και του ραγδαία εναλλασσόμενου τρόπου ζωής στις πόλεις. Παρ’ όλα αυτά, είναι ακόμη πιο σπάνιο το φαινόμενο των εξαιρετικών πραγματώσεών του, αφού ελάχιστες φορές μπορεί να βρει την πλήρη μετουσίωση όλων των κεντρικών στιλιστικών γραμμών που το ορίζουν. Μία από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις είναι και το Covent Garden penthouse στο Λονδίνο, η πολυτελής και super stylish μεζονέτα που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό Studio Ulanowski για λογαριασμό μιας οικογένειας με έδρα το Hong Kong!

 

Για τις ανάγκες των νέων ιδιοκτητών του σπιτιού, το σχεδιαστικό γραφείο προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του χώρου, απελευθερώνοντας την κάτοψη από τις προϋπάρχουσες κατατμήσεις, ώστε να προκύψει το open plan design που κυριαρχεί πλέον στο εκπληκτικό ρετιρέ. Επιπλέον, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από το σύγχρονο μοτίβο της βρετανικής μητρόπολης, ώστε να δημιουργήσουν έναν χώρο γεμάτο αντιθέσεις, τόσο στη χρωματική παλέτα που είναι και το πρώτο στοιχείο που εντοπίζει κανείς, όσο και στις υφολογικές εναλλαγές, οι οποίες γίνονται αισθητές με μια δεύτερη “ανάγνωση”.

Η ολική ανακαίνιση που έχει υποστεί ο χώρος, είχε εξαρχής ως στόχο να εξαφανίσει τα “καταπιεστικά” όρια που έθετε ο προηγούμενος σχεδιασμός, τα οποία με τη σειρά τους καθιστούσαν το σπίτι ένα δύσκαμπτο και δύσβατο οικιακό περιβάλλον. Επιπλέον, σκοπός των designers ήταν να ενσωματώσουν στη νέα εικόνα της κατοικίας τις αισθητικές αναφορές τόσο του Λονδίνου, όσο και των νέων ενοίκων της. Αποτέλεσμα αυτών των δύο κατευθύνσεων είναι η δημιουργία ενός χώρου με “παιχνιδιάρικο” ύφος και “εύκολη” όψη, που επιτρέπει την κίνηση, ενώ ταυτόχρονα προστέθηκαν διαφορετικά διακοσμητικά layers, που προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσωπικότητα στον χώρο!

Μάλιστα, για την ολοκλήρωση του project το Studio Ulanowski ζήτησε την βοήθεια και συνεργάστηκε με νέους καλλιτέχνες, τεχνίτες και κατασκευαστές, οι οποίοι φρόντισαν να δώσουν στο σπίτι ακόμη πιο ξεχωριστό χαρακτήρα, χάρη στη μοναδικότητα των δημιουργιών τους! Βασικοί άξονες του design είναι η cobalt blue απόχρωση που έχει χρησιμοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος των κοινόχρηστων χώρων και την iconic σκάλα που οδηγεί στον δεύτερο όροφο, αλλά και το ανοιχτόχρωμο ξύλο που επενδύει τα δάπεδα, αλλά και αρκετούς από τους τοίχους των ιδιωτικών δωματίων!

Η διάτρητη αλουμινένια σκάλα που ενώνει τα δύο επίπεδα της μεζονέτας αποτελεί ίσως και το κομβικό σημείο του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα κάνει ένα αισθητικό statement στη συνολική διακόσμηση. Από εκεί, στον δεύτερο όροφο της κατοικίας έχουν τοποθετηθεί τα τρία υπνοδωμάτια της οικογένειας και τα μπάνια τους. Φυσικά, κυρίαρχο ρόλο διατηρεί το master υπνοδωμάτιο με τους αρωματικούς τοίχους από ξύλο κέδρου και το en suite μπάνιο με τις μπρούτζινες λεπτομέρειες. Στο κέντρο του δωματίου, ένα κρεβάτι-έργο τέχνης σε βαθιά σμαραγδένια απόχρωση με χρυσές, ασημένιες και μπρούτζινες λεπτομέρειες “κλέβει” την παράσταση!

Στα υπόλοιπα υπνοδωμάτια, αλλά και τους διαδρόμους του σπιτιού, το ξύλο συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη minimal αισθητική του, δημιουργώντας ένα αισθητικό συνεχές με τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και με το περιβάλλον που περιτριγυρίζει την κατοικία.

READ more